Wonen in
Muiderberg

Muiderberg

Muiderberg doet aan als een vakantiedorp aan het water te midden van groen en rust.

Wonen in Muiderberg is wonen in een rustig dorp in een bruisende omgeving. Het is de ideale locatie voor mensen die werken in Amsterdam, maar wel het liefst buiten de hoofdstad willen wonen. In dit rustige dorp vind je nog steeds het echte dorpsleven waarbij gezellige kleinschaligheid voorop staat. Het is niet voor niets zo dat je hier een bonte mix van leeftijden vindt.

Karakter Muiderberg

Vriendelijk | authentiek | gemoedelijk | charmant | rustig | bijzonder | landelijk | kalm | sociaal | verzorgd | trots | gesloten | lief | romantisch | sportief | waterrijk

Inwoners

1730

Treinstation

Geen station

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, bus

Wonen Muiderberg

Daarom kies je
voor Muiderberg

snel opweg

Gunstige ligging

20,6 km

van Amsterdam

36,5 km

van Utrecht

34 km

van Amersfoort

14,4 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Muiderberg?

Meer informatie over Muiderberg

Muiderberg is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Muiderberg is geliefd als dorp om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer het dorp echt kennen

Buurten van het Gooi

Bekijk de buurten van het Gooi.

Makelaar Gooi

Bekijk een aantal makelaars uit het Gooi

Huis kopen Gooi

Bekijk huizen te koop van het Gooi.

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Wonen in
Muiderberg

RUSTIG WONEN IN DE BUURT VAN AMSTERDAM EN HET GOOI

Muiderberg is een kleine gemeenschap gelegen aan het IJmeer. Sinds 2016 hoort het samen met Muiden tot de fusiegemeente Gooise Meren, waar ook Naarden en Bussum onder vallen. Het leven in Muiderberg is goed: de inwoners van het dorp vinden het prettig wonen in deze plaats nabij Amsterdam. Hoe kan dat ook anders op zo’n fraaie locatie in het groen zonder drukte van de grote stad?

Checklist Muiderberg

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Muiderberg ondervindt vrijwel geen hinder aan verkeersoverlast of stank. Wel is soms de snelweg A6 in bepaalde hoeken van het dorp te horen.

Stad, dorp of platteland.

Muiderberg is een dorp in de gemeente Gooise Meren.

Conclusie: Dorp.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Muiderberg is enorm groen. Dat merk je direct als je komt aanrijden via de begraafplaats, alsof je een bos inrijdt. En natuurlijk de eyecatcher van het dorp is het kindvriendelijke strand.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Muiderberg heeft een supermarkt en nog een paar andere lokale winkels voor de dagelijkse levensbehoeftes. Daarnaast heeft genoeg speel mogelijkheden en zijn er eigen sportvelden.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Het dorp heeft weinig horeca, maar relatief gezien heeft het voor de grootte van het dorp weer genoeg. Het gaat om ongeveer 4 locaties.

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Muiderberg is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Perfect bereikbaar met de auto.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Muiderberg kent geen treinstation. Wel kan je met de bus hier komen.

Over het algemeen kan er redelijk goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit straat en moment afhankelijk.

In en rondom Muiderberg zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Waar je ook woont in Muiderberg; overal ben je in de buurt van natuur.

Opzoek naar beeldmateriaal Muiderberg?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Muiderberg
Beeldbank

Een van de voordelen van een dorp als Muiderberg is het sociale karakter; men zorgt hier goed voor elkaar. Dat is wel even anders dan anoniem leven in een grote stad. In en rondom Muiderberg is van alles te beleven, te zien en te doen. Ga lekker de natuur in voor een wandeling of fietstocht, bezoek het nabijgelegen Muiderslot of pak de bus en trein naar Amsterdam voor een dagje shoppen in de hoofdstad. Op die manier is wonen in Muiderberg heel divers te noemen.

Wonen in Muiderberg: historisch dorp

Wonen in Muiderberg betekent wonen op hoogte. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat Muiderberg in 1200 is ontstaan op een stuwwal. Vandaag de dag is het dorp een knusse en moderne plaats waar nog steeds sporen van historische bebouwing te vinden zijn. Er wonen iets meer dan 3000 mensen in Muiderberg, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit gezinnen met kinderen, ouderen en forenzen. Wat ouders met jonge kinderen zo fijn vinden aan wonen in Muiderberg is dat kinderen hier nog echt veilig op straat kunnen spelen. Ze kunnen hun kroost dus met een gerust hart naar buiten laten.

Muiderberg beschikt over verschillende soorten woningen op diverse plekken. Wat dacht je van een woning in de dorpskern, in het hart van Muiderberg? Hier vind je prachtige, historische gebouwen en woningen waar je in de buurt bent van alle winkels en horecagelegenheden. Ook kun je wonen in een van de omliggende buitendijken. Deze buitendijken zijn in de jaren 70 ontstaan en ontwikkeld tot de jaren 90. Daar vind je talloze nieuwere woningen: zowel vrijstaande huizen als rijtjeshuizen. Waar je ook woont in Muiderberg; overal ben je in de buurt van natuur.

Wat is er te doen in Muiderberg?

In Muiderberg is veel te doen; zowel in het dorp en als in de omgeving. Het is heerlijk toeven op het strandje van Muiderberg waar het hele jaar door gespeeld, gezwommen en gezeild, gesurft en gekitesurft kan worden. Ook vind je er volop mogelijkheden voor diverse sporten zoals voetbal en tennis. Er is een manege te vinden en er kan gewandeld worden over de dijk en in het naastgelegen Kocher- en Echobos. Net buiten het dorp heb je de golfbaan Naarderbos en aan de andere kant van Muiderberg het je het Muiderslot in Muiden. Je verveelt je hier dus geen moment.

Bereikbaarheid Muiderberg

Wonen in Muiderberg betekent wonen in alle rust én in de nabijheid van grotere dorpen en steden. Muiderberg ligt bijvoorbeeld op 5 minuten afstand van Naarden, 10 minuten van Bussum en Almere en slechts 15 minuten van de ring van Amsterdam. Veel inwoners uit Muiderberg werken dan ook in de hoofdstad en keren na een drukke dag terug in een rustige omgeving. Muiderberg ligt direct naast de snelweg A6 en A1 en bij knooppunt Muiderberg. Er is geen treinstation, daarvoor moet je naar Weesp of Naarden-Bussum. Vanuit Muiderberg kun je wel met de bus naar een locatie buiten het dorp. Omdat Muiderberg alleen bestemmingsverkeer kent, is het er heel rustig.

Eten en drinken in Muiderberg

Je hoeft Muiderberg niet uit om lekker te eten en te drinken. Omdat het dorp aan het IJmeer ligt, vind je hier diverse horecagelegenheden aan het water. Geniet van warme zomeravonden op de heerlijke terrassen of drink een kop koffie in het centrum. Voor een avondje uiteten is Muiderberg altijd wel een restaurant te vinden. Heb je toch liever wat meer keuze? Dan ben je binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam.

Winkelen in Muiderberg

Het winkelgebied van Muiderberg beschikt over alle nodige supermarkten en lokale winkels. Zoals ieder dorp vind je in het historische centrum enkele lokale shops zoals kledingboetieks en winkels met lokale etenswaren. Vers brood haal je bij de bakker, groente en fruit bij de groenteboer en leuke cadeaus bij cadeauwinkels. Ook hierbij geldt: voor meer keuze ben je snel in grotere steden zoals Naarden, Bussum en Amsterdam.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht