Borrelen bij de sluis in Muiden

De zeer oude zeestad Muiden is tijdens de lente en de zomer een levendig gebeuren. Met het Muiderslot, de haven en de vele toeristische forenzen is het bij Ome Ko aan de sluis altijd levendig en gezellig.

Café Ome Ko

Zodra het buiten maar een beetje aangenaam is qua temperatuur is het terras aan de sluis bij Ome Ko bezet. Veel dagjes mensen die op de (wielren)fiets door het oude plaatsje komen stoppen hier voor een kopje koffie of later op de dag voor een borreltje.

Het is vanaf het terras onder het genot van een hapje en een drankje altijd leuk om te zien hoe je de boten de sluis in en uit varen. En vooral ook de capriolen die sommige mensen uithalen.

Het café gelegen aan de Vecht is al tientallen jaren een begrip. Het heeft zijn naam te danken aan de in 1969 overleden Ko van der Weijden die tijdens zijn aanwezigheid achter de tap vanaf 1959 die gul de mensen zonder geld voorziende in een rondje van het huis.
Na het overlijden van Ko werd zijn naam symbolisch aan het café gekoppeld door de nieuwe eigenaar.

Gewoon langs de waterzijde

Naast het gebruik maken van de verschillende terrassen bij de sluis kan je natuurlijk ook gewoon zelf met een kleed of kussen neerploffen langs de kant. Onder het genot van een drankje en boek is het hier goed vertoeven met alle boten die de sluis in en uit gaan.

Terug in de tijd van Muiden

Ver terug tot in de tiende eeuw heette het vissersdorp Amuda, gelegen aan de rivier de A, tegenwoordig bekent als de Vecht. Amude werd Mude, vervolgens weer Muyen en uiteindelijk zoals we de plaats al jaren kennen Muiden.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht