Wonen in
Blaricum

Blaricum

Schilderachtig en weelderig wonen in het Nederlands groen met de luxe van nu.

Wonen in Blaricum is geschikt voor een ieder die op zoek is naar een centrale plek in Nederland, een authentieke omgeving vol groen en de mogelijkheid om groots te wonen met heide, bossen, water en strand in de buurt. Blaricum is een oase van rust in de drukke Randstad. Het is de ideale plek om te leven, te werken én te recreëren. Welkom thuis.

Karakter Blaricum

Vriendelijk | gemoedelijk | rustig | bijzonder | landelijk | kalm | opvallend | sociaal | statig | stijlvol | verzorgd | trots

Inwoners

12.359

Treinstation

Geen station

Bereikbaarheid

Eigen vervoer, bus

Wonen Blaricum

Daarom kies je
voor Blaricum

snel opweg

Gunstige ligging

31,3 km

van Amsterdam

25,8 km

van Utrecht

22,9 km

van Amersfoort

18,4 km

van Almere

Plaatsen in de buurt:

Interesse gewekt voor Blaricum?

Meer informatie over Blaricum

Blaricum is zoals elke andere plaats opgedeeld in wijken en/of buurten. Hierin bepaalt de omgeving het woongenot. Blaricum is geliefd als dorp om te gaan wonen. Een aankoopmakelaar kan een steun zijn tijdens de zoektocht en het aankooptraject. Een makelaar weet als geen ander welke woningen op de markt komen en het beste advies uitbrengen voor uw woonwensen.

Leer het dorp echt kennen

Buurten Blaricum

Bekijk de 9 buurten van Blaricum.

Makelaar Blaricum

Bekijk een aantal makelaars uit Blaricum

Huis kopen Blaricum

Bekijk huizen te koop van Blaricum.

Vind jouw buurt!

Vind jouw plekje in het Gooi.

Wonen in
Blaricum

WEELDERIG WONEN IN HET NEDERLANDSE GROEN

Een van de mooiste dorpen van Nederland? Dat is zonder twijfel Blaricum. Ooit was het dorp een boerennederzetting; tegenwoordig is het een aantrekkelijke gemeente waar nog geen 10.000 mensen wonen. Zo blijft wonen in Blaricum intiem, maar met de gewenste privacy. Jaren geleden kwamen creatieven en kunstenaars uit Amsterdam om zich te vestigen in dit prachtige dorp. Zij hebben het aanzien van Blaricum flink doen stijgen. De gemeente wordt gevormd door de oude kern en de buurt Bijvanck. Nieuwbouwwijk Blaricummermeent wordt gauw onderdeel van dit rustieke dorp en is momenteel nog volop in ontwikkeling.

Checklist Blaricum

Wat vinden woningzoekers van belang

Om meer inzicht te krijgen in wat bewoners belangrijk vinden aan hun woonomgeving, is er gevraagd om aspecten van de directe omgeving en de bereikbaarheid te rangschikken in volgorde van belang. Zie ze hier opgesomd staan in volgorde van belangrijkheid.

Omgevingskenmerken

De mate van weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Blaricum is uit zichzelf een relatief stil en rustig dorp. Natuurlijk zijn er momenten die mensen van buitenaf aantrekken waardoor het zeker in Blaricum-Dorp drukker kan zijn. Over het algemeen is er te spreken van een zeer beperkt geluidsoverlast.

Stad, dorp of platteland.

Blaricum is absoluut een dorp. aan de rand van het (oude) dorp zijn nog wel plattelandse/boerse plekjes te vinden.

Conclusie: Dorp.

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur. Bijv. parken, natuurgebied, water, strand.

Blaricum heeft aan groen geen tekort. Van prachtige heidevelden tot bos en akkergebied. Ook de meeste woonstraten zijn voorzien van veel bomen en zeer verzorgde tuinen van bewoners. Ook heeft het een strand aan het Gooimeer.

De mate van gemêleerd winkel-, sport en speelaanbod.

Blaricum heeft geen echt winkelgebied. Het zijn enkele winkels. Voor de dagelijkse behoeftes hoef je het dorp niet te verlaten. Aan sport- en speelmogelijkheden geen gebrek.

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Blaricum heeft wat horeca. Het is op twee handen te tellen maar biedt mogelijkheden voor een uitstapje in eigen plaats.

De kwaliteit van de lucht is ondanks 2 dichtbij gelegen snelwegen en de randstad goed te noemen.

Het onderlinge contact tussen buren verschilt per buurt en straat.

Het overgrote deel van de woningen in Blaricum is koop. Naast koop is er een gezonde hoeveelheid aan (sociale)huurwoningen te vinden.

Bereikbaarheid

De mate van bereikbaarheid met de auto.

Blaricum met de auto van zowel de snelweg A1 als A27 goed bereikbaar.

De mate waarin de plaats met OV te bereiken is vanaf een treinstation.

Met het Openbaar Vervoer is Blaricum niet heel goed bereikbaar. Als je vanaf een treinstation van een naastgelegen plaats in Blaricum wilt komen is dat een kleine reis.

Over het algemeen kan er goed geparkeerd worden. Uiteraard is dit buurt en straat afhankelijk.

In en rondom Blaricum zijn er veilige en voldoende fiets- en wandelpaden aanwezig.

Het is hier bijna on-Nederlands hoe mooi de natuur is.

Opzoek naar beeldmateriaal Blaricum?

Beeldbank Gooi heeft beeldmateriaal van de omgeving Blaricum
Beeldbank

Blaricum: leven tussen het water en het groen

Het is wel duidelijk waarom wonen in Blaricum puur een genot is: het rustieke dorp grenst namelijk enerzijds aan het water en wordt anderzijds omgeven door de natuur. Natuurgebieden als het Warandepark en de Blaricummerheide liggen om de hoek. De totale oppervlakte van Blaricum (1.559 hectare) bestaat uit groen en blauw; natuur en water. Ruim 173 hectare geldt als openbaar groen (inclusief het Warandepark), 445 hectare is water en ruim 91 hectare natuurgebied.

Wandelen, fietsen en paardrijden door de Gooise heidevelden en bossen wordt hier veel gedaan. Vanaf de Tafelberg, het hoogste punt van ’t Gooi, heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het is hier bijna on-Nederlands hoe mooi de natuur is. Watersportliefhebbers komen graag naar het Eemmeer, het Gooimeer en het strand van recreatiegebied Stichtsebrug om te zeilen, surfen, zonnen en zwemmen. Een heerlijke plek voor ieder seizoen.

Historisch dorp Blaricum met een open en vriendelijk karakter

De oude boerderijen met rieten daken in de dorpskern Blaricum herinneren aan de vroegere landbouw, terwijl de riante villa’s wijzen op een rijk verleden. Het dorpshart ontleent zijn charme onder andere aan de arbeidershuizen, groene hagen en oneindige kronkelweggetjes.

Blaricum is zonder meer idyllisch te noemen waarbij geldt: what you see is what you get. Laat dat wat je ziet nou net een prachtig stukje Nederland zijn. Een plek waar wonen is zoals wonen bedoeld is.

Het is niet alleen de natuur die dit dorp zo uniek maakt. Blaricum heeft uitstekende winkelvoorzieningen en eet- en drinkgelegenheden. In de dorpskern wisselen ambachtelijke winkeltjes, modeboetieks en kunstgaleries elkaar af. Het culinaire aanbod varieert van streekgerechten tot haute cuisine. Blaricum is al met al een dorp met een open en vriendelijk karakter, waar het goed wonen is en het leefgenot hoog is. Dagjesmensen vinden het niet voor niets heerlijk om hier lekker te gaan wandelen en dineren.

Bereikbaarheid Blaricum

Blaricum is als plaats goed te bereiken met de auto en fiets. Zo is het dorp bereikbaar vanaf de A1 en de A27 en de ‘binnendoor’ wegen. Blaricum ligt op de route van het busnetwerk uit de omgeving en is hierdoor goed te bereiken vanuit de omliggende plaatsen Hilversum, Naarden, Baarn en Huizen. Ook vanuit de grote steden zoals Utrecht en Amsterdam ben je binnen no time in het hart van Blaricum.

Werken in Blaricum

Blaricum is een rustig gelegen dorp in een zeer groene omgeving. Blaricum kent geen industrie en heeft als werkgelegenheid voornamelijk te maken met lokale winkels, voornamelijk in de verrijking van de dagelijkse behoeftes en een aantal kantoorvilla’s. De grootste werkgever van Blaricum is nu nog het ziekenhuis Ter Gooi Blaricum. Dit ziekenhuis ligt aan de rand van het dorp tegen de snelweg A1 aan en is hierdoor goed bereikbaar. Veel inwoners van Blaricum werken buiten de stad, waardoor hun woonplaats echt een plek van ontspanning is. Dat kan ook haast niet anders met al het aanwezige groen.

Winkelen in Blaricum

Gek op winkelen? In Blaricum vind je volop winkels, ateliers en boetiekjes voor het shoppen van kleding en accessoires; allemaal lokaal. Het winkelgebied van Blaricum ligt verspreid rondom het kruispunt waar de Torenlaan, Huizerweg en Dorpsstraat samenkomen. Het winkelcentrum biedt aan de bewoners hun dagelijkse boodschappen en behoeftes. Blaricum heeft een Albert Heijn, een bakker en slager en wat andere lokale winkels. Wil je echt groot gaan shoppen is het aan te bevelen naar Laren, Bussum of Hilversum te gaan. Voor het kopen van je etenswaren en andere dagelijkse boodschappen heeft Blaricum echter wel de nodige diverse opties.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht