Blaricum

Vriendelijk karakter | gemoedelijk | natuurlijke omgeving | Oase aan rust | historisch dorp

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Blaricum
Blaricum
10.098 (2019)
Geen station
Landelijk karakter van Blaricum

Waarom wonen in Blaricum?

Bereikbaarheid: Uitvalswegen naar de snelweg A1 en A27, busverbinding met omgeving.
Woongenot: Wonen in een oase aan rust en ruimte. Volop groen. Knus dorp met eerste levensbehoefte.
Omgeving: Groene omgeving deels gelegen aan de hei en bos. In de top 10 Nederlandse woonplaatsen.
Voor de kids: Basisschool mogelijkheden, veel speel- en sportmogelijkheden en strand aan het Gooimeer.
Lees meer over Blaricum

Historisch dorp met een warme kern

Populaire buurten

Huizen zoekopdracht Blaricum

Zet een zoekopdracht uit voor een woning bij de door ons aangesloten makelaar uit Blaricum.
Vraag aan

Blaricum een
oase aan rust

Aanbod, verdeling en bereikbaarheid

Groen en natuur

80%

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Rust en ruimte

100%

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Water en strand

80%

Nabijheid van recreatief water en strand.

Aanbod sport en recreatie

40%

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Meer

Bereikbaarheid met de auto

60%

Horeca en uitgaan

60%

Winkelaanbod

40%

Bereikbaarheid met OV

40%

Scholen en kinderopvang

40%

Wijken en buurten Blaricum

Bussum kent 1 wijk - 8 buurten

Meer zien van Blaricum?

Het wonen in Blaricum

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Blaricum is gelegen in het groen en een oase aan rust

Natuurlandschappen met heide, bossen, water en strand, een pittoreske historische dorpskern en riante woonmogelijkheden. Het in ’t Gooi gelegen Blaricum is een ideale plek om te wonen, werken en recreëren. Het authentieke dorp ligt centraal in Nederland en is met de nabijheid van de snelwegen A1 en A27 uitstekend bereikbaar. Blaricum is een oase van rust in de drukke Randstad.

Blaricum is een dorp met een rijke geschiedenis. Het heeft zich ontwikkeld van een vroegere boerennederzetting tot een aantrekkelijke gemeente van nog geen tienduizend inwoners. De gemeente wordt gevormd door de oude kern – een beschermd dorpsgezicht – en de wijk Bijvanck, terwijl de nieuwbouwwijk Blaricummermeent in ontwikkeling is. De ligging maakt Blaricum tot een van de mooiste dorpen van Nederland. Het rustieke dorp grenst enerzijds aan het water en wordt anderzijds omgeven door de natuur. Natuurgebieden als het Warandepark en de Blaricummerheide bevinden zich in de directe omgeving. Dit draagt in hoge mate bij aan het leefgenot in Blaricum.

Groen en blauw dragen bij aan het woon- en leefgenot van Blaricum

Blaricum heeft een totale oppervlakte van 1.559 hectare. Een groot deel daarvan bestaat uit groen en blauw: ruim 173 hectare geldt als openbaar groen (inclusief het Warandepark), 445 hectare is water en ruim 91 hectare natuurgebied. Blaricum ligt midden in de natuur. De oude boerderijen met rieten daken in de dorpskern Blaricum herinneren aan de vroegere landbouw, de riante villa’s wijzen op een rijk verleden. Het dorpshart ontleent mede zijn charme aan de arbeidershuizen, groene hagen en kronkelweggetjes. Het is heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden door de Gooise heidevelden en bossen. Vanaf de Tafelberg, het hoogste punt van ’t Gooi, heeft men een adembenemend uitzicht over de omgeving. Watersportliefhebbers komen graag naar het Eemmeer, Gooimeer en het strand van recreatiegebied Stichtsebrug om te zeilen, surfen, zonnen en zwemmen.

Historisch dorp Blaricum met een open en vriendelijk karakter

Blaricum heeft uitstekende winkelvoorzieningen en eet- en drinkgelegenheden. In de dorpskern wisselen ambachtelijke winkeltjes, modeboetieks en kunstgaleries elkaar af. Het culinaire aanbod varieert van streekgerechten tot haute cuisine. Blaricum is al met al een dorp met een open en vriendelijk karakter, waar het goed wonen is en het leefgenot hoog is.

Bereikbaarheid Blaricum

Blaricum is als plaats goed bereikbaar met de auto en fiets. Zo is het dorp bereikbaar vanaf de A1 en de A27 en de ‘binnendoor’ wegen. Blaricum ligt op de route van het busnetwerk uit de omgeving en is hierdoor goed te bereiken vanuit de omliggende plaatsen (station).

Werken in Blaricum

Blaricum is een rustig gelegen dorp in een zeer groene omgeving. Blaricum kent geen industrie en heeft als werkgelegenheid voornamelijk te maken met lokale winkels, voornamelijk in de verrijking van de dagelijkse behoeftes en een aantal kantoorvilla’s. De grootste werkgever van Blaricum is nu nog het ziekenhuis Ter Gooi Blaricum. Deze ligt aan de rand van Blaricum tegen de snelweg A1 aan en is hierdoor goed bereikbaar.

Winkelgebied

Het winkelgebied van Blaricum ligt verspreid om het kruispunt waar de Torenlaan, Huizerweg en Dorpsstraat samenkomen. Het winkelcentrum biedt aan de bewoners hun dagelijkse boodschappen en behoeftes.

Het winkelgebied van Blaricum heeft een Albert Heijn, een bakker en slager en wat andere winkels. Wil je echt groot gaan shoppen is het aan te bevelen naar Laren, Bussum of Hilversum te gaan. Voor het kopen van je etenswaren kan je in Blaricum goed uit de voeten.

Parkeren in Blaricum

In de straten zelf waar de winkels zitten en de nabij gelegen parkeerhavens bieden nog plek. Grotere parkeerplekken zijn te vinden achter de Albert Heijn en bij de kerk.

Goois Wonen

Contact

Stadsmarketing het Gooi

Fijn wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De omgeving, de straat en de bewoners en faciliteiten hebben daar allemaal invloed op.

Verkennend | verruimend | verbeeldend
Plaatsen
7
Wijken
29
Buurten
140