Eemnes

Eemnes naast een knus centrum ook rustig gelegen aan de natuur. Met veel boerderijen, waarvan de meeste woonboerderijen zijn, is het ‘leven’ van vroeger nog goed voor te stellen - Karakteristiek | gunstig gelegen | gemoedelijk | boerse omgeving met veel landbouw

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Eemnes
Eemnes
9.113 (2019)
Geen station
Eemnes: warm, zacht en dorps

Waarom wonen in Eemnes?

Bereikbaarheid: Goed bereikbaar. Uitvalswegen naar de snelweg A1 en A27. Busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Rust en ruimte, eigen winkelgebied, fraaie omgeving en een jachthaven.
Omgeving: Groene omgeving met kindvriendelijke buurten. Veel weilanden en akkers, hierdoor komt het boeren landelijke over.
Voor de kids: Basisscholen aanwezig, genoeg speelvermaak en aanwezigheid van sportverenigingen. 
Lees meer over Eemnes

De vrije ligging van Eemnes

Huizen zoekopdracht Eemnes

Zet een zoekopdracht uit voor een woning bij de door ons aangesloten makelaar uit Eemnes.
Vraag aan

De landelijke omgeving zorgt voor rust

Aanbod, verdeling en bereikbaarheid

Groen en natuur

40%

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Rust en ruimte

60%

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Water en strand

60%

Nabijheid van recreatief water en strand.

Aanbod sport en recreatie

40%

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Meer

Bereikbaarheid met de auto

100%

Horeca en uitgaan

40%

Winkelaanbod

40%

Bereikbaarheid met OV

40%

Scholen en kinderopvang

20%

Wijken en buurten Eemnes

Bussum kent 1 wijk - 10 buurten

Meer zien van Eemnes?

Het wonen in Eemnes

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Mix van historie, cultuur en natuur aan de monding van de Eem

Eemnes ligt als dorp in een van de mooiste gebieden van Nederland: het Arkemheen-Eemland. Het is een waterrijk natuurgebied, waar fietsers, wandelaars en watersporters hun hart kunnen ophalen. Eemnes wordt gevormd door Eemnes-Binnen met zijn karakteristieke boerderijen langs de Wakkerendijk en Eemnes-Buiten, waar enkele fraaie nieuwbouwwijken in de natuur zijn gerealiseerd. Het is relaxed wonen in ’t Gooi in een groen polderlandschap. Koop je huis in het groene Eemnes.

Eemnes is in de twaalfde eeuw ontstaan na een stormvloed. Er vestigen zich aan de monding van de rivier de Eem twee kleine nederzettingen: Ter Eem en Eemnes. Nes betekent ꞌlandtong aan de binnenbocht van een rivierꞌ. De dorpsnaam verklaart daarmee de ligging in het landschap. Er zijn nog vele sporen van het verleden te volgen, zoals het monumentale, zestiende-eeuwse gemaal en sluis in de Eemnesservaart, de laatgotische uit 1351 daterende Nicolaaskerk en het beschermde dorpsgezicht de Kerkstraat, het oudste straatje van Eemnes waar nog vijftiende-eeuwse huizen staan. Eemnes-Buiten en Eemnes-Binnen zijn in 1811 door Napoleon samengevoegd tot een gemeente met ruim 1.100 inwoners. Eemnes telt tegenwoordig nog geen 9.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 33 vierkante kilometer. Ruim 2,5 kilometer daarvan bestaat uit water.

Mooiste polder en een fraai woongenot Eemnes

Eemnes krijgt in de jaren 70 van de vorige eeuw de contouren van zijn huidige aangezicht. In de Noordbuurt en Zuidbuurt worden nieuwe woningen neergezet, boerderijen in het oude deel worden getransformeerd tot grote en aantrekkelijke woonhuizen. Het historische dorpsbeeld harmonieert met de natuurlijke omgeving. De Eemnesser polder wordt als een van de mooiste polders van Europa beschouwd. Het leefgenot krijgt een boost door de vele recreatiemogelijkheden. Eemnes is onderdeel van een fietsknooppuntennetwerk, er zijn fraaie wandelroutes in het polderlandschap en het natte veengebied is een ideale voedingsbodem en leefgebied voor zeldzame planten en weidevogels.

Eemnes de best bereikbare plaats

Eemnes geldt door zijn centrale ligging als de best bereikbare plaats van Nederland, zo heeft onderzoek van het tv-programma ꞌNederland van bovenꞌ aangetoond. Vanuit dit dorp in de gemeente Utrecht is men gemiddeld genomen met de auto in 78 minuten in elke andere plaats in Nederland. De bereikbaarheid van Eemnes wordt verder verbeterd met de verbreding van de snelwegen A1 en A27 tussen Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Bereikbaarheid Eemnes

Eemnes is als plaats uitgeroepen tot best bereikbare plaats van Nederland. Dit is uiteraard gebaseerd op het vervoer met de auto. Eemnes staat met de omliggende plaatsen in verbinding met het busnetwerk van de regio en heeft geen eigen treinstation. Eemnes is vanaf de snelweg A1 en A27 goed te bereiken.

Werken in Eemnes

Eemnes is een rustig en mooi gelegen plaats aan de rand van het Gooi in de provincie Utrecht. Van oudsher is Eemnes een dorp waar de boeren de werkgelegenheid vormde. Inmiddels is dit heel veel minder geworden en is er wat lokale horeca en winkelcentra te vinden. Grote industrie kent Eemnes niet en het heeft dan ook een redelijk klein industrieterrein waar voornamelijk zakelijke dienstverlening is gevestigd.

Winkelgebied

Eemnes heeft voor de dagelijkse behoeftes een uitstekend en goed bereikbaar winkelgebied. Voor gespecialiseerde boodschappen is het aan te bevelen naar de naast gelegen plaatsen te rijden.

Een modern en vrij nieuw winkelcentrum weet menig Eemnesser al jaren gelukkig te maken. Supermarkten, bakker, slager en vele ander kleine winkels sieren het straatbeeld. Het is een plek van samenkomen en gezelligheid. De mogelijkheid van het doen van een kop koffie met gebakje of een broodje is aanwezig.

Parkeren winkelcentrum Eemnes

Er zijn genoeg parkeren te vinden rondom het kleine winkelcentrum. Parkeren gaat nier gemakkelijk en verzorgt nooit problemen.

Goois Wonen

Contact

Stadsmarketing het Gooi

Fijn wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De omgeving, de straat en de bewoners en faciliteiten hebben daar allemaal invloed op.

Verkennend | verruimend | verbeeldend
Plaatsen
7
Wijken
29
Buurten
140