Wonen in
Hilversum

Informatie over
Hilversum

90.198

3x

Hilversum

Noord-Holland

Waarom wonen in Hilversum?

Cijfers Hilversum per thema

 • Groen en natuur

  Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

 • Rust en ruimte

  De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

 • Water en strand

  Nabijheid van recreatief water en strand.

 • Sport en recreatie

  Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

 • Bereikbaarheid auto

  De mate van bereikbaarheid met de auto.

 • Bereikbaarheid OV

  De mate waarin de plaats met OV te bereiken is.

 • Winkelaanbod

  De mate van gemêleerd winkelaanbod.

 • Scholen en opvang

  Aanbod aan scholen en kinderopvang.

 • Horeca

  Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Bewoner aan het woord

Een fijn dorp. Al voelt het voor ons meer een stad. Hilversum heeft ons veel te bieden aan winkels, horeca en sportmogelijkheden voor de kinderen. Wij wonen in het Raadhuiskwartier en door deze keuze (5 jaar geleden) is alles met de fiets te bereiken voor ons.

Familie SteegInwoners van Hilversum

Hilversum:

Stad of dorp de meningen zijn er over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland –
Dudok stijl | centraal in het Gooi | gemoedelijk | bosrijke omgeving | Mediastad | Winkelhart van het Gooi

Hilversum in Beeld

Zicht op wonen.

Meer zien van Hilversum?

Buurten Hilversum

Alle buurten van Hilversum.

Makelaar Hilversum

De aangesloten makelaar van Hilversum.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Plaatsen Gooi

Bekijk de andere plaatsen van het Gooi.

Over Goois Wonen
en haar missie.

Wij zijn er voor jou om te informeren.

Het wonen in Hilversum

Groen wonen in Mediastad Hilversum in het hart van Nederland

Een huis kopen of huren in Hilversum is zonder twijfel een goed idee voor iedereen die centraal en groen wil wonen. Hilversum is een prachtige stad gelegen in ‘t Gooi en bij de meeste mensen bekend als Mediastad van Nederland. De stad heeft ruim 89.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de Randstad. Fraai gelegen in de natuur is Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de grote steden.

Wonen in Hilversum betekent centraal wonen én werken. Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties van Nederland. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden er games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn? Een groot deel daarvan woont in Hilversum.

Wonen in Hilversum in ‘t Gooi

Hilversum is een prachtige stad om te wonen. Je bent er binnen no time op de hei voor een heerlijke wandeling, kleurrijke bossen liggen in de buurt en de bruisende binnenstad biedt voor ieder wat wils. Wonen in Hilversum betekent wonen in een diverse omgeving. In Hilversum heb je een aantal prachtige villawijken met ruime woningen en veel grond. Ook vind je hier fraaie appartementen, knusse tuindorpwoningen en pittoreske herenhuizen. Zo is er voor ieder budget iets te vinden voor wonen in Hilversum.

Hilversum ligt in ‘t Gooi, een streek die iedere Nederland wel kent. Ben je er zelf nog nooit geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van de televisie. ‘t Gooi staat bekend om de brede groene lanen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in dit fraaie stukje Nederland. Dat is natuurlijk niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

Ook heeft Hilversum nog een andere benaming: ‘tuinstad’. Dat komt door de vele aanwezige tuinen en het vele groen in de stad. ‘t Gooi is glooiend en biedt daardoor een bijzonder landschap in het platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in ‘t Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van maar liefst 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar je heerlijk kunt wandelen.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Met zoveel natuur, een centrale ligging, de ultieme rust en de grote steden in de buurt heb je alleen maar voordelen van wonen in Hilversum te pakken. Dit alles zorgt voor een zorgeloze sfeer in deze fijne centrale stad.

Bereikbaarheid Hilversum

Hilversum is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De stad ligt nabij de A1, drie treinstations en beschikt over meerdere verbindingswegen. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken met de auto, omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum voor eenrichtingsverkeer. Met de fiets of gewoon lopend kun je je wel goed verplaatsen door het centrum van Hilversum.

Werken in Hilversum

Hilversum is de grootste plaats binnen ‘t Gooi en heeft altijd een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, zoals chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Met het schonere en inmiddels wereldberoemde Mediapark worden vele mediaconcepten ontwikkeld en staat innovatie altijd voorop in Hilversum.

Ook vind je diverse internationale bedrijven in Hilversum, zoals Nike. Deze diversiteit maakt de stad zeker interessant voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan in combinatie met wonen in Hilversum.

Winkelen in Hilversum

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van ‘t Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kun je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben. De Groest, het Marktplein en de Kerkstraat behoren tot dé shopping area van de stad. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie.

Buiten het centrum van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen vol boetiekjes en kleine winkels. Je hoeft dus niet per se het centrum in te gaan om leuk te kunnen shoppen in Hilversum. De kans is groot dat er bij je woning in Hilversum een winkeltje, slager of lunchroom in de buurt is.