Inwoners

9247

Treinstation

Geen

Relaxed wonen in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Dat kan in Eemnes in het Arkemheen-Eemland. In dit waterrijke natuurgebied halen fietsers, wandelaars en watersporters hun hart op. Eemnes wordt gevormd door Eemnes-Binnen, met zijn karakteristieke boerderijen langs de Wakkerendijk en Eemnes-Buiten, waar enkele fraaie nieuwbouwwijken in de natuur zijn gerealiseerd.

Karakter van Eemnes

Karakteristiek | gunstig gelegen | gemoedelijk | boerse omgeving met veel landbouw

Eemnes, gunstig gelegen met veel boerderijen, waarvan de meeste woonboerderijen zijn, en is het ‘leven’ van vroeger nog goed voor te stellen.

Eemnes

Meer informatie

Interesse gewekt voor Eemnes?

Wijk en buurten Eemnes
Eemnes is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. De omgeving bepaalt het woongenot.

Huis kopen Eemnes
Eemnes is geliefd als stad om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject.

Makelaar Eemnes
Een makelaar uit Eemnes weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Checklist Eemnes

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Per item zullen wij er, waar mogelijk, een cijfer tussen 1 en 10 aangeven.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Eemnes kent weinig geluidsoverlast. Een enkele keer is de snelweg hoorbaar. Aan Eemnes grenst een groot weilandengebied waar de boeren soms mesten en dat is soms te ruiken (vooral in de buurt Wakkerendijk).

Cijfer tussen 1 en 10, een 8.

Stad, dorp of platteland.

Eemnes is officieel een stad. Dit is niet merkbaar en komt over als dorp en kent veel platteland.

Conclusie: Stad.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Eemnes heeft een groene omgeving, dit vooral terug te vinden als weilanden met bomenrijen.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Eemnes heeft enkele winkels, sportvelden en enkele speelmogelijkheden.

Cijfer tussen 1 en 10, een 6.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Er is lokale horeca te vinden, dit is op 1 hand te tellen.

Cijfer tussen 1 en 10, een 5.

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Hier is dan ook geen cijfer aan te hangen.

Het overgrote deel van de woningen in Eemnes is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Eemnes is zeer goed met de auto te bereiken.

Het tv-programma ꞌNederland van Bovenꞌ heeft aangetoond dat dit de best bereikbare plaats van Nederland is.

Cijfer tussen 1 en 10, een 10.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Eemnes heeft geen treinstation en is hiermee niet goed bereikbaar met het OV

Cijfer tussen 1 en 10, een 6.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

In en rondom Eemnes zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Cijfer tussen 1 en 10, een 8.

Wonen in Eemnes

LANDELIJK WONEN IN EEN WATERRIJK NATUURGEBIED MET GROTE GESCHIEDENIS

Eemnes heeft een rijke geschiedenis: het dorp is in de twaalfde eeuw ontstaan na een stormvloed. Er vestigden zich aan de monding van de rivier de Eem twee kleine nederzettingen: Ter Eem en Eemnes. Nes betekent ꞌlandtong aan de binnenbocht van een rivierꞌ. De dorpsnaam verklaart daarmee de fraaie ligging in het landschap. Er zijn vandaag de dag nog vele sporen van het verleden te ontdekken in dit historische dorp.

Wonen in Eemnes betekent ook: wonen in de best bereikbare plaats van Nederland

Opzoek naar beeldmateriaal Eemnes?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Eemnes
Beeldbank

Het monumentale, zestiende-eeuwse gemaal en sluis in de Eemnesservaart, de laatgotische uit 1351 daterende Nicolaaskerk en het beschermde dorpsgezicht de Kerkstraat, het oudste straatje van Eemnes waar nog vijftiende-eeuwse huizen staan, zijn herinneringen van en aan vroeger. Eemnes telt tegenwoordig nog geen 9.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 33 vierkante kilometer. Wonen in Eemnes biedt dus veel kansen op het gebied van ruimtelijk leven. Ongeveer 2,5 kilometer van het dorp bestaat uit water. Over de perfecte plek om te wonen voor watersportliefhebbers gesproken!

Fraai woongenot in Eemnes

Natuurlijk is dit bijzondere dorp ook het wonen waard wanneer je geen watersportliefhebber bent. Eemnes is namelijk een echte eyecatcher in dit stuk Nederland. De plaats krijgt in de jaren 70 van de vorige eeuw de contouren van zijn huidige aanzicht. In de Noordbuurt en Zuidbuurt worden nieuwe woningen neergezet en boerderijen in het oude deel worden getransformeerd tot grote en aantrekkelijke woonhuizen. Het historische dorpsbeeld harmonieert tegenwoordig met de natuurlijke groene omgeving. Oude en nieuwe gebouwen wisselen elkaar af in het dorpsgezicht.

De Eemnesser polder wordt als een van de mooiste polders van Europa beschouwd. Dat is niet voor niets: het leefgenot krijgt een boost door de vele recreatiemogelijkheden. Eemnes is onderdeel van een fietsknooppuntennetwerk, er zijn fraaie wandelroutes in het polderlandschap en het natte veengebied is een ideale voedingsbodem en leefgebied voor zeldzame planten en weidevogels. Wonen in Eemnes biedt dus voor zowel mensen als dieren een gevarieerd landschap aan.

Eemnes: de best bereikbare plaats van Nederland

Wonen in Eemnes betekent ook: wonen in de best bereikbare plaats van Nederland, zo heeft onderzoek van het tv-programma ꞌNederland van Bovenꞌ aangetoond. Vanuit dit dorp in de gemeente Utrecht is men gemiddeld genomen met de auto in 78 minuten in elke andere plaats in Nederland. Dat kun je van geen enkele andere plaats in het land zeggen.

De bereikbaarheid van Eemnes wordt verder verbeterd met de verbreding van de snelwegen A1 en A27 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Op die manier wordt het dorp nog beter bereikbaar en kun je vanuit Eemnes nog sneller andere plekken in Nederland bereiken.

Bereikbaarheid Eemnes

Eemnes is dus de best bereikbare plaats van het land. Dat is ideaal wanneer je vanuit een stad of dorp in de buurt moet komen, maar ook prima te doen wanneer je vanuit een ander deel in Nederland komt. Deze bereikbaarheid is gebaseerd op het vervoer met de auto. Het dorp is vanaf de snelweg A1 en A27 goed en snel te bereiken. Eemnes staat met de omliggende plaatsen in verbinding met het busnetwerk van de regio en heeft geen eigen treinstation.

Werken in Eemnes

Eemnes is een mooie rustige gelegen plaats aan de rand van ‘t Gooi in de provincie Utrecht. Van oudsher is Eemnes een dorp waar de boeren de werkgelegenheid vormde. Inmiddels is dit veel minder geworden en is er wat lokale horeca en winkelcentra te vinden.

Grote industrie kent Eemnes niet en het heeft dan ook een redelijk klein industrieterrein waar voornamelijk zakelijke dienstverlening is gevestigd. In Eemnes wonen dan ook veel mensen die buiten het dorp werkzaam zijn. Het is de ideale uitvalsbasis voor werkenden in bijvoorbeeld Utrecht, Hilversum of Amsterdam.

Winkelen in Eemnes

Eemnes heeft voor de dagelijkse behoeftes een uitstekend en goed bereikbaar winkelgebied. Voor gespecialiseerde boodschappen is het aan te bevelen naar de naastgelegen plaatsen te rijden, zoals Bussum of Hilversum. Een modern en vrij nieuw winkelcentrum weet menig Eemnesser al jaren gelukkig te maken.

Supermarkten, bakker, slager en andere kleine winkels sieren het straatbeeld. Het is een plek van samenkomen en gezelligheid om vervolgens weer terug te keren naar je landelijke woning waar rust regeert. Meer heb je ook niet nodig, toch? Wonen in Eemnes is alleen daarom al Heerlijk met een grote H te noemen.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht