Wonen Hilversum

Hilversum, Noord-Holland
90.198
€ 459.218
3x treinstation

Hilversum, een prachtige stad gelegen in t’Gooi en bij de meeste mensen bekend als mediastad van Nederland. Hilversum heeft ruim 87.000 inwoners en is daarmee relatief klein in vergelijking met andere steden in de randstad. Fraai gelegen in de natuur maakt het Hilversum dé perfecte stad om te ontvluchten uit de drukte van de randstad.

 

Wonen in Mediastad Hilversum en winkelhart van het Gooi

Door de centrale ligging van Hilversum is er het Mediapark gevestigd. Hier vind je alle grote radio- en televisiestudio’s en redacties. Ook kun je er mediaopleidingen volgen, worden games ontwikkeld en vind je er het bekende museum Beeld en Geluid. Wist je dat er in het Mediapark wel 10.000 mediaprofessionals aan het werk zijn?

Hilversum in ‘t Gooi

Bijna elke Nederlander kent ‘t Gooi wel. Ben je er zelf niet geweest, dan ken je het waarschijnlijk wel van tv. ‘t Gooi staat bekend om de brede lanen met hoge bomen waaraan grote villa’s liggen. Veel bekende Nederlanders wonen in ‘t Gooi. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, aangezien veel van die bekende Nederlanders dagelijks aan het werk moeten in het Mediapark. Vanwege het grote aantal villa’s in Hilversum wordt de stad ook wel een ‘villadorp’ genoemd.

Natuur bij Hilversum

De gemeente Hilversum heeft de natuur hoog in het vaandel staan. De stad is dan ook zeer groen te noemen en door het vele aantal tuinen wordt de stad ook wel eens ‘tuinstad’ genoemd. ‘t Gooi is glooiend en is een bijzonder landschap in het zo platte landschap van Nederland. Het hoogste punt in t’ Gooi hebben de bewoners zelfs benoemd tot een berg, de Tafelberg, met een hoogte van 36,4 meter. De Tafelberg ligt in een prachtig landelijk gebied waar volop wandel en recreatie mogelijkheden zijn.

Leefgenot van Hilversum

Het leefgenot onder de inwoners van Hilversum is ook zeer hoog te noemen ten opzichte van veel andere steden in Nederland. Inwoners noemen als pluspunten de natuur, de centrale ligging, de rust en toch niet ver van grote steden in de Randstad. Dit alles maakt het wonen in Hilversum als een waar genoegen. En je zult merken dat de sfeer in de stad heel goed is, omdat iedereen zo geniet van Hilversum!

De mediastad en het stadshart van het Gooi

Waarom wonen in Hilversum?

Omgeving

 • Groene omgeving
 • Deels gelegen aan heide
 • Deels gelegen aan bos
 • Kindvriendelijke buurten
 • Vlakbij Loosdrechtse Plassen

Bereikbaarheid

 • Uitvalswegen naar de snelweg A1 en A27
 • Drie NS-stations
 • Busverbinding met omgeving

Leef- en woongenot

 • Rust en ruimte
 • Groot winkelgebied (grootste van ‘t Gooi)
 • Levendig stadshart met veel horeca
 • Veilig en fijn wonen
 • Jachthaven

Voor de kids

 • Basisscholen/middelbarensscholen
 • Speeltuinen
 • Verschillende sportverenigingen

Kenmerken van Hilversum

Mediapark


Lees over Mediapark


Het mediapark van Hilversum is misschien wel het meest bekend als kenmerk van de stad. Vele tv-programma’s worden hier opgenomen door bedrijven als RTL en NPO. Het gebied is openbaar te bereiken maar niet altijd vrij te betreden. Naast het mediapark zitten er door Hilversum meerdere bedrijven die hier een dienstverlening aanrichten.

Dudok bouwstijl


Lees over Dudok bouwstijl


Het gemeentehuis (en Raadhuis) van Hilversum zijn ontworpen en gebouwd in de stijl van Dudok. Een redelijk snel te herkennen bouwvorm die voornamelijk bestaat uit hoekige elementen. Naast het gemeentehuis zijn er veel woningen en gebouwen in Hilversum die deze stijl meedragen. Ook de zandgeel kleurige steenkleur is identiek voor de architect W.M. Dudok.

Natuurgebied Hilversum


Lees over natuurgebied


Een pracht wandelgebied gelegen tussen Hilversum en ‘s-Gravenland. Voorzien van duidelijke wandelpaden en bewegwijzering wandel je door indrukwekkende bossen met enorme (oude) bomen. Onderweg ontdek je een bloeiende historie aan cultuur en natuur.

Beeld en Geluid


Lees over Beeld en Geluid


Gelegen aan het Mediapark het indrukwekkende en zeer opvallende gebouw van het Beeld en Geluid Experience. Tijdens het langsrijden is het al direct te herkennen aan de vele kleuren waarmee het gebouw decoratief is afgewerkt. De geschiedenis van de Nederlandse televisie en radio is hier te bewonderen, je kan zelf je eigen televisieprogramma samenstellen. Kijken, doen en beleven is waar het om gaat bij Beeld en Geluid, wat is ontstaan uit het Omroepmuseum.

Het Spanderswoud


Lees over het Spanderswoud


Een groot uitgeslagen bos dat sinds 1981 zoveel mogelijk zijn eigen gang mag gaan. Omgevallen bomen blijven liggen, niks wordt gesnoeid of weggehaald. Hierdoor is ontstaan een wild natuurgebied waar veel dieren leven. Aan de zuidkant zijn enkele waterpartijen en aan de westzijde akkers die het Spanderswoud scheiden van de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen. Leuk en speciaal voor kinderen aangelegd is het kleuterpad wat zorgt voor een natuurbeleving.

Winkelcentrum


Lees over winkelcentrum


Hilversum kent van alle plaatsen uit het Gooi het grootste winkelgebied waarin alle winkels te vinden zijn die een mens nodig heeft. Met een hoofdstraat en wat zij-straaten en een paar pleinen is het een gezellig onderkomen met genoeg horeca mogelijkheden voor een kopje koffie en/of een lunch. Het winkelgebied kent ook een overdekt gedeelte, het Hilvertshof, dat als praktisch is met regenachtige dagen.

Bereikbaarheid, werk, makelaar en winkelgebied

Bereikbaarheid Hilversum

Lees over de bereikbaarheid

Hilversum is vanaf buitenaf goed bereikbaar. Nabij de A1, drie treinstations en meerdere verbindingswegen is de stad goed te bereiken. Het centrum van Hilversum is minder goed te bereiken per auto omdat je maken hebt met een rondweg om het centrum en die is eenrichting. De fiets biedt hierin wellicht meer uitkomsten.

Werken in Hilversum

Lees over werkgelegenheid

Hilversum is de grootste plaats binnen het Gooi en heeft altijd al een bloeiende arbeidsmarkt gehad. Vroeger had Hilversum voornamelijk een vieze industrie, denk hierbij aan chemische industrie, farmaceutische industrie en de tapijtindustrie. Dit is later door de gemeente stopgezet en is er gekozen voor een schonere arbeidsmarkt. Met het inmiddels wel wereldberoemde Mediapark worden vele media concepten ontwikkelt en staat innovatie altijd voorop. Binnen het mediapark in Hilversum is men dan ook altijd opzoek naar de beste werknemer die de geschikte kandidaat zal zijn voor de invulling van een vacature bij een radio of tv zender. In Hilversum zijn meerdere grote bedrijven die een internationale betekenis hebben, zo is onder andere Nike gevestigd in Hilversum. Heb jij een mooi CV en opzoek naar een leuke functie met uitdaging? Dan is Hilversum een uitgekozen plaats voor een nieuwe baan.

Makelaar in Hilversum

Lees over makelaars

Benieuwd geworden naar het wonen in Hilversum? Of Hilversum tegenwoordig nu een stad of dorp is zijn de meningen over verdeeld. Men noemt het de ‘Media stad’ van Nederland.

Wilt u ook in de lijst met makelaars staan? gooiswonen@gmail.com
Bekijk het overzicht aan makelaars uit Hilversum.

Winkelgebied

Winkelgebied van Hilversum

Het winkelgebied van Hilversum is het grootste van het Gooi en hiermee het kloppende hart voor winkelend Gooi. Naast je dagelijkse benodigdheden kan je hier terecht voor al het andere wat je maar nodig wenst te hebben.

Het winkelcentrum van Hilversum is daadwerkelijk ook echt het centrum van de stad. Centraal in Hilversum met aangrenzend het centraal station van de media hoofdstad en de omringende randweg vanaf waar het winkelgebied te bereiken is.

De Groest, het marktplein en de Kerkstraat behoren tot het shopping area gebied. De Groest heeft ook veel restaurantjes waar je gezellig kunt lunchen en borrelen na of tijdens je shopsessie. Buiten het middelpunt van Hilversum zijn er ook in de verschillende buurten van Hilversum nog kleinere winkelgebieden aan te treffen.

Parkeren centrum Hilversum

Er zijn genoeg parkeermogelijkheden rondom het winkelgebied. Naast parkeerplekken ook een aantal parkeergarages.

Kaart van Hilversum

Ligging van Hilversum

Contactformulier