Makelaars in het Gooi

Servicegericht, gemakkelijk en snel

Vanwege de geliefde woonomgeving van het Gooi zijn er vanzelfsprekend ook veel makelaars aanwezig. Van aankoop makelaars tot ook verkopende makelaars. Of u nu binnen het Gooi wilt verhuizen of naar het Gooi wilt verhuizen, uw makelaar is hier snel gevonden.

Waarom een makelaar

Onderschat de kracht niet van een makelaar
Een goede makelaar kent de regio en weet precies welke wijk en/of buurt aansluit bij je (woon)wensen. Ook staat een makelaar neutraal in de situatie, dat willen zeggen dat hij handelt zonder emotie.
Tijdens de aankoop of verkoop gaat het meestal om flinke bedragen, een makelaar kan zich hiervan loskoppelen en voor jou nuchter de onderhandeling ingaan om tot het beste bod te komen.

Hulp tijdens de aankoop en verkoop

Wanneer je plannen hebt om een huis te gaan kopen in Hilversum is een makelaar uit Hilversum een verstandige keus om in de arm te nemen. Een makelaar weet vaak al, voordat het officieel bekend is op de bekende huizensites, welke woningen in de verkoop of verhuur komen. Een makelaar uit Laren kan je hierin voorzien tijdens de huizenjacht in regio Laren.
Het zoeken van een huis dat aan al je wensen moet voldoen kost tijd, bij het in de arm nemen van een makelaar in Naarden ben je er van verzekerd, mits hij zijn beroep goed uitvoert, dat hij je zult helpen in je zoektocht naar een passende woning in de stad Naarden.
Ook zijn makelaars vaak technisch onderlegd waardoor een verbouwing al tijdens een eerste bezichtiging is te bespreken voor mogelijkheden. Is makelaar niet hierin onderlegd dan kent een makelaar altijd wel een bouwtechnische partij in zijn of haar kringen. Maak gebruik van de expertise van een makelaar uit Bussum.

Goedkoop is duurkoop!

Vaak wordt er snel gezegd dat een makelaar duur is. Draai het eens om als je je huis voor te weinig verkoopt of een huis aankoopt voor te veel geld kost het je zeker veel geld. Maak hierin de overweging, een makelaar uit Blaricum kost geld en neemt je wel werk uit handen.
Tijdens het proces van aankoop en/of verkoop is een makelaar een klankbord voor vragen en opmerkingen. Maak daar goed gebruik van: “Is het winkelgebied niet te ver van onze woning?” Vraag en gebruik je makelaar uit Huizen tijdens het verkoop- en aankoopproces in deze plaats.

Makelaar voor aankoop woning

Wonen in het Gooi is als zeer aangenaam en fijn te omschrijven. Het is de combinatie van de gunstige centrale ligging in het land, als mede de prachtige omgeving. Natuur en woongebied gaan hier hand-in-hand.

Aankoop

De aankoop van een huis of appartement is in feite de grootste uitgave in uw leven. Het is van belang dit goed te overzien. Daarom is het inschakelen van een makelaar, die emotie heeft met de situatie, een aan te bevelen iets. Maak gebruik van zijn of haar expertise, daarnaast kent de makelaar de buurt en omgeving, weet wat er speelt en zal u volledig ondersteunen tijdens de aankoop en/of verkoop.

Zoek uit onderstaande lijst uw makelaar voor een rustige en zekere afhandeling.

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een persoon of bedrijf die bemiddeld tijdens de aankoop, verkoop of huur en verhuur van een vastgoed object in de vorm van een huis of appartement. Een makelaar is hiermee een tussenpersoon en handelt zonder emotie tussen de aankoop en/of verkoop van een woning of appartement. Dat een makelaar geen (persoonlijke) emotie heeft tijdens de aan- en/of verkoop van een huis is samen met zijn kennis van het huis, de buurt en de markt het grote voordele van het in de hand nemen van een makelaar. Het vak van een makelaar wordt ook wel makelaardij genoemd.

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar in het Gooi

Het grote verschil tussen een aankoop- en verkoopmakelaar is dat de ene partij alleen handelt en adviseert in het verkooptraject van een onroerend goed en de ander enkel in het aankoopproces bemiddelt. Natuurlijk zijn er ook makelaars die beide doen. Dit is dan ook een slimme zet, het mes snijdt tenslotte aan twee kanten.

Taken en werkzaamheden

Een makelaar verzorgt de zaken van opname tot de overdracht door de notaris. Inruil voor de hulp en begeleiding van een makelaar krijgt deze een zogeheten vergoeding, de courtage. Die vooraf is besproken en vastgesteld op een percentage van de aankoop of verkoop. Er zijn ook makelaars die een vaste prijs hanteren in plaats van een percentage. Een makelaar kan, wanneer deze bevoegd is, ook de waarde van een huis of appartement bepalen. Dit wordt ook wel de taxatie genoemd.

Brancheverenigingen van makelaars

Er zijn in Nederland drie brancheverenigingen voor makelaars. Het doel van deze verenigingen is om hun leden (de makelaars) zich onderscheiden door opleiding, certificering en hun marketing.

De NVM: grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, staat voor belangenbehartiging richting overheid en politiek;
VBO Makelaar: branchevereniging voor makelaars, toetsing om dienstverleningen te blijven waarborgen;
VastgoedPRO: beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs en andere vastgoedpartijen. Behartigen van belangen van leden en cliënten en verhogen van de kwaliteit.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht