Wonen in
Gooise Meren

Dit is Gooise Meren

Gooise Meren, ruimtelijk met veel groen en water en voor veel mensen nog onontdekt.

Gooise meren in Noord-Holland in de zuidoost hoek gelegen aan het Gooimeer en het IJ-meer, is een geliefde en gewilde woonomgeving. Onderdeel van de regio Gooi en Vechtstreek, centraal in het land, maakt Goois Meren een perfecte plek om als gezin neer te strijken. Gooise Meren is een fusie gemeente die in 2016 is samengeklonken tussen gemeente Naarden, Bussum en Muiden (met onderdeel Muiderberg).

Informatie en cijfers Gooise Meren

Inwoners

58.055

Treinstation

2x

Verkoopprijs

€ 551.000

Huishoudens

25.914

Huishoudgrootte

2,2

Provincie

Noord-Holland

Karakter van Gooise Meren

Dorps met karakter | veel ruimte en groen | gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen | gemoedelijk | kindvriendelijke omgeving met veel recreatie en water mogelijkheden

Wijken en buurten Gooise Meren

Gooise Meren is als omgeving opgedeeld in wijken en/of buurten. De omgeving bepaalt het woongenot.

Makelaar Gooise Meren

Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen. 

Huis kopen Gooise Meren

Gooise Meren is geliefd als stad om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject.

Waarom wonen in Gooise Meren?

Gooise Meren, een uniek en historisch waterrijk gebied.

Groen en natuur

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

5/5
Rust en ruimte

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5
Water en strand

Nabijheid van recreatief water en strand.

5/5
Sport en recreatie

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

5/5
Bereikbaarheid auto

De mate van bereikbaarheid met de auto.

5/5
Bereikbaarheid OV

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

4/5
Winkelaanbod

De mate van gemêleerd winkelaanbod.

3/5
Horeca

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

4/5

Vergelijk met andere plaatsen?

Wonen Gooise Meren - wonen in Gooise Meren

Het wonen in Gooise Meren

Gooise Meren, meer dan een gemeente

De plaatsen Muiden, Muiderberg en Naarden hebben als grootste overeenstemming dat ze direct verbonden zijn met het water. Naarden aan het Gooimeer en natuurlijk de grachten rondom Naarden-Vesting, Muiden en Muiderberg aan het IJ-meer. Het IJ-meer en het Gooimeer staan met elkaar in verbinding.

Daarnaast zijn Muiden en Naarden beiden een vestingstad.

Het Gooi is een mooie, waterrijke omgeving waar het goed wonen is. Zeker als u van watersport houdt, is het een uitstekende plaats om te wonen. Er is in de regio heel veel gelegenheid om watersport te bedrijven of er lekker te wandelen en te fietsen. Het Naardermeer is een uitstekende locatie om te recreëren, maar er zijn ook een aantal randmeren die met elkaar verbonden zijn waar u terecht kunt. Er zijn meerdere jachthavens. Daarnaast zijn er een twee stranden, waar u heerlijk kunt zonnen en zwemmen met mooi weer. Bij het strand Naarderbos is een golfbaan, waar u een balletje kunt slaan. Het andere strand is een uitgestrekt zwemstrand. Bij beide stranden is geen professioneel toezicht aanwezig. Naast water is er ook veel bos, heide en groen aanwezig. Kortom, u kunt in de gemeente Gooise Meren uitstekend recreëren, wat dit tot een fijne omgeving maakt om te wonen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Het Gooi

Naarden en Muiden zijn van oorsprong historische vestingstadjes. Bussum en Muiderberg waren vanouds forensenplaatsen. Een stadswandeling door de oude dorpskern is leuk en leerzaam om een keer te doen. Er zijn meerdere bezienswaardigheden die de moeite van het bekijken waard zijn. Tijdens een stadswandeling wordt daar aandacht aan besteed. De vesting in Naarden en het vestingmuseum zijn de moeite van een bezichtiging zeker waard. Dit is ook leuk om de kinderen mee naartoe te nemen.

Het Muiderslot is een andere, indrukwekkende bezienswaardigheid. Alleen de schitterend aangelegde tuin is al een bezichtiging waard. Forteiland Pampus is met de veerboot of de eigen boot te bezoeken.
Voor kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving. Er is een groot indoor speelparadijs dat ze zeker aan zal trekken. Fort Werk IV in Bussum is ook een bezoek waard. In de omgeving zijn mooie fiets- en wandelroutes. Voor een culturele avond uit kunt u terecht bij theater ’t Spant of bij theater Bussum. Tevens zijn er een paar musea die aardig zijn om te bezoeken, zoals het weegschaalmuseum. Aangezien er heel veel te zien, te doen en te beleven is, is wonen in gemeente Gooise Meren zeker het overwegen waard.

Wonen in een mooie en rustige gemeente

Er zijn behoorlijk veel woningen te koop die flink variëren in vraagprijs. Er is dus zeker een huis dat past bij uw budget en woonwensen. De diverse makelaars in de regio kunnen u hier alle informatie over geven die u wilt hebben. Uiteraard kunt u ook prima een huis huren, indien dat uw voorkeur heeft.
Het prettige van het wonen in deze mooie gemeente is dat het goed bereikbaar is met zowel openbaar vervoer als met de auto. Er zijn meerdere stations en prima busverbindingen. De snelweg A1 is dichtbij. Daarnaast zijn er veel verschillende scholen in de verschillende richtingen. Dit geldt voor zowel basisscholen, als middelbare scholen als speciaal onderwijs. Er zijn verschillende locaties waar gesport kan worden en zijn er meerdere maneges.

In Muiderberg is het nog zo rustig dat de kinderen daar op straat spelen. Er is geen doorgaand verkeer en er hangt een prettige sfeer. Mensen zorgen voor elkaar. In de zomermaanden is het er gezellig druk, omdat het een prettige omgeving is om te vertoeven. Het strandpaviljoen De Zeemeeuw is een van de oudste van Nederland. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje. De kleine jachthaven is hier vlakbij.
U wilt wonen in een omgeving waar veel te beleven is voor jong en oud? Dan is dit de ideale omgeving om vele jaren met plezier te wonen

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht