Servicegericht, gemakkelijk en snel

Vanwege de geliefde woonomgeving van het Gooi zijn er vanzelfsprekend ook veel makelaars aanwezig. Van aankoop makelaars tot ook verkopende makelaars. Of u nu binnen het Gooi wilt verhuizen of naar het Gooi wilt verhuizen, uw makelaar is hier snel gevonden.

Makelaars per plaats

Contact met een makelaar

Aanvraagformulier

Meerdere opties mogelijk

Hoe is uw huishouden samengesteld?

Makelaar voor aankoop woning

Woongenot

Wonen in het Gooi is als zeer aangenaam en fijn te omschrijven. Het is de combinatie van de gunstige centrale ligging in het land, als mede de prachtige omgeving. Natuur en woongebied gaan hier hand-in-hand.

Aankoop

De aankoop van een huis of appartement is in feite de grootste uitgave in uw leven. Het is van belang dit goed te overzien. Daarom is het inschakelen van een makelaar, die emotie heeft met de situatie, een aan te bevelen iets. Maak gebruik van zijn of haar expertise, daarnaast kent de makelaar de buurt en omgeving, weet wat er speelt en zal u volledig ondersteunen tijdens de aankoop en/of verkoop.

Zoek uit onderstaande lijst uw makelaar voor een rustige en zekere afhandeling.

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een persoon of bedrijf die bemiddeld tijdens de aankoop, verkoop of huur en verhuur van een vastgoed object in de vorm van een huis of appartement. Een makelaar is hiermee een tussenpersoon en handelt zonder emotie tussen de aankoop en/of verkoop van een woning of appartement. Dat een makelaar geen (persoonlijke) emotie heeft tijdens de aan- en/of verkoop van een huis is samen met zijn kennis van het huis, de buurt en de markt het grote voordele van het in de hand nemen van een makelaar. Het vak van een makelaar wordt ook wel makelaardij genoemd.

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar in het Gooi

Het grote verschil tussen een aankoop- en verkoopmakelaar is dat de ene partij alleen handelt en adviseert in het verkooptraject van een onroerend goed en de ander enkel in het aankoopproces bemiddelt. Natuurlijk zijn er ook makelaars die beide doen. Dit is dan ook een slimme zet, het mes snijdt tenslotte aan twee kanten.

Taken en werkzaamheden

Een makelaar verzorgt de zaken van opname tot de overdracht door de notaris. Inruil voor de hulp en begeleiding van een makelaar krijgt deze een zogeheten vergoeding, de courtage. Die vooraf is besproken en vastgesteld op een percentage van de aankoop of verkoop. Er zijn ook makelaars die een vaste prijs hanteren in plaats van een percentage. Een makelaar kan, wanneer deze bevoegd is, ook de waarde van een huis of appartement bepalen. Dit wordt ook wel de taxatie genoemd.

Brancheverenigingen van makelaars

Er zijn in Nederland drie brancheverenigingen voor makelaars. Het doel van deze verenigingen is om hun leden (de makelaars) zich onderscheiden door opleiding, certificering en hun marketing.

De NVM: grootste Nederlandse vereniging voor makelaars, staat voor belangenbehartiging richting overheid en politiek;
VBO Makelaar: branchevereniging voor makelaars, toetsing om dienstverleningen te blijven waarborgen;
VastgoedPRO: beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs en andere vastgoedpartijen. Behartigen van belangen van leden en cliënten en verhogen van de kwaliteit.