Wonen in Hilversum

Hilversum, Noord-Holland
Hilversum
90.198
€ 459.218
3x treinstation

Kenmerken Hilversum:

Dudok stijl | centraal in het Gooi | gemoedelijk | bosrijke omgeving | Mediastad | Winkelhart van het Gooi

Waarom HilversumVergelijkKaart HilversumStel je vraag

Wonen in Mediastad Hilversum en winkelhart van het Gooi

Hilversum, een prachtige stad gelegen in t’Gooi en bij de meeste mensen bekend als mediastad van Nederland. Hilversum heeft ruim 89.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de randstad. Fraai gelegen in de natuur maakt het Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de randstad.

Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn?

Hilversum, de plaats van het Gooi met het warme (horeca) hart.

Hilversum in ‘t Gooi

Bijna elke Nederlander kent ‘t Gooi wel. Ben je er zelf niet geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van tv. ‘t Gooi staat bekend om de brede lanen met hoge bomen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in ‘t Gooi. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

De gemeente Hilversum heeft de natuur hoog in het vaandel staan. De stad is dan ook zeer groen te noemen en door het vele aantal tuinen wordt de stad ook wel eens ‘tuinstad’ genoemd. ‘t Gooi is glooiend en is een bijzonder landschap in het zo platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in t’ Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar volop wandel en recreatie mogelijkheden zijn.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is ook zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Inwoners noemen als pluspunten de natuur, de centrale ligging, de rust en toch niet ver van grote steden in de Randstad. Dit alles maakt het wonen in Hilversum als een waar genoegen. En je zult merken dat de sfeer in de stad heel goed is, omdat iedereen zo geniet van Hilversum!

Waarom wonen in Hilversum?

Omgeving

 • Groene omgeving
 • Deels gelegen aan heide
 • Deels gelegen aan bos
 • Kindvriendelijke buurten
 • Vlakbij Loosdrechtse Plassen

Bereikbaarheid

 • Uitvalswegen naar de snelweg A1 en A27
 • Drie NS-stations
 • Busverbinding met omgeving

Leef- en woongenot

 • Rust en ruimte
 • Groot winkelgebied (grootste van ‘t Gooi)
 • Levendig stadshart met veel horeca
 • Veilig en fijn wonen
 • Jachthaven

Voor de kids

 • Basisscholen/middelbarensscholen
 • Speeltuinen
 • Verschillende sportverenigingen

Wil je wonen in Hilversum?

Kies voor een makelaar uit Hilversum

Benieuwd geworden naar het wonen in Hilversum? Of Hilversum tegenwoordig nu een stad of dorp is zijn de meningen over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland.

Kaart van Hilversum

Ligging van Hilversum

Vergelijk Hilversum met omliggende plaatsen

Groen en natuur

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Hilversum

80%

's-Graveland

100%

Bussum

70%

Laren

80%
Rust en ruimte

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Hilversum

60%

's-Graveland

80%

Bussum

70%

Laren

80%
Water en strand

Nabijheid van recreatief water en strand.

Hilversum

80%

's-Graveland

80%

Bussum

70%

Laren

50%
Sport en recreatie

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Hilversum

80%

's-Graveland

60%

Bussum

70%

Laren

60%
Openbaar vervoer

Hilversum

90%

's-Graveland

50%

Bussum

80%

Laren

50%
Bereikbaarheid auto

Hilversum

60%

's-Graveland

50%

Bussum

90%

Laren

90%
Horeca

Hilversum

80%

's-Graveland

40%

Bussum

70%

Laren

70%
Winkelaanbod

Hilversum

100%

's-Graveland

50%

Bussum

70%

Laren

60%

Hay, we komen graag met je in contact

Misschien zelfs met een kopje koffie?

Vertel ons hoe we contact met je kunnen opnemen.

Op welke plaats(en) heeft uw aanvraag/opmerking betrekking?

Hoe kunnen we helpen?

Stel gerust een vraag of laat eenvoudigweg een reactie achter.

Bereikbaarheid, werk en winkelgebied

Bereikbaarheid Hilversum

Lees over de bereikbaarheid

Hilversum is vanaf buitenaf goed bereikbaar. Nabij de A1, drie treinstations en meerdere verbindingswegen is de stad goed te bereiken. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken per auto omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum en die is eenrichting. De fiets biedt hierin wellicht meer uitkomsten.

Werken in Hilversum

Lees over werkgelegenheid

Hilversum is de grootste plaats binnen het Gooi en heeft altijd al een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, denk hierbij aan chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Dit is later door de gemeente stopgezet en is er gekozen voor een schonere arbeidsmarkt. Met het inmiddels wel wereldberoemde Mediapark worden vele media concepten ontwikkelt en staat innovatie altijd voorop. Binnen het mediapark in Hilversum is men dan ook altijd opzoek naar de beste werknemer die de geschikte kandidaat zal zijn voor de invulling van een vacature bij een radio of tv zender. In Hilversum zijn meerdere grote bedrijven die een internationale betekenis hebben, zo is onder andere Nike gevestigd in Hilversum. Heb jij een mooi CV en opzoek naar een leuke functie met uitdaging? Dan is Hilversum een uitgekozen plaats voor een nieuwe baan.

Winkelgebied

Winkelgebied van Hilversum

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van het Gooi en hiermee het kloppende hart voor winkelend Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kan je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben.

Het winkelcentrum van Hilversum is daadwerkelijk ook echt het centrum van de stad. Centraal in Hilversum met aangrenzend het centraal station van de media hoofdstad en de omringende randweg vanaf waar het winkelgebied te bereiken is.

De Groest, het marktplein en de Kerkstraat behoren tot het shopping area gebied. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie. Buiten het middelpunt van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen.

Parkeren centrum Hilversum

Er zijn genoeg parkeermogelijkheden rondom het winkelgebied. Naast parkeerplekken ook een aantal parkeergarages.