Huis kopen
in Blaricum

Huis Blaricum

Huis kopen in Blaricum? Wij doen ons uiterste best om geïnteresseerde en woningzoekende aan informatie, makelaars en hun huizenaanbod te koppelen.

Een woning kopen, weet je ook waar in Blaricum?

Het wonen in Blaricum is meer dan één straat. Een buurt of omgeving zegt alles over het toekomstige woongenot. Verken daarom de buurten van het dorp om een juiste keuze te maken.

Stappenplan naar je woning

Huizenaanbod Blaricum

Villa of woning kopen in Blaricum

Blaricum is een vrij klein dorp in ‘t Gooi waar veel prachtige huizen te vinden zijn. Heb je de film en serie Gooische Vrouwen gezien, dan heb je onbewust kennis gemaakt met dit prachtige, rustige en groene dorp in het midden van ons land. De film en serie Gooische Vrouwen speelt zich namelijk af in deze van oorsprong vrij welgestelde dorp in de groene landstreek van ‘t Gooi.

Koopwoning Blaricum

Mensen die in Blaricum een woning of appartement kopen, prijzen het grote woongenot van dit dorp. De reden dat het woongenot in Blaricum zo groot is, heeft onder andere te maken met het feit dat dit dorp erg groen is.

Zo wordt het dorp niet alleen omringd met groene gebieden die vanuit jouw huis te bewonderen zijn, maar is er ook in de kern van het dorp veel groen te vinden in de vorm van prachtige parken, groene buurten met huizen en villa’s en prachtige oude bomen in het centrum van het dorp. Daarnaast is Blaricum vrij rustig, wat Blaricum erg geschikt maakt als woonplaats voor mensen die van rust houden.

Je koopt woongenot

Blaricum beschikt over alle faciliteiten die je in een dorp verwacht te vinden. Zo vind je basisscholen in het dorp, kun je er lekker ontspannen in een café of restaurant en kun je er gemakkelijk een momentje winkelen in de unieke boetiekjes van het dorp. Dit maakt Blaricum dan ook erg geschikt voor mensen die een rustig leven willen leiden maar wel voorzien willen zijn van alle gemakken.

Wat koop jij in Blaricum?

Blaricum heeft als woongemeenschap genoeg te bieden. Zo vind er nog authentieke boerderijen van vroeger, waarvan een deel inmiddels al verbouwd is naar riante woonboerderijnen met een rietenkap. Naast klassieke woningen kent het dorp ook steeds meer moderne villa’s. Deze worden daar niet gekocht. Vaak wordt door iemand met het financiële vermogen een stuk grond opgekocht en wordt bestaande bouw gelijk gemaakt met de grond en wordt daar vervolgens een supermodern landhuis opgebouwd.

Normale woningen en appartementen

In Blaricum zijn veelal vrijstaande woningen te vinden en te koop. Natuurlijk kan je in Blaricum ook gewoon een rijtjeswoning vinden of een mooi appartement kopen. Niet heel het dorp bestaat dus uit dikke huizen. Door heel Blaricum vind je appartementen om te kopen (of te huren). In Blaricum-Dorp, wat het oude dorp met winkelgebied onder andere is, vind je vooral bovenwoningen en appartementen in een (senioren)wooncomplex. In de nieuwe buurt Blaricummermeent vind je kleinschalige appartementencomplexen en ook genoeg tussenwoningen. In deze buurt, evenals de Bijvanck, liggen dan ook de meeste koopkansen voor starters en mensen met een “beperkt budget”.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht