Zijn er nog kakkers in het Gooi?

Het Gooi stond altijd bij de mens bekent als de omgeving waar de kakkers zijn en vandaan komen. Zijn er nog kakkers in het Gooi tegenwoordig? Ik heb wat rond gevraagd.

Kakker zijn is wel een beetje uit heb ik het idee. In het Gooi is de echte ‘kouwe kak’ er wel uit. Je komt nog weleens mensen tegen die een gemaakte ‘Gooisch R’ proberen te hanteren. Echter tref je dit natuurlijk ook in Amsterdam aan!

Wat is een kakker eigenlijk?

De benoeming ‘kakker’ is eigenlijk een spotnaam of geuzenaam voor een bepaalde subcultuur met een kenmerkende kledingstijl. Ik geef onderstaand wat omschrijvingen die men heeft over een kakker.
Een kakker is..

..iemand die denkt dat hij meer is dan een ander. En dan vooral meer denkt te zijn vanwege zijn afkomst uit een gezin of familie met geld en status.

..iemand die duurder kleding aan heeft: vaak polo’s en overhemden van de merken Ralph Lauren, Lacoste en Tommy Hilfiger.

..iemand die de volgende sporten beoefent: tennis, hockey of golf.

..iemand die te goed Nederlands probeert e spreken, waardoor er een hete aardappel in de mond verschijnt.

..wanneer die persoon denkt meer rechten te hebben dan een ander.

..iemand met een enorme R in zijn of haar uitspraken.

..iemand die in het Gooi is geboren en opgegroeid.

Zo zijn er dus nogal wat verschillende uitspraken over wat een kakker is.

Is de kakker nu weg of niet?

Als je mij vraagt is het Gooi nog een bekakt zooitje dan zeg ik nee! De laatste jaren komen er juist van buiten het Gooi veel nieuwe toevoer aan bewoners en de ‘kouwe kak’ generatie is wel een beetje overleden.
Tuurlijk zie je veel inwoners lopen met polo’s en duren merkkleding. Laten we eerlijk zijn een straatschoffie van driehoog achter uit de grote stad loopt ook met een Ralph Lauren rond tegenwoordig…dus tja.

Ook door mijn vraag aan wat willekeurige mensen op straat ‘of de kakker nog leeft in het Gooi’, waren de meeste antwoorden NEE!

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht