Stappenplan naar je woning

Huis kopen in het Gooi? Gooiswonen.nl is het woonplatform van het Gooi en koppelt geïnteresseerde en woningzoekende aan informatie en makelaars en hun huizenaanbod.

Huis kopen in het Gooi

1. Wordt verliefd op een plaats

Laat je informeren over de verschillende plaatsen van het Gooi.

2. Ontdek je favoriete buurt

Favoriete plaats gevonden? Ontdek in welk deel van deze plaats je wilt wonen.

3. Zet een zoekopdracht uit

Gratis en gemakkelijk! Zet je zoekopdracht uit bij de aangesloten makelaars.

1. Word verliefd op een plaats

Ben je er al over uit in welke plaats in het Gooi je wilt wonen? Bekijk hier de verschillende plaatsen van het Gooi en ga op verkenning.

2. Ontdek je favoriete buurt

Wanneer je al weet in welke plaats je wilt wonen kan je hier doorgaan met het bekijken van de buurten uit jouw favoriete plaats.

3. Zet een zoekopdracht uit

Ben je er al over uit in welke plaats(en) en/of buurt(en) je wilt wonen dan kan je gebruik maken van het formulier voor het uitzetten van een zoekopdracht. Dit formulier komt uit bij de aangesloten makelaars en nemen contact met je op.

Met het invullen en verzenden van dit formulier ga ik akkoord met het privacybeleid van Goois Wonen.

7
Plaatsen
140
Buurten

Goois wonen

samen.thuis.genieten
Neem contact op

Villa of woning

kopen in het Gooi

Koop huis wensen

Waar wil je gaan wonen? Het Gooi heeft namelijk 7 plaatsen, te weten Blaricum, Bussum, Eemnes, Hilversum, Huizen, Laren en Naarden. En vervolgens stap drie: hoe wil je gaan wonen? In een vrijstaand huis, huis met een rieten dak of het liefst aan het water.

Luxe villa in het Gooi kopen

Het Gooi staat bekend om zijn kapitale villa’s. Zo hebben de verschillende plaatsen van het Gooi allemaal wel vrijstaande, grote en luxe villa’s in de verkoop. De luxe villa’s gaan vaak gepaard met omringende grote lappen grond en/of gelegen aan het bos of water. Iedereen droomt denk ik weleens om zo’n prachtig huis te bewonen, als is het maar voor een weekje om het te mogen ervaren.

Makelaar inschakelen of niet

Wanneer je voor een huis in het Gooi wilt gaan kijken kan je ervoor kiezen om wel of niet een makelaar in het Gooi te gebruiken tijdens het aankoopproces. Redenen waarom je zou kiezen voor makelaar zouden kunnen zijn dat de makelaar de markt, de plaats en de wijken kent, dat de makelaar zonder emotie kan handelen en verreweg het meeste werk uit handen kan nemen.

Een huis kopen, dit zijn de stappen

Als je een huis wilt kopen begint het met een idee en een bestemming. Je dient voordat het daadwerkelijk jou huis is eerst wat stappen te doorlopen.

Oriënteren op de huizenmarkt

Hier begint alles. Je gaat kijken waar je zou willen kopen. Welke plaats en dan ook weer in welke buurt. Je begint je te oriënteren en komt aan de hand van informatie tot een juist en beeld van waar je wilt gaan kopen.

Dan komt de makelaars keuze. Om een juiste makelaar te vinden is het belangrijk dat de makelaar zich verdiept in jouw wensen, de hoeveelheid ervaring en zijn onderhandelingstechnieken dien van goede aard te zijn. De makelaar gaat je tenslotte begeleiden in de grootste uitgave van je leven. Het kopen van een huis!

Naast het van tevoren nadenken over de bestemming is het ook handig om voor jezelf in kaart te hebben wat je eisen en wensen zijn voor de indeling van de woning. Denk eens aan:
-Het aantal slaapkamers dat je wilt;
-Het aantal vierkante meters;
-Tuin op het zuiden of een balkon, etc.

Budget berekenen

Tot welk bedrag kan je gaan bieden? Wat is je te besteden aankoopbedrag? Geen geheel onbelangrijke vragen om het antwoord op te weten voordat je daadwerkelijk gaat bezichtigen en bieden. Laat je hierin helder adviseren en begeleiden door een hypotheekadviseur.

Bezichtigen en bieden

Als je duidelijk voor ogen hebt wat je budget is en waar je wilt wonen, kan je gaan bieden op huizen. Dit kan je zowel met of zonder makelaar doen. Denk ook hier goed over na voor jezelf. Soms ben je verplicht om met een makelaar in zee te gaan. Verdiep je en laat ook de makelaar zich goed verdiepen in jou gevonden huis waar je op wilt gaan bieden. Neem tijdens een bezichtiging de tijd en laat je niet opjutten. Breng voor jezelf het gehele huis in kaart en maak foto’s om thuis nog eens te kunnen (na)kijken. Biedt niet direct te hoog als je zo ver bent, je kan dan altijd nog in stapjes naar de vraagprijs gaan.

Bouwkundige keuring

Wanneer jij je droomhuis hebt gevonden in het Gooi is het goed om te weten of het huis bouwkundig in orde is. Je wilt niet dat je een huis hebt gekocht en dat achteraf blijkt dat er allerlei verborgen gebreken zijn. Weet wat je koopt!

Koopovereenkomst tekenen

Is jouw bod geaccepteerd? Dan kan er gewerkt gaan worden aan het tekenen van de koopovereenkomst. Welke voorwaarden wil je hierin opnemen? Bespreek dit goed met je makelaar. Na het tekenen van de koopovereenkomst door zowel de verkoper als de koper is het een feit. De kopende partij heeft na het teken nog maximaal drie dagen bedenktijd en kan in deze drie dagen zonder reden nog afzien van de koop.

Hypotheek en overdracht

De koopovereenkomst is getekend en vervolgens kan er begonnen worden aan het opstellen van de hypotheek. Zorg dat je goed van tevoren bent geadviseerd door een hypotheekadviseur over de hypotheekvormen en bij welke bank je deze het best kan afsluiten.

Uiteindelijk als alles geregeld en opgesteld is kan er getekend worden bij de notaris en vind de overdracht plaats. Gefeliciteerd je bent vanaf nu eigenaar van het huis!