7 ideeën voor kinderen voor buitenspelen in het Gooi

Naast het enorm fijn wonen in het Gooi is het voor kinderen ook goed vertoeven. Het Gooi is namelijk ruim opgezet. De verschillende plaatsen van het Gooi zijn doormiddel van heide en/of bosgebied aan elkaar verbonden. Je kan in het Gooi ontzettend goed buitenspelen. Er zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen om buiten te doen in het Gooi. Hier zijn zeven ideeën:

Speeltuinen

In het Gooi zijn er talloze speeltuinen waar kinderen van alle leeftijden kunnen spelen. Deze speeltuin hebben verschillende speeltoestellen, zoals klimrekken, glijbanen en schommels. Ook hebben sommige een zandbak en een waterpomp waar kinderen met water kunnen spelen. In Naarden heb je de grootste speeltuin van de omgeving: Speelpark Oud Valkeveen is een paradijs voor kinderen met o.a. een kabelbaan, trampolines en de vele andere leuken attributen.

Natuur omarmen

Het Gooi staat bekend om zijn prachtige natuur, dus ga eropuit en ontdek de omgeving! Het Spanderswoud in Hilversum is een mooi bos waar kinderen kunnen wandelen en spelen. Er zijn verschillende wandelpaden en er zijn enkele waterpartijen. Het Naardermeer is een beschermd natuurgebied dat zich uitstekend leent voor wandelingen en fietstochten. Hier kunnen kinderen wilde dieren zoals reeën, vossen en ijsvogels spotten. Een excursie met de boot en gids is erg leuk en leerzaam!
Ook vele vierkante kilometers aan heide blijven leuk om te ravotten voor de jeugd.

Knuffelen met dieren: kinderboerderijen

Kinderboerderijen: Op verschillende plekken in het Gooi zijn er kinderboerderijen te vinden. Zo is er de Stadsboerderij in Hilversum, waar kinderen verschillende dieren kunnen aaien en voeren, zoals geiten, schapen en konijnen. Ook is er een knuffelhoek waar kinderen met cavia’s en konijnen kunnen spelen.
Een andere mooie kinderboerderij is die bij Naarden vesting. Gelegen tussen de binnen- en buitengracht geeft deze locatie een extra dimensie mee.

Zwemmen

Op warme dagen is het heerlijk om verkoeling te zoeken in het water. In het Gooi zijn er verschillende zwembaden waar kinderen kunnen zwemmen en spelen. Het bad van De Lieberg in Hilversum is een groot zwembad. Maar de parel onder de zwembaden in het Gooi is met zekerheid Zwembad Sijsjesberg te Huizen. Het openluchtzwembad in Bussum is een verwarmd zwembad dat ook geschikt is voor jongere kinderen. Ook in Laren en Naarden is een (buiten)zwembad aanwezig. Dit zijn de buurten met een openbaar zwembad.

Spelen in de parken

Het Gooi heeft verschillende parken waar kinderen kunnen spelen en picknicken. Het Corversbos in Hilversum is een groot bosrijk park met een speelweide, een klimtoestel en een grote zandbak. In de Mediastad is ook het Laapersveld een fijne plek om te picknicken. Er is een grote vijver waar kinderen in kunnen varen met een bootje en er zijn verschillende grasvelden waar kinderen kunnen spelen. Lees ook de stadsparken van Bussum.

Doe educatief: bezoek musea

Er zijn verschillende musea in het Gooi die gericht zijn op kinderen. Zo is er het Mediamuseum Beeld & Geluid in Hilversum, een interactief museum waar kinderen van alles kunnen ontdekken over de media van nu en vroeger. In Naarden is het Nederlands Vestingmuseum een aanrader. Kinderen kunnen hier leren over de geschiedenis van vestingsteden en hoe soldaten vroeger leefden. Er zijn verschillende interactieve activiteiten en er is zelfs een speeltuin waar kinderen zich kunnen verkleden als soldaat.

Gewoon ouderwets buitenspelen

Er zijn veel openbare ruimtes in het Gooi waar kinderen kunnen spelen en sporten. Neem bijvoorbeeld het Dudokpark in Hilversum, waar kinderen kunnen voetballen, frisbeeën en picknicken. Ook is er een skatebaan en zijn er verschillende speeltoestellen. In Bussum zijn er meerdere plekken waar gespeeld kan worden; zo is er een skatepark, veel groen om te voetballen of te chillen in de zon. Een plek waar kinderen kunnen basketballen, volleyballen en tafeltennissen. Er is ook een speeltuin voor jongere kinderen bij Heidezicht. De naam doet het al vermoeden met een prachtig zicht op de Bussumerheide.

Kortom, in het Gooi is er genoeg te doen voor kinderen die graag buiten willen spelen. Of je nu op zoek bent naar een speeltuin, een mooie natuurwandeling of een leerzame museumervaring, er is voor elk kind wel iets te vinden. Voor meer leuke tips sturen wij je graag door naar de website Gooische Hotspots.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht