Inwoners

20.445

Treinstation

1x

Heb je altijd al in de buurt van Amsterdam willen wonen zonder dat je direct in een drukke stad leeft? Wonen in Weesp is in dat geval perfect voor jou. Bijzonder genoeg betekent wonen in Weesp bijna wonen in Amsterdam want het is officieel: Weesp gaat bij Amsterdam horen.

Karakter van Weesp

Karakteristiek | vestingstad | gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam en het Gooi | gemoedelijk | waterrijke omgeving | gelegen aan de Vecht

Weesp, een smaakvolle vestingstad aan de Vecht.

Weesp

Meer informatie

Interesse gewekt voor Weesp?

Wijk en buurten Weesp
Weesp is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. De omgeving bepaalt het woongenot.

Huis kopen Weesp
Weesp is geliefd als dorp om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject.

Makelaar Weesp
Een makelaar uit Weesp weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Populaire buurten Bussum

Waar wil jij wonen?

Checklist Weesp

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Per item zullen wij er, waar mogelijk, een cijfer tussen 1 en 10 aangeven.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Weesp kent geen veel hinder. Soms is de trein of de snelweg hoorbaar.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Stad, dorp of platteland.

Weesp is een stad gelegen aan de Vecht.

Conclusie: Stad.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Weesp heeft genoeg ruimte voor groen. Het kent geen echte bossen het zijn meer weilanden, plantsoenen en bomenrijen.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Weesp heeft een knus en compact winkelgebied. Voor al je dagelijkse boodschappen hoef je de stad niet uit. Verder is er veel aandacht voor sport, recreatie en speelmogelijkheden.

Cijfer tussen 1 en 10, een 8.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Weesp heeft, vooral in het oude gedeelte, de nodige restaurants en kroegen zitten.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

De kwaliteit van de lucht is ondanks de dichtbij gelegen snelweg en de randstad goed te noemen.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Hier is dan ook geen cijfer aan te hangen.

Het overgrote deel van de woningen in Weesp is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Met de auto is Weesp goed aan te rijden.

Cijfer tussen 1 en 10, een 8.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Met een eigen treinstation en busnetwerk is Weesp met het OV goed bereikbaar.

Cijfer tussen 1 en 10, een 10.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk.

Cijfer tussen 1 en 10, een 8.

In en rondom Weesp zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Cijfer tussen 1 en 10, een 7.

Wonen in Weesp

KARAKTERISTIEK WONEN IN DE BUURT VAN AMSTERDAM EN HET GOOI

Dit kleine vestingstadje aan de Vecht lag altijd al onder de rook van Amsterdam en is tegenwoordig flink aan het groeien in nieuwe wijken en buurten. Wonen in Weesp is zeer geliefd onder jonge stelletjes die de hoofdstad verruilen voor het rustigere en meer landelijke gelegen Weesp.

Het stadje heeft ontzettend veel bruggen, waterkanten en uitzichtpunten.

Woongenot in het groen: wonen in Weesp

Wonen in Weesp staat garant aan historisch wonen met de natuur binnen handbereik. Omdat Weesp de allure van een grote stad heeft, maar stiekem een heel knus klein stadje is vind je hier volop rust en ontspanning. Door de ligging aan het water en vlakbij de natuur is het hier heerlijk toeven. Vanuit het centrum van Weesp sta je zo met beide benen in het groen. Wat ook zo typerend is aan wonen is Weesp is dat je overal duidelijk kunt zien dat de stad onderdeel is van de Hollandse Waterlinie. Hiermee is Weesp een van de veertien vestingsteden die Nederland rijk is. De verdedigingswerken en forten zijn nog duidelijk zichtbaar en geven karakter aan het stadje.

De kans is groot dat je in Weesp in de buurt van water woont. Het stadje heeft ontzettend veel bruggen, waterkanten en uitzichtpunten. Dat is niet vreemd: Weesp is omgeven met water. Veel van de mensen die wonen in Weesp genieten volop van dat water met een eigen bootje of kano. Het is vooral in de zomer ontzettend gezellig op het water in en rondom de stad. Mensen komen in de laatste week van augustus uit alle hoeken van het land om naar het Sluis- en Bruggenfeest te komen; een waar feest voor lokale en landelijke bewoners.

Nieuwbouw in Weesp

Naast het historische centrum van Weesp kent de stad veel nieuwbouwwijken en -projecten. Zo vind je tegen Weesp aan de wijk Weespersluis – een nieuwbouwwijk waarvan slechts een derde wordt verbouwd. Het overige gebied is bedoeld voor natuur en water. Ook het redelijk nieuwe Leeuwenveld 3 is populair voor wonen in Weesp.

Hier vind je vooral moderne rijtjeswoningen, hoekwoningen, tweekappers en volledig vrijstaande huizen.

Ga je liever voor een historisch pand om te wonen in Weesp? In en rondom het centrum zijn diverse mogelijkheden voor zowel huur- als koopwoningen. Op het terrein van de Laurentiuskerk wordt het historische pand omgebouwd tot woongelegenheden. Hoe het wonen in Weesp op deze plek uiteindelijk gerealiseerd wordt is nog niet bekend, maar bijzonder wonen is het zeker! De karakteristieke toren blijft behouden en de nieuwe woningen komen op de plek van het schip van de kerk. Zo woon je op een historische plek die wel van alle moderne gemakken voorzien is.

Bereikbaarheid Weesp

Weesp is goed te bereiken via de A1 (afslag Weesp), evenals de A9 (afslag Weesp). Ook is de stad te bereiken via de provinciale weg tussen Hilversum en Amsterdam (N236) en de Oostkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Weesp. Weesp heeft een eigen treinstation waar de Oosterspoorweg, Flevolijn en Schiphollijn bij elkaar komen. Hiermee is Station Weesp een belangrijk overstapstation voor reizigers tussen Amsterdam/Schiphol en Almere/Hilversum.

Eten en drinken in Weesp

Weesp kent de laatste tijd een groei in nieuwe knusse eettentjes en zonnige terrassen. Je hoeft niet naar de grote stad om te genieten van gezelligheid en horeca. Het oude stadsdeel, met monumentale panden en de kade aan het water (zijtak van de Vecht), laat zien dat Weesp uitstraling en charme heeft. Naast een eigen bierbrouwerij en vele eet- en borrelgelegenheden leeft Weesp en dat op maar 15 minuten reisafstand van het Gooi en Amsterdam. Natuurlijk kun je hier ook ergens lekker aan de kade zitten met een hapje en een drankje om optimaal te genieten van wonen in Weesp.

Winkelen in Weesp

Het winkelgebied van Weesp beschikt over alle nodige winkels en supermarkten. Denk aan een bakker, een slager en een groenteboer. De vele winkeltjes van ondernemers geven een warme uitstraling aan het centrum van de oude stad. In Weesp vind je veel lokale bedrijven met heerlijke lokale producten. Naast vele samenwerkingen onder de winkels en horeca, wordt er in Weesp veel georganiseerd voor de bewoners. Zo is er een jaarlijkse hardloopwedstrijd en is er in het centrum veel aandacht voor de jeugd. Dit maakt wonen in Weesp aantrekkelijk voor verschillende leeftijdscategorieën.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht