De bereikbaarheid van het Gooi

Met maar liefst 5 treinstations in het Gooi kan iedereen thuis komen. Een actief busnetwerk dat de plaatsen met de stations en rest van de buitenwereld verbindt en een goed wegennetwerk met verschillende uitvalswegen is het Gooi ongeacht met welk vervoersmiddel je reist, zorgen ervoor dat je vanuit welke hoek dan ook komt, goed binnen kan komen!

Bereikbaarheid Naarden

Naarden wordt deels omgrensd door de snelweg A1, hierdoor is Naarden als plaats zeer goed bereikbaar. Met een eigen station en vele bushaltes is Naarden ook met het Openbaar Vervoer goed te bereiken.

Bereikbaarheid Bussum

Eveneens als Naarden ligt ook Bussum voor een deel aan de A1. Vanaf de snelweg lopen de hoofdwegen door en naar Bussum. Bussum heeft twee treinstations en een goed busnetwerk.

Bereikbaarheid Hilversum

Hilversum ligt bijna ingesloten tussen de snelwegen A1 en A27 en is hiermee goed uit verschillende hoeken aan te rijden. Hilversum heeft twee stations waarbij er door de NS wordt aangereden. Ook de bussen rijden af en aan en zorgen voor een prima bereikbaarheid. Enkel in het centrum van Hilversum kan je wat oponthoud tegenkomen door de ring die eenrichtingsverkeer is.

Bereikbaarheid Laren

Laren is net zoals Hilversum aangrenzend het de A1 en de A27. Laren heeft verbinding met de trein en is wel per bus te bereiken vanaf onder andere station Hilversum en station Naarden-Bussum.

Bereikbaarheid Blaricum

Blaricum is goed aan te rijden vanaf de snelweg A1 en de A27 waarmee het verbonden ligt. Blaricum heeft geen treinstation is qua Openbaar Vervoer enkel met de bus te bereiken.

Bereikbaarheid Eemnes

Eemnes de enige plaats van het Gooi die in de provincie Utrecht ligt is zeer goed te bereiken van zowel de A1 als de A27. Eemnes is zelfs uitgeroepen door de best bereikbare plaats van Nederland! Dit door de centrale ligging in het land.
Eemnes kent geen treinstation en is wel per bus bereikbaar.

Bereikbaarheid Huizen

Huizen is het minst goed bereikbaar. Het ligt niet direct verbonden aan de snelweg, heeft geen treinstation en is enkel per bus en met de auto via hoofdwegen van de snelweg bereikbaar.

#PS doordat het Gooi behoorlijk groen is en is voorzien van vele grote bomen is er wel sprake van aan de snelweg gelegen plaatsen maar is de snelweg (qua geluid) vaak maar enkel op te merken bij wind uit een bepaalde hoek. Voor de rest is de snelweg vaak niet eens hoorbaar.

Fijn ‘thuiskomen’

Het ernaar kunnen verlangen op je werk, tijdens avondje weg zijn, waar en wanneer dan ook. Het terug keren naar het Gooi met de auto, trein of fiets is voor mij genieten!

Met vrienden een avondje borrelen en/of happen in Amsterdam is altijd gezellig. Wanneer ik dan (vaak) met de laatste trein terugkeer, en bij hele late avondjes per taxi, is het altijd een heerlijk moment om een leuke avond af te sluiten met een moment van naar (mijn) thuis keren.

Het is de rust, de ruimte en vrijheid die mijn doen opleven met ‘thuiskomen’. Ik zeg weleens tegen vrienden: ‘In Bussum kan ik een nacht op straat slapen en weet ik dat ik mijn portemonnee en telefoon nog in mijn zak heb bij het ontwaken.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht