Hoe wil jij wonen?

Vind jouw buurt

Iedereen heeft zo zijn eigen woonwensen. De een woont graag vlakbij de natuur, terwijl de ander graag in de levendige omgeving woont. Hopelijk kunnen we je zo een beetje op weg helpen in je zoekopdracht naar een woning in het Gooi en hebben wij een aantal veel voorkomende zoektermen voor je opgesomd.

Kies een manier van wonen die bij jouw past

Zoek in alle buurten van het Gooi en ontdek jouw buurt:

Leeftijdsgroep

In wat voor een buurt wil jij wonen? Selecteer een leeftijdsgroep die de grootste groep is van een bevolking. Kies je voor een buurt met spelende kinderen of kies je voor meer rust met (senior) volwassenen?

Plaatsen Gooi: dit zijn de buurten

Het Gooi kent als omgeving meerdere plaatsen. Vervolg hier je weg om per plaats de bijbehorende wijken en buurten te verkennen.

Wanneer is een woongebied een wijk of een buurt?

Een wijk en hiermee de wijkindeling staat beschreven in een gemeentelijke verordening en is hiermee dus officieel. Terwijl een buurt vaak alleen maar bestaat omdat men een bepaald gebied, niet officieel, een naam geeft. Een buurt is een gebied binnen een stad dat door de bewoners als een bij elkaar horend geheel wordt ervaren. Een wijk bestaat vaak uit een of meerdere buurten. Somt valt een buurt ook weleens binnen twee grensgebieden van een wijk. Een woonwijk is een gebied in een gemeente waar woningen staan.

Wat is dan een buurtschap?

Een buurtschap is een kleine bewoonde plaats met een eigen naam vaak zonder een officieel middelpunt als een plein of kerk.

Een buurtschap ontstaat vaak doordat mensen een paar huizen bij elkaar plaatsen en er een naam aangeven of door de scheiding met een rivier, bos of aantal weilanden. Een buurtschap kan vrij groot zijn of worden wanneer een plaats ernaast hier veel huizen laat bouwen. Vaak wordt het dan een woonwijk genoemd.

Wijken en buurten

Hilversum kent een aantal duidelijke wijken die weer zijn opgedeeld in buurten. Bussum heeft ook echt wijken en buurten. Bij de dorpen Laren en Blaricum wordt eerder gesproken over buurten en huizen kent zelf een buurtschap: Crailo.
Een buurt heeft voor iedereen een andere belevenis, logisch interesses en wensen verschillen per mens. Toch heeft het Gooi een aantal populaire buurten die het over het algemeen goed doen en geliefd zijn om te bewonen.

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht