Twee duurste huizen in Laren zijn penthouses

Laren een van de duurste gemeenten in Nederland en staat bekend om zijn luxe en exclusieve woningen. Het is dan ook niet verrassend dat hier veel woningen van boven de 2 miljoen worden verkocht. We nemen je mee naar de op dit moment twee duurste woningen uit Laren. En wat hierin opmerkelijk is dat de twee duurste een penthouse betreffen. Geen kapitale villa met zwembad maar een luxe appartement op de bovenste etage.

1.Penthouse van landgoed ‘Larendael’, Steenbergen 2d, € 5.850.000 k.k.

Foto’s van Funda

Het penthouse in landgoed Larendael in Laren is zonder twijfel het mooiste van allemaal. Het biedt een onvergelijkbare woonervaring, gecombineerd met de kwaliteit van materialen en het historische gevoel van het landhuis waarin het zich bevindt. Het is een plek van rust, ruimte en veiligheid, met de nieuwste technologie en comfort. Er zijn vijf slaapkamers, vijf badkamers, een TV-kamer, keuken en een geklimatiseerde wijnkamer. De gemeenschappelijke tuin heeft een zwembad en een poolhouse met sauna en gym.

Het landgoed Larendael bevindt zich aan de westkant van Laren in de buurt Steenbergen, op een unieke locatie omringd door een prachtig bos op een volledig omheinde en beveiligde kavel van 1,2 hectare. Villabouwer Vlassak-Verhulst heeft hier een landhuis gerealiseerd met vier zeer exclusieve appartementen en een nog exclusiever penthouse. Er zijn riante privé-garages voor meerdere auto’s in de kelder.

Het park rondom het landhuis is prachtig ontworpen en biedt meer dan 11.000 m2 groen, rust en privacy, evenals veiligheid. Het penthouse is ruim 508 m2 groot en heeft een lift die vanuit de parkeergarage en de begane grond direct naar het penthouse leidt. Er is ook een trap die naar de tweede verdieping leidt, waar zich het penthouse bevindt, en nog een trap naar het dakterras van ca. 500m2. Het uitzicht vanuit het penthouse is adembenemend mooi.

Het penthouse heeft een doordachte indeling en biedt onvergelijkbaar woongenot. De slaapkamer en badkamer zijn apart gelegen, en er is ook een ruimte die geschikt is voor bewoning door een au-pair of zorg/personeelsruimte. De keuken is voorzien van een indrukwekkend kookeiland en er is een bijkeuken met de nieuwste apparatuur. Er is ook een ‘walk-in-closet’ voor drank en wijn met een wijn-klimaatkast. De gemeenschappelijke ruimtes hebben een zwembad, een poolhouse met kleedruimte, douche en toilet, en een fitnessruimte met openslaande deuren naar het terras bij het zwembad.

Makelaar: Voorma en Walch

Bekijk op Funda

2.Penthouse ‘De Laerderhorst’, Hein Keverweg 31, € 3.500.000 k.k.

Foto’s van Funda

Laat ons u voorstellen aan het penthouse van uw dromen – De Laerderhorst. Dit exclusieve, kleinschalige appartementencomplex, dat in 2007 werd gerealiseerd door het team van Vlassak-Verhulst, lijkt op het eerste gezicht een prachtig landhuis, omringd door een evenzo indrukwekkende parktuin. Op een perceel van ruim 5.000 m² in het gezellige en groene Laren bevindt zich slechts 1 penthouse en 4 appartementen, allemaal ondergedompeld in historische accuratesse gecombineerd met hedendaags comfort. En het penthouse kan nu van u zijn.

De locatie is perfect: op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Laren en vlakbij het Singer Museum in de buurt Laren-Steenbergen. Als u voor werk of sociale verplichtingen elders in het land moet zijn, is de A1 gemakkelijk bereikbaar. Voor golfers zijn er tal van banen in ’t Gooi en voor zeilers zijn er diverse charmante jachthavens langs het Gooimeer. In het Goois Natuurreservaat kunt u eindeloos wandelen of paardrijden en Bourgondiërs zullen snel de weg vinden naar de charmante horeca in Laren, Blaricum en omstreken.

Het mooiste moment van uw dag zal het ’thuiskomen’ zijn, wanneer de op afstand bedienbare poort van de Laerderhorst voor u opent en u de klassieke kasseien van de oprijlaan oprijdt, langs strak geschoren hagen en biljartlaken-gazons die uitnodigen tot een partijtje croquet. De parkachtige tuin, waarvan een groot deel voor algemeen gebruik is, doet in stijl en kwaliteit van aanleg niet onder voor het landhuis. Volwassen bomen en heesters geven een heerlijk gevoel van beschutting en klassieke vormsnoei wordt afgewisseld met weelderige beplanting. Het onderhoud van het pand en de tuin wordt uitstekend geregeld door een betrokken VvE. U rijdt door naar de onder Laerderhorst gelegen parkeerkelder, waar u de beschikking heeft over twee ruime parkeerplaatsen en waarvandaan een lift u rechtstreeks naar uw penthouse voert. Er is ook voldoende parkeergelegenheid buiten.

Eenmaal aangekomen in uw 270 m² grote penthouse merkt u meteen hoe prettig en praktisch de U-vormige plattegrond is. De zitkamer, eetkamer en keuken zijn open en licht, met toegang tot ruime terrassen en prachtig uitzicht over de “landerijen”. Een riant kantoor completeert de lange zijde van het penthouse. De twee slaapkamers bevinden zich elk in een eigen vleugel en hebben elk een luxe badkamer, waarbij de master bedroom ook nog eens een ruime kleedkamer heeft. Her en der in het penthouse zijn praktische berg-, was- en technische ruimtes te vinden, allemaal net zo hoogwaardig afgewerkt als de rest van het pand.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het adembenemende uitzicht vanuit het penthouse. De grote ramen en terrassen bieden een panoramisch zicht over de groene omgeving. Een plek om nooit meer weg te willen!

En mocht u toch een keer behoefte hebben aan wat afwisseling, dan is er in de omgeving genoeg te doen. Laren en Blaricum staan bekend om hun gezellige dorpskernen met leuke winkels, restaurants en terrassen. Het Singer Museum is een culturele hotspot waar regelmatig interessante exposities te zien zijn. En ook in de nabije omgeving zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen, zoals de golfbanen van het Gooi, de jachthavens aan het Gooimeer en het natuurschoon van het Goois Natuurreservaat.

Maar u zult merken dat u zich in het penthouse van Laerderhorst al snel thuis voelt en eigenlijk nergens anders meer naartoe wilt. Het is de perfecte combinatie van historische allure en hedendaags comfort, waarbij werkelijk aan elk detail is gedacht. Uw droom van het perfecte penthouse kan hier werkelijkheid worden.

Makelaar: Voorma en Walch

Bekijk op Funda

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht