Vliegveld van Hilversum

By 23 november 2016april 12th, 2019Hilversum

Vliegveld Hilversum (EHHV) heeft drie grasbanen vanwaar de vliegtuigen opstijgen en landen. Denk nu niet aan een volwaardig airport, want de banen zijn van gras.

Vanaf de drie grasbanen van enkele honderden meters starten motorvliegtuigjes, helikopters en worden zweefvliegtuigen de lucht in ingetrokken en stijgen toestellen op gevuld met parachutespringers.
Leuk om het vliegveld eens te bezoeken als je in de buurt bent en natuurlijk interesse hebt. Zo is er voor de spotters een mooie plek bij restaurant Fly Inn en kunnen de hobbyisten die zelf een vliegtuigje hebben sleutelen en klussen in de hangars.

vliegveld-van-hilversum-airport

Terug in de tijd

Het vliegveld werd in 1934 opgericht door het Gooische Vliegveld Actie Comité. Dit comité huurde een lap grond waar nu het vliegveld ligt. Met behulp van tewerkgestelden, in het kader van het werkverschaffingsproject van het Rijk, werd het terrein geëgaliseerd en eind 1939 geopend.
Helaas niet door de daartoe opgerichte Stichting Vliegveld Hilversum, maar door het ministerie van Defensie.
Dit vorderde het vliegveld en haalde er verschillende militaire vliegtuigen naar toe.
Op 10 juli 1948 landde Prins Bernhard met zijn eigen vliegtuig op vliegveld Hilversum.

Tegenwoordig

Vlieglessen worden verzorgd door Vliegschool Hilversum en de Goose Zweefvliegclub maakt het mogelijk om in alle rust en stilte van het Gooise landschap te genieten.

Vliegveld Hilversum (SVH)
Noodweg 49, Hilversum

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..