Wonen in
Hilversum

Hilversum

Stad of dorp, de meningen zijn er over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland.

Een huis kopen of huren in Hilversum is zonder twijfel een goed idee voor iedereen die centraal en groen wil wonen. Hilversum is een prachtige stad gelegen in ‘t Gooi en bij de meeste mensen bekend als Mediastad van Nederland. De stad heeft ruim 89.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de Randstad. Fraai gelegen in de natuur is Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de grote steden.

Karakter Hilversum

Zelfstandig | vrolijk | vriendelijk | actief | bezig | bijzonder | boeiend | creatief | druk | gemoedelijk | statig | sportief | speels | sociaal | rustig | opvallend | ondernemend | mensgericht | levendig | kunstig | krachtig

Inwoners

91.733

Treinstation

3x

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, trein en bus

Wonen Hilversum

Daarom kies je
voor Hilversum

snel opweg

Gunstige ligging

34,1 km

van Amsterdam

19,1 km

van Utrecht

20,7 km

van Amersfoort

28,4 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Hilversum?

Meer informatie over Hilversum

Hilversum is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Hilversum is geliefd als stad om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer het dorp echt kennen

Buurten Hilversum

Bekijk de 37 buurten van Hilversum.

Makelaar Hilversum

Bekijk een aantal makelaars uit Hilversum.

Huis kopen Hilversum

Bekijk huizen te koop van Hilversum.

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Wonen in
Hilversum

GROEN WONEN IN MEDIASTAD HILVERSUM IN HET HART VAN NEDERLAND

Wonen in Hilversum betekent centraal wonen én werken. Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties van Nederland. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden er games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn? Een groot deel daarvan woont in Hilversum.

Checklist Hilversum

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Hilversum heeft echt wel stadse kenmerken. Het centrum is druk en kan het nodige geluid met zich meenemen. In de zomerperiode heb je rondom de Groest regelmatig optredens en activiteiten buiten. In Hilversum zijn veel straten eenrichting en dat zorgt voor hinder in het verkeer.

Stad, dorp of platteland.

Hilversum is ooit als dorp benoemd in het verleden. Tegenwoordig is het groot genoeg en mogen we het een stad noemen. Het is door het medialandschap wat hier gevestigd zit ook wel bekend als ‘Mediastad’.

Conclusie: Stad.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Hilversum is rondom begeven door heide en bossen en is hiermee een groene omgeving. In de stad zelf zijn nog enkele parken te vinden.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Hilversum heeft veel te bieden. Met een compleet winkelgebied, ook wel ’t winkelhart van het Gooi genoemd, kan je hier gerust winkelen. Ook is het aanbod aan sportverenigingen en sportscholen breed aanwezig. Veel scholen en kindervoorzieningen maken Hilversum een ideale woonomgeving voor gezinnen.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Hilversum heeft een breed aanbod aan restaurants, kroegen en er kan tot in de late uurtjes gestapt worden.

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Hilversum is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Hilversum is met de auto vanaf de snelweg goed te bereiken. Alleen Hilversum echt in met de auto zorgt voor wat oponthoud. Dit komt vooral door de vele eenrichtingswegen en de rondlopende ‘ring’ in Hilversum.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Met maar liefst 3 treinstations en een groot busnetwerk is de stad goed te bereiken met het OV.

Over het algemeen kan er in ‘buitenbuurten’ goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk. In de wijk ‘Centrum’ kan het soms lastiger zijn en ben je soms afhankelijk van de parkeergarages.

In en rondom Hilversum zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Met zoveel natuur, een centrale ligging, de ultieme rust en de grote steden in de buurt heb je alleen maar voordelen van wonen in Hilversum te pakken.

Opzoek naar beeldmateriaal Hilversum?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Hilversum
Beeldbank

Wonen in Hilversum in ‘t Gooi

Hilversum is een prachtige stad om te wonen. Je bent er binnen no time op de hei voor een heerlijke wandeling, kleurrijke bossen liggen in de buurt en de bruisende binnenstad biedt voor ieder wat wils. Wonen in Hilversum betekent wonen in een diverse omgeving. In Hilversum heb je een aantal prachtige villawijken met ruime woningen en veel grond. Ook vind je hier fraaie appartementen, knusse tuindorpwoningen en pittoreske herenhuizen. Zo is er voor ieder budget iets te vinden voor wonen in Hilversum.

Hilversum ligt in ‘t Gooi, een streek die iedere Nederland wel kent. Ben je er zelf nog nooit geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van de televisie. ‘t Gooi staat bekend om de brede groene lanen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in dit fraaie stukje Nederland. Dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

Ook heeft Hilversum nog een andere benaming: ‘tuinstad’. Dat komt door de vele aanwezige tuinen en het vele groen in de stad. ‘t Gooi is glooiend en biedt daardoor een bijzonder landschap in het platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in ‘t Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van maar liefst 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Met zoveel natuur, een centrale ligging, de ultieme rust en de grote steden in de buurt heb je alleen maar voordelen van wonen in Hilversum te pakken. Dit alles zorgt voor een zorgeloze sfeer in deze fijne centrale stad.

Bereikbaarheid Hilversum

Hilversum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De stad ligt nabij de A1, drie treinstations en beschikt over meerdere verbindingswegen. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken met de auto, omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum voor eenrichtingsverkeer. Met de fiets of gewoon lopend kun je je wel goed verplaatsen door het centrum van Hilversum.

Werken in Hilversum

Hilversum is de grootste plaats binnen ‘t Gooi en heeft altijd een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, zoals chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Met het schonere en inmiddels wereldberoemde Mediapark worden vele mediaconcepten ontwikkeld en staat innovatie altijd voorop in Hilversum.

Ook vind je diverse internationale bedrijven in Hilversum, zoals Nike. Deze diversiteit maakt de stad zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan in combinatie met wonen in Hilversum.

Winkelen in Hilversum

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van ‘t Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kun je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben. De Groest, het Marktplein en de Kerkstraat behoren tot dé shopping area van de stad. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie.

Buiten het centrum van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen vol boetiekjes en kleine winkels. Je hoeft dus niet per se het centrum in te gaan om leuk te kunnen shoppen in Hilversum. De kans is groot dat er bij je woning in Hilversum een winkeltje, slager of lunchroom in de buurt is.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht