Hilversum

Stad of dorp de meningen zijn er over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland -
Dudok stijl | centraal in het Gooi | gemoedelijk | bosrijke omgeving | Mediastad | Winkelhart van het Gooi

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Hilversum
Hilversum
90.198 (2019)
3x station
Hilversum is het
winkel/horeca hart

Waarom wonen in Hilversum?

Bereikbaarheid: Uitvalswegen naar de aangrenzende snelwegen A1 en A27, drie treinstations en busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Rust en drukte lopen door elkaar heen. Groot winkelgebied met veel leven en horeca. 
Omgeving: Groene omgeving voorzien van bos en heide. Vlakbij de Loosdrechtse Plassen en andere plaatsen of fiets afstand. Het centrum is het winkelhart van het Gooi.
Voor de kids: Ruime keuze aan scholen, veel speel- en sportmogelijkheden, zwembad, bioscoop
Lees meer over Hilversum

Mediastad Hilversum met het grootste winkelgebied van het Gooi

Huizen zoekopdracht Hilversum

Zet een zoekopdracht uit voor een woning bij de door ons aangesloten makelaar uit Hilversum.
Vraag aan

Drukste plaats omgeven door rust en natuur

Aanbod, verdeling en bereikbaarheid

Groen en natuur

80%

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Rust en ruimte

60%

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Water en strand

60%

Nabijheid van recreatief water en strand.

Aanbod sport en recreatie

100%

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Meer

Bereikbaarheid met de auto

100%

Horeca en uitgaan

100%

Winkelaanbod

100%

Bereikbaarheid met OV

100%

Scholen en kinderopvang

100%

Wijken en buurten Hilversum

Bussum kent 8 wijken - 35 buurten

Meer zien van Hilversum?

Het wonen in Hilversum

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Wonen in Mediastad Hilversum en winkelhart van het Gooi

Hilversum, een prachtige stad gelegen in t’Gooi en bij de meeste mensen bekend als mediastad van Nederland. Hilversum heeft ruim 89.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de randstad. Fraai gelegen in de natuur maakt het Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de randstad.

Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn?

Hilversum in ‘t Gooi

Bijna elke Nederlander kent ‘t Gooi wel. Ben je er zelf niet geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van tv. ‘t Gooi staat bekend om de brede lanen met hoge bomen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in ‘t Gooi. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

De gemeente Hilversum heeft de natuur hoog in het vaandel staan. De stad is dan ook zeer groen te noemen en door het vele aantal tuinen wordt de stad ook wel eens ‘tuinstad’ genoemd. ‘t Gooi is glooiend en is een bijzonder landschap in het zo platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in t’ Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar volop wandel en recreatie mogelijkheden zijn.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is ook zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Inwoners noemen als pluspunten de natuur, de centrale ligging, de rust en toch niet ver van grote steden in de Randstad. Dit alles maakt het wonen in Hilversum als een waar genoegen. En je zult merken dat de sfeer in de stad heel goed is, omdat iedereen zo geniet van Hilversum!

Bereikbaarheid Hilversum

Hilversum is vanaf buitenaf goed bereikbaar. Nabij de A1, drie treinstations en meerdere verbindingswegen is de stad goed te bereiken. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken per auto omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum en die is eenrichting. De fiets biedt hierin wellicht meer uitkomsten.

Werken in Hilversum

Hilversum is de grootste plaats binnen het Gooi en heeft altijd al een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, denk hierbij aan chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Dit is later door de gemeente stopgezet en is er gekozen voor een schonere arbeidsmarkt. Met het inmiddels wel wereldberoemde Mediapark worden vele media concepten ontwikkelt en staat innovatie altijd voorop. Binnen het mediapark in Hilversum is men dan ook altijd opzoek naar de beste werknemer die de geschikte kandidaat zal zijn voor de invulling van een vacature bij een radio of tv zender. In Hilversum zijn meerdere grote bedrijven die een internationale betekenis hebben, zo is onder andere Nike gevestigd in Hilversum. Heb jij een mooi CV en opzoek naar een leuke functie met uitdaging? Dan is Hilversum een uitgekozen plaats voor een nieuwe baan.

Winkelgebied

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van het Gooi en hiermee het kloppende hart voor winkelend Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kan je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben.

Het winkelcentrum van Hilversum is daadwerkelijk ook echt het centrum van de stad. Centraal in Hilversum met aangrenzend het centraal station van de media hoofdstad en de omringende randweg vanaf waar het winkelgebied te bereiken is.

De Groest, het marktplein en de Kerkstraat behoren tot het shopping area gebied. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie. Buiten het middelpunt van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen.

Parkeren centrum Hilversum

Er zijn genoeg parkeermogelijkheden rondom het winkelgebied. Naast parkeerplekken ook een aantal parkeergarages.

Goois Wonen

Contact

Stadsmarketing het Gooi

Fijn wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De omgeving, de straat en de bewoners en faciliteiten hebben daar allemaal invloed op.

Verkennend | verruimend | verbeeldend
Plaatsen
7
Wijken
29
Buurten
140