Crailo

Type woningen

Vrijstaande huizen

Inwoners

Aantal inwoners: 420 (2019)
Grootste bevolkingsgroep
45-65 jaar: 140
65 jaar en ouder: 120
0-15 jaar: 75
Gemeente: Huizen
Onderdeel wijk: Buitenwijken

Omschrijving Crailo - Huizen

Het wonen in de buurschap Crailo wordt als zeer prettig ervaren. Mooie vrijstaande villa’s en bungalows die gebouwd zijn aan knusse en rustige lanen met bomen sieren hier het straatbeeld. Crailo begeeft zich in een zeer bosrijk gebied.

Het is prachtige buurt om te wonen. Veel natuur, centraal in het Gooi gelegen en op fietsafstand van het gezellige Laren. Ook Bussum, Naarden en Huizen zijn op fietsafstand en dit maakt Crailo als buurt een ideale plek om te wonen. De volgroeide lanen zijn er kindvriendelijk doordat ze ruim en overzichtelijk zijn. Het verkeer wat er komt zal enkel bestemmingsverkeer zijn. De buurt kent geen drukke doorgaande wegen.

Crailo hoort bij de gemeente Huizen en is nog weleens verwarrend in het gebruik. In de omgeving van de bosrijke villabuurt Crailo zijn meerdere gebieden die de naam dragen. Zo is er een oude legerplaats die Crailo wordt genoemd. Deze is niet meer in gebruik en dient nu met regelmaat als opvang/recreatiegebied. Dit gebied bevindt zich aan de andere kant van de snelweg.

Bereikbaarheid Crailo

De buurt Crailo ligt op grondgebied van Huizen. Het ligt deels aangrenzend aan de snelweg A1 wat het direct aanrij baar maakt vanuit de richting Amersfoort en Amsterdam. Vanaf het bekende kruispunt waar ook het ziekenhuis voor de omgeving aan ligt is de buurt zo in te rijden. Dit kruispunt met stoplichten is overigens het snijpunt waar een aantal gemeenten samenkomen, te weten Bussum, Hilversum en Laren.

Bekende straten van Crailo

De lanen die hier zijn voornamelijk lang. Een aantal bekende en geliefde straten om te wonen zijn Doctor A. Plesmanlaan, Sparrenlaan, Beukenlaan en de Nieuwe Blaricummerweg.

Ligging buurt Crailo

OPEN KAART