Wonen in
Laren

Laren

Laren, prachtig gelegen in een groene en ruime omgeving met een dorpskern waar het altijd gezellig is.

Wonen in Laren staat garant aan wonen in het authentieke Gooi. Dat betekent wonen in het groen en in alle rust, terwijl je wel diverse uitvalswegen en grote steden in de buurt hebt. Dat is een droom voor menig Nederlander. Laren is het oudste dorp van regio ’t Gooi en is de ideale woonplaats voor wanneer je rust zoekt, maar wel genoeg activiteiten in de buurt wilt hebben. Ook staat wonen in stijl voorop in dit bijzondere dorp in Noord-Holland. Kom je ook wonen in Laren?

Karakter Laren

Authentiek | actief | bezig | bijzonder | vrolijk | vriendelijk | verzorgd | trots | stijlvol | statig | sportief |sociaal | rustig | romantisch | boeiend | charmant | eigenzinnig | elegant | gemoedleijk | gezellig | gewillig | populair | opvallend | ondernemend | muzikaal | mensgericht | landelijk | lief | levendig | kunstig

Inwoners

11.528

Treinstation

Geen station

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, bus

Wonen Laren

Daarom kies je
voor Laren

snel opweg

Gunstige ligging

31 km

van Amsterdam

22,7 km

van Utrecht

20,8 km

van Amersfoort

21,1 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Laren?

Meer informatie over Laren

Laren is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Laren is geliefd als dorp om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer het dorp echt kennen

Buurten Laren

Bekijk de 10 buurten van Laren.

Makelaar Laren

Bekijk een aantal makelaars uit Laren.

Huis kopen Laren

Bekijk huizen te koop van Laren.

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Wonen in
Laren

CENTRAAL WONEN IN HET MIDDEN VAN HET LAND

Luxe wonen in Laren

Wonen in Laren biedt diversiteit voor een ieder die op zoek is naar ontspannend en luxe wonen. Aan de rand van het dorp vind je de mooiste landhuizen en villa’s omgeven door groen. Om nog maar niet te spreken over de vele oude Saksische boerderijen die je vandaag de dag nog steeds in Laren kunt vinden. Hierdoor heeft het dorp een historisch karakter, terwijl het wel meer dan voldoende biedt op het gebied van moderne faciliteiten. In Laren woonden veel kunstenaars die het aanzien van het dorp flink hebben laten groeien.

Checklist Laren

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Overdag kan het centrum van Laren het nodige geluid en verkeersdrukte met zich meenemen. Daarbuiten is het relatief rustig en stil. Soms is wel de snelweg A1 of A27 hoorbaar.

Stad, dorp of platteland.

Laren is een dorp met her en der nog de oude aanwezige akkers en velden tussen de straten.

Conclusie: Dorp.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Laren is zeer groen met de naastgelegen heide en bossen.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Laren heeft een echt fashionwinkelgebied, daarnaast zijn er de nodige sportverenigingen en speelplekken voor kinderen.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Laren heeft een aantal gezellige restaurants met bijbehorende terrassen. Ook voor een borrel hoef je Laren niet uit!

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Laren is koop. Naast koop mag er meer aan (sociale)huurwoningen komen.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Zeer goed bereikbaar per auto.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Geen eigen treinstation en daardoor enkel met het busnetwerk met de omgeving verbonden.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk. Tijdens de weekmarkt op vrijdag is het lastiger om te parkeren rondom het winkelgebied.

In en rondom Laren zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Een van de grote voordelen van wonen in Laren is dat je hier omringd bent met natuur.

Opzoek naar beeldmateriaal Laren?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Laren
Beeldbank

Je hebt de mogelijkheid om een huis te kopen in Laren of om voor een huurwoning in Laren te gaan. Laren heeft een inwonersaantal van iets meer dan 10.000 inwoners. Er wonen opvallend veel (jonge) gezinnen in Laren. Het dorp is hier dan ook zeer geschikt voor; in Laren vind je vijf basisscholen en twee middelbare scholen. Nog iets wat opvalt: Laren is een van de dorpen waar de meeste miljonairs van Nederland wonen. Dit is te zien aan de prachtige villa’s, de statige herenhuizen en andere grote woningen in Laren.

Natuur rondom Laren

Een van de grote voordelen van wonen in Laren is dat je hier omringd bent met natuur: er is veel groen, heide en bossen te vinden rondom het dorp. De Westerheide is een heidegebied bij Laren waar je heerlijk kunt wandelen. Ditzelfde geldt voor het aangrenzende Zuiderheide, dat in beheer is van het Goois Natuurreservaat. Na een wandeling door de natuur van Laren is het aan te raden om ergens een lekker kopje koffie te gaan drinken. Laren is namelijk rijk aan knusse eet- en drinktentjes.

Bereikbaarheid Laren

Laren is gunstig gelegen in Noord-Holland. Binnen een half uurtje ben je in het centrum van grote steden, zoals de stad Hilversum. Ook rij je vanuit het kunstenaarsdorp Laren in nog geen vijf minuten naar Eemnes en Bussum. Daarbij ligt Laren dichtbij de snelwegen A1 en A27, waardoor je gemakkelijk naar vele plekken in het land kunt rijden. Laren heeft geen treinstation, maar is wel te bereiken met de bus vanuit de omliggende plaatsen uit ‘t Gooi.

Sport en cultuur in Laren

Laren beschikt over een van de meest bekende hockeyclubs van Nederland. Hockeyclub de Larensche Mixed Hockey Club speelt in de hoogste klasse van het land. Ook andere sporten en mogelijkheden vind je volop in Laren, zoals tennis, voetbal, volleybal en paardensport. Het kunstenaarsverleden van Laren is terug te vinden in het Singer museum, een aanrader voor kunstliefhebbers. Liefhebbers van theater kunnen terecht in het Singer theater, waar wekelijks theater-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen te bewonderen zijn.

Werken in Laren

Werken in Laren biedt diverse kansen. Omdat Laren oorspronkelijk een kunstenaarsdorp was, vind je in het oude centrum van het dorp nog veel ateliers terug. In Laren zijn veel kantoren gevestigd in mooie vrijstaande panden en in die kleurrijke ateliers. Ook kent het dorp volop werkmogelijkheden in de horeca en winkels. Kortom: werken en wonen in Laren is zonder meer knus en aan te raden te noemen. Ook zijn er inwoners van Laren die genieten van de rust in het dorp, maar werken in een andere stad zoals Hilversum of Amsterdam. Wonen in Laren zorgt ook op die manier voor optimaal leefgenot.

Winkelen in Laren

Het centrum van Laren is een knusse plek met winkels, terrasjes en restaurants. In de zomer zijn de terrasjes gezellig gevuld en heerst er een gemoedelijke sfeer. Laren heeft een Gooische sfeer, wat betekent dat er veel luxe boetiekjes en winkels zijn. Het is een authentiek dorp met veel charme en zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en gezelligheid.

Het winkelgebied van Laren ligt rondom het middelpunt de Brink, waar de vijver met fontein is, en tijdens het seizoen de bekende poffertjeskraam. Het winkelcentrum van Laren staat in het teken van fashion en mode met winkels die voornamelijk gericht zijn op vrouwen. Ook ben je in Laren aan het juiste adres voor het aanschaffen van dagelijkse boodschappen en benodigdheden.

Kenmerken van Laren

De Brink Laren

De Brink van Laren is eigenlijk het middelpunt van het dorp. Alle wegen die naar Laren leiden komen uit op de Brink. De Brink is te herkennen als een open, maar wel ‘landelijk’, plein met bosschages en vijver met fontein. Rondom de Brink zijn aantal winkels, voornamelijk fashion en art, gesitueerd die hand in hand gaan met een aantal gezellig horecatenten, die zomers erg gezellig en druk zijn.

Singer Laren

Een bekend museum en theater voor Nederland en hiermee ook voor Laren waar voornamelijk exposities zijn van kunstenaars. Zo is er ook een grote expositie geweest over Nederlands bekendste (interieur)ontwerper Jan des Bouvrie.

Poffertjeskraam

De voor het Gooi bekende poffertjeskraam van Laren, poffertjeskraam ‘de Haan’, laat al ruim 100 jaar vele mensen smullen van de heerlijke poffertjes en wafels. Als inwoners van ’t Gooi ben je hier zeker geweest en is het altijd weer smullen genieten. Geopend van eind maart tot eind september en altijd geplaatst op de Brink te Laren.

Kunst in Laren

Laren is van oudsher een kunstenaarsdorp. Dit is nog steeds terug te herkennen aan de vele ateliers en exposities die hier aanwezig zijn of worden gehouden. In het centrum van Laren zit op praktisch elke hoek van de straat wel een kunstatelier met oude of moderne kunst.

Smalle straatjes

Het oude dorp van Laren kent veel kleine straatje die kronkelend van of naar het centrum lopen. Dit zijn de straatjes waar vroeger de kunstenaars en de boeren woonde. De huizen, veelal lijkend op kleine boerderijen met rieten daken liggen met hun stuk grond gelegen aan deze straten of paden. Leuk om doorheen te wandelen maar nog leuker om er te wonen.

Kasten van huizen

In Laren en dan zeker buiten de oude dorpskern staan een flink aantal grote boerderijen en landelijke villa’s verscholen achter het groen of een lange oprijlaan. Veel bekende Nederlanders hebben hier ook hun stulpje gevonden en wonen met veel plezier en privacy in de prachtige lange rustige Larense lanen. Ben je groot bewonderaar van mooie huizen of wil je er graag in wonen is Laren de plek. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan want Laren staat al jaren in de top 10 van duurste gemeenten.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht