Buitensporten in het Gooi

Niets is lekkerder dan sporten in de frisse buitenlucht, althans dat vind ik. Het Gooi biedt tal van mogelijkheden om buiten (dagelijks) je portie beweging binnen te halen. Hardlopen, fietsen en bootcamp.

Op de fiets

Met de fiets kan je ongeacht in welk deel van het Gooi je woont of gaat fietsen alle kanten op. Je kunt tochten uitzetten over de heide, door het bos en zelfs lang het Gooimeer en de verderop gelegen Loosdrechtse Plassen. Een fietstocht van 5 kilometer tot zelfs 30 kilometer zijn zo gefietst in en rondom het Gooi.

Hardlopend over de heide en het bos

Een rondje rennen na het werk over de heide in het Gooi. De heide is nooit helemaal vlak en heeft vaak wat hoogte verschillen en mul zand waardoor het extra sportief wordt om over de heide je rondje te doen. Je hebt wat meer weerstand dan wanneer je over een verhard pad of weg rent.

Het volgen van een bootcamp in het Gooi

Er zijn in het Gooi meerdere bootcampclubs actief die binnen het Gooi over schillende plekken aanwezig zijn voor een uitputtend sportmoment in de buitenlucht.
De bekendste is misschien wel Bootcamp Sport ’t Gooi die hebben een online agenda waar je kunt zien waar ze per dag (buiten) zich bevinden in het Gooi om jezelf aan te sluiten bij de groep.

Hoogteverschil op de Zuiderheide, ideaal voor het mountainbiken

De Zuiderheide gelegen tussen Laren en Hilversum in heeft een prachtig hoogteverschil met verspringende heuveltjes en een begroeiing aan bomen en struiken. Dit maakt deze helling ideaal voor mountainbikers, zigzaggend langs de bomen naar beneden over de zandpaden.

Andere manieren van buitensporten

Natuurlijk zijn er ook nog, zolang het weer het toelaat, de vele sportverenigingen in het Gooi waar buiten gesport kan worden, denk hierbij aan de sporten: voetbal, tennis, hockey en rugby.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht