Wilde runderen op de Gooise heide

De wilde runderen op de heide van het Gooi, ze zien er imponerend uit, zijn dat ook maar toch ook wel weer een soort huisdier van het Gooi. Op de verschillende heide lopen en grazen ze rond. Bruin en wit.

Bruine Schotse Hooglanders op de Bussumerheide

Terwijl ik naar ze toe liep had ik al snel in de gaten dat de diva’s heerlijk aan het zonnen waren. Naast roodbruine runderen zijn ze er ook in het zwart, zwart/bruin en soms ook in het wit. Groot zijn ze zeker van dichtbij! Een volwassen exemplaar kan al gauw meer dan 800 kilo wegen. Dat is gemiddeld 300 kilo zwaarder dan een doornsnee koe.

Witte Charolais runderen op de Zuiderheide

Op de Zuiderheide tussen Laren en Hilversum kwam ik deze witte runderen tegen. Totaal niet bang en volledig gewend aan ons de mens.

Maak een rondje per fiets door het Gooi en je komt er meerdere tegen. Op de hei tussen Bussum en Hilversum zijn ze altijd aanwezig en vrijwel altijd zichtbaar. En anders dient er gezocht te worden. Ze liggen vaak beschut aan de rand van bos en hei.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht