Wonen in
Muiden

Muiden

Muiden, fantastisch wonen onder de rook van Amsterdam met historie en veel water.

Wonen aan het water wordt in Muiden wel heel letterlijk genomen. Vlakbij de sluis en met een kasteel om de hoek biedt de plaats Muiden naast plezier en vermaak ontzettend veel woongenot. Met alles op korte afstand van elkaar in een rustige omgeving is Muiden het nieuwe wonen voor iedere leeftijd.

Karakter Muiden

Waterrijk | vestingstad | gemoedelijk | rustig | bijzonder | landelijk | kalm | opvallend | sociaal | statig | verzorgd | trots | authentiek | sportief | gewillig | 

Inwoners

7505

Treinstation

Geen station

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, bus

Wonen Muiden

Daarom kies je
voor Muiden

snel opweg

Gunstige ligging

16,1 km

van Amsterdam

37,7 km

van Utrecht

37,6 km

van Amersfoort

18 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Muiden?

Meer informatie over Muiden

Muiden is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Muiden is geliefd als stad om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer het dorp echt kennen

Buurten van het Gooi

Bekijk de buurten van het Gooi.

Makelaar Gooi

Bekijk een aantal makelaars uit het Gooi

Huis kopen Gooi

Bekijk huizen te koop van het Gooi

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Wonen in
Muiden

GEMOEDELIJK EN CENTRAAL WONEN IN EEN WATERRIJKE OMGEVING

Muiden is al zeker duizend jaar oud en maakte deel uit van de Hollandse Waterlinie en later tot de Stelling van Amsterdam. Dat Muiden een rijke geschiedenis heeft, zie je vandaag de dag terug op veel plekken in de stad. Zo zijn er de bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn voor inwoners van Muiden en voor iedereen van buiten de stad. De meest bekende bezienswaardigheid van Muiden is het middeleeuwse kasteel het Muiderslot, maar ook zeker de hervormde kerk, het Muizenfort en natuurlijk het bekende forteiland Pampus.

Checklist Muiden

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Over het algemeen is er weinig hinder van verkeer, geluid en stank te ondervinden.

Stad, dorp of platteland.

Muiden is een oude vestingstad.

Conclusie: Stad.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Muiden is omringt door groen in de vorm van vooral weilanden.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Muiden heeft wat kleine lokale winkels. Iets buiten Muiden vindt je de Maxis waar overdekt een grote supermarkt zitten met andere winkelketens. Verder heeft Muiden eigen sportvelden en veel (water)recreatie mogelijkheden.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Aan de rivier de Vecht zitten enkele restaurants/kroegen. Daarvan is wel de bekendste, met een royaal terras bij de sluis, café Ome Ko.

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Muiden is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Muiden is met de auto goed aan te rijden.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Muiden kent geen treinstation en staat met een bus in verbinding met de omgeving.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk.

In en rondom Muiden zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

De plaats ligt aan het uitgestrekte IJmeer en aan de Vecht, waardoor je hier optimaal kunt genieten van een waterrijke omgeving.

Opzoek naar beeldmateriaal Muiden?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Muiden
Beeldbank

Wonen in vestingstad Muiden

Wonen in Muiden betekent wonen in een bijzondere vestingstad in Noord-Holland. Sinds 1 januari 2016 is Muiden met Naarden en Bussum gefuseerd tot de gemeente Gooise Meren. De plaats ligt aan het uitgestrekte IJmeer en aan de Vecht, waardoor je hier optimaal kunt genieten van een waterrijke omgeving. Hier zie je dagelijks de mooiste bootjes voorbij komen – menig inwoner van Muiden beschikt over een eigen vaartuig. Als je dan toch aan het water of in de buurt van water woont, kun je daar net zo goed volop van genieten.

In Muiden wonen ongeveer 6250 inwoners in verschillende leeftijdscategorieën. Zo is het stadje enorm populair bij jonge gezinnen en mensen die in Amsterdam werken, maar ergens rustig willen wonen. Ook wonen er veel 45 tot 60-jarigen in Muiden. Deze diversiteit maakt Muiden levendig en uniek. Zij hebben deze karakteristieke plaats in hun hart gesloten. Misschien ben jij wel de volgende inwoner van Muiden die dat doet.

Nieuwbouw in Muiden

Muiden is een plaats waar je uren kunt slenteren door de schilderachtige straatjes en langs de prachtige waterkant. Het altijd levendige stukje bij de sluis, waar ook de nodige horeca met terras omheen gevestigd is, is het hart van het dorp. Hier komen op zaterdagochtend de wielrenners langs die hun rondje maken tussen het Gooi en Amsterdam, hier komen de dagjesmensen en tegenwoordig zelfs buitenlandse toeristen. Aan de westelijke kant van Muiden wordt momenteel volop gebouwd.

De nieuwe wijk die hier gerealiseerd wordt beschikt over verschillende soorten huizen. Heb je altijd al eens aan het water willen wonen in een nieuwbouwwoning dan is wonen in Muiden zonder twijfel een goed idee. In deze nieuwbouwwijk in Muiden staat een verscheidenheid aan bouwstijlen centraal, zodat het net als de inwoners een divers geheel wordt. Wil je liever een huis huren in Muiden? Ook dat valt binnen de mogelijkheden. Er zijn zowel prachtige oude huizen in het centrum te huur als appartementen rondom de stad.

Bereikbaarheid Muiden

Muiden is goed te bereiken met de auto via de A1 (afslag Muiden-Weesp), evenals de A9 (afslag Muiden-Weesp). Muiden heeft geen eigen treinstation: het dichtstbijzijnde treinstation bij Muiden is in Weesp op ongeveer 3 kilometer afstand van Muiden. Wel beschikt Muiden over een busstation met diverse lijnen binnen de stad en streekbussen naar locaties buiten de stad zoals Amsterdam.

Werken in Muiden

Veel inwoners van Muiden werken in Amsterdam en wonen in Muiden. Dat is niet zo gek: Muiden heeft de charme van een grote stad zonder dat het er echt druk wordt, zoals in Amsterdam wel kan. Wonen in Muiden is dus wonen in rust middenin het groen – dat is precies waarom men zo graag woont in deze vestingstad. Je bent vanaf Muiden binnen een kwartier in de hoofdstad, waardoor Muiden de perfecte uitvalsbasis is. Liever aan de slag in Muiden? Ook dat is mogelijk. Muiden heeft veel banen op het gebied van toerisme, watersport en in de evenementen.

Eten en drinken in Muiden

Je hoeft Muiden niet uit voor een gezellige afspraak met vrienden of familie. De gezellige cafés, zoals het bekende Eethuys-Café Graaf Floris V, Café Ome Ko en Restaurant de Doelen bieden genoeg vertier voor inwoners en toeristen. Ook in de jachthaven is er van alles te doen. Op het terras aan de Groote Zeesluis kun je uren zitten. Omdat Muiden aan het water ligt, is het vooral in de zomer heerlijk toeven op de vele terrassen.

Winkelen in Muiden

Wonen in Muiden betekent dat je de stad niet uit hoeft voor de dagelijkse boodschappen. Naast de supermarkten en lokale winkels vind je hier enkele kledingwinkels, woonwinkels en boetiekjes. Voor de écht grote winkelketens is het aan te raden om een dagje Amsterdam te doen, maar wanneer je eenmaal in het centrum van Muiden bent is de kans groot dat je er niet meer weg wilt. Dat doet wonen in Muiden met je.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht