Wonen in
Gooise Meren

Gooise Meren

Gooise Meren, ruimtelijk met veel groen en water en voor veel mensen nog onontdekt.

Gooise meren in Noord-Holland in de zuidoost hoek gelegen aan het Gooimeer en het IJ-meer, is een geliefde en gewilde woonomgeving. Onderdeel van de regio Gooi en Vechtstreek, centraal in het land, maakt Goois Meren een perfecte plek om als gezin neer te strijken. Gooise Meren is een fusie gemeente die in 2016 is samengeklonken tussen gemeente Naarden, Bussum en Muiden (met onderdeel Muiderberg).

Karakter Gooise Meren

Waterrijk | zelfstandig | vreedzaam | actief | authentiek | gemoedelijk | huiselijk | statig | sportief | rustig

Inwoners

58.846

Treinstation

2x

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, trein en bus

Wonen Gooise Meren

Daarom kies je
voor Gooise Meren

snel opweg

Gunstige ligging

± 21,2 km

van Amsterdam

± 32,1 km

van Utrecht

± 28,8 km

van Amersfoort

± 18,5 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Gooise Meren?

Meer informatie over Gooise Meren

Gemeente Gooise Meren is zoals elke andere omgeving opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer de omgeving echt kennen

Buurten Gooise Meren

Bekijk de vele buurten van Gooise Meren.

Makelaar Gooise Meren

Bekijk een aantal makelaars uit Gooise Meren

Huis kopen Gooise Meren

Bekijk huizen te koop van Gooise Meren.

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Dit is Gooise Meren

Waar wil jij wonen?

Wonen in
Gooise Meren

GOOISE MEREN, MEER DAN EEN GEMEENTE

De plaatsen Muiden, Muiderberg en Naarden hebben als grootste overeenstemming dat ze direct verbonden zijn met het water. Naarden aan het Gooimeer en natuurlijk de grachten rondom Naarden-Vesting, Muiden en Muiderberg aan het IJ-meer. Het IJ-meer en het Gooimeer staan met elkaar in verbinding.

Daarnaast zijn Muiden en Naarden beiden een vestingstad.

Checklist Gooise Meren

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Blaricum is uit zichzelf een relatief stil en rustig dorp. Natuurlijk zijn er momenten die mensen van buitenaf aantrekken waardoor het zeker in Blaricum-Dorp drukker kan zijn. Over het algemeen is er te spreken van een zeer beperkt geluidsoverlast.

Stad, dorp of platteland.

Blaricum is absoluut een dorp. aan de rand van het (oude) dorp zijn nog wel plattelandse/boerse plekjes te vinden.

Conclusie: Dorp.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Blaricum heeft aan groen geen tekort. Van prachtige heidevelden tot bos en akkergebied. Ook de meeste woonstraten zijn voorzien van veel bomen en zeer verzorgde tuinen van bewoners. Ook heeft het een strand aan het Gooimeer.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Blaricum heeft geen echt winkelgebied. Het zijn enkele winkels. Voor de dagelijkse behoeftes hoef je het dorp niet te verlaten. Aan sport- en speelmogelijkheden geen gebrek.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Blaricum heeft wat horeca. Het is op twee handen te tellen maar biedt mogelijkheden voor een uitstapje in eigen plaats.

De kwaliteit van de lucht is ondanks 2 dichtbij gelegen snelwegen en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Blaricum is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Blaricum met de auto van zowel de snelweg A1 als A27 goed bereikbaar.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Met het Openbaar Vervoer is Blaricum niet heel goed bereikbaar. Als je vanaf een treinstation van een naastgelegen plaats in Blaricum wilt komen is dat een kleine reis.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk.

In en rondom Blaricum zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

U wilt wonen in een omgeving waar veel te beleven is voor jong en oud?

Opzoek naar beeldmateriaal Gooise Meren?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Gooise Meren
Beeldbank

Het Gooi is een mooie, waterrijke omgeving waar het goed wonen is. Zeker als u van watersport houdt, is het een uitstekende plaats om te wonen. Er is in de regio heel veel gelegenheid om watersport te bedrijven of er lekker te wandelen en te fietsen. Het Naardermeer is een uitstekende locatie om te recreëren, maar er zijn ook een aantal randmeren die met elkaar verbonden zijn waar u terecht kunt. Er zijn meerdere jachthavens. Daarnaast zijn er een twee stranden, waar u heerlijk kunt zonnen en zwemmen met mooi weer. Bij het strand Naarderbos is een golfbaan, waar u een balletje kunt slaan. Het andere strand is een uitgestrekt zwemstrand. Bij beide stranden is geen professioneel toezicht aanwezig. Naast water is er ook veel bos, heide en groen aanwezig. Kortom, u kunt in de gemeente Gooise Meren uitstekend recreëren, wat dit tot een fijne omgeving maakt om te wonen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Het Gooi

Naarden en Muiden zijn van oorsprong historische vestingstadjes. Bussum en Muiderberg waren vanouds forensenplaatsen. Een stadswandeling door de oude dorpskern is leuk en leerzaam om een keer te doen. Er zijn meerdere bezienswaardigheden die de moeite van het bekijken waard zijn. Tijdens een stadswandeling wordt daar aandacht aan besteed. De vesting in Naarden en het vestingmuseum zijn de moeite van een bezichtiging zeker waard. Dit is ook leuk om de kinderen mee naartoe te nemen.

Het Muiderslot is een andere, indrukwekkende bezienswaardigheid. Alleen de schitterend aangelegde tuin is al een bezichtiging waard. Forteiland Pampus is met de veerboot of de eigen boot te bezoeken.
Voor kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving. Er is een groot indoor speelparadijs dat ze zeker aan zal trekken. Fort Werk IV in Bussum is ook een bezoek waard. In de omgeving zijn mooie fiets- en wandelroutes. Voor een culturele avond uit kunt u terecht bij theater ’t Spant of bij theater Bussum. Tevens zijn er een paar musea die aardig zijn om te bezoeken, zoals het weegschaalmuseum. Aangezien er heel veel te zien, te doen en te beleven is, is wonen in gemeente Gooise Meren zeker het overwegen waard.

Wonen in een mooie en rustige gemeente

Er zijn behoorlijk veel woningen te koop die flink variëren in vraagprijs. Er is dus zeker een huis dat past bij uw budget en woonwensen. De diverse makelaars in de regio kunnen u hier alle informatie over geven die u wilt hebben. Uiteraard kunt u ook prima een huis huren, indien dat uw voorkeur heeft.
Het prettige van het wonen in deze mooie gemeente is dat het goed bereikbaar is met zowel openbaar vervoer als met de auto. Er zijn meerdere stations en prima busverbindingen. De snelweg A1 is dichtbij. Daarnaast zijn er veel verschillende scholen in de verschillende richtingen. Dit geldt voor zowel basisscholen, als middelbare scholen als speciaal onderwijs. Er zijn verschillende locaties waar gesport kan worden en zijn er meerdere maneges.

In Muiderberg is het nog zo rustig dat de kinderen daar op straat spelen. Er is geen doorgaand verkeer en er hangt een prettige sfeer. Mensen zorgen voor elkaar. In de zomermaanden is het er gezellig druk, omdat het een prettige omgeving is om te vertoeven. Het strandpaviljoen De Zeemeeuw is een van de oudste van Nederland. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje. De kleine jachthaven is hier vlakbij.
U wilt wonen in een omgeving waar veel te beleven is voor jong en oud? Dan is dit de ideale omgeving om vele jaren met plezier te wonen

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht