Wat doe je op een zomerse dag in het Gooi?

Wat gebeurd er in ‘t Gooi op een zomerse dag? De plaatsen in het Gooi openen zich als een bloem. De Gooise bewoners gaan de buitenlucht in…er wordt geleefd en genoten.

Op de hei wordt veel gewandeld en gefietst, veel honden en kinderen vinden hier plezier voor tien! Uiteraard worden ook de vele terrassen gevuld voor een lunch of drankje. Dit is altijd goed te zien in Laren op de kruising bij de Brink waar twee terrassen zich tegenover elkaar bevinden. Als het eerste zonnestraaltje in de ochtend zijn weg weet te vinden naar de aarde worden hier de eerste kopjes koffie alweer geserveerd. De twee bovengenoemde terrassen van Café ‘t Bonte Paard en Café-Restaurant Mauve zijn met mooi weer echte aanraders en over het algemeen vrij druk. Maar ook zeker het terras met die knusse heggen om je heen bij George LA is bezoek waardig.

Aan of op het water

Ook wordt het water gauw opgezocht met mooi weer. Zo is het Gooimeer, waar Huizen en Naarden aan grenzen, met zomers weer vaak een heerlijk surf-, zeil- en vaarparadijs. Ook de Loosdrechtse Plassen zijn snel opgezocht.
De Loosdrechtse Plassen bij zoals de naam al doet vermoeden, Loosdrecht, zijn fantastische wateren voor jong en oud. Ook zijn deze plassen niet ver van ‘t Gooi en grenzen eigenlijk bijna zelfs aan Hilversum.
Met een sloepje, gehuurd of niet gehuurd, kan je hier prachtige tochtjes maken over het water. Van de plassen zelf tot kleine knusse straatjes met vrijstaande huizen en schattige vakantieverblijven.

Bij de jachthaven van Naarden vind je restaurant Porterhouse. Een fantastisch plek voor een lunch en diner of gewoon natuurlijk een gezellige borrel met vrienden. Met zicht over de haven en de houten veranda en relax stoelen op het drijvende terras heb je soms even het idee dat je dichtbij huis bent.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht