Verdedigen en kanonslagen in Naarden-vesting

Tijdens het bezoeken van het Nederlandse Vestingmuseum in Naarden-vesting kan je ervaren en proeven hoe de geschiedenis van Naarden is geweest. Was het een slachtveld of een vredig bestaan? Kom het allemaal beleven in de best bewaarde Vestingstad van Nederland. Naarden!

Kom ontdekken

Vragen als ‘Waarom de Vesting van Naarden een stervorm heeft en niet rond is?’ En ook ‘Wie heeft er tegen wie gevochten?’ Als je hier antwoorden op wilt in het bezoeken van het Vestingmuseum een must have!
Aan het museum is plaats geven op een deel van de omliggende wallen. Het is deels buiten en deels ondergronds in de nog oude aanwezige bunkers. Voor een spannend kinderfeestje is dit een aanrader!
Tijdens je bezoek ga je ervaren, mede door de bunkers, hoe het is geweest om jezelf tegen buitenstaanders te moeten verdedigen. Na je bezoek heb je een goed beeld gekregen van het ontstaan en totstandkoming van de veldslagen door de jaren heen.

Kanonknallen en omgeving

Wanneer je met het bootje over het water de rondleiding hebt gevolgd kan je je goed inbeelden hoe moeilijk indringers het hebben gehad om de stad binnen te komen en te overmeesteren. Loop na of voor je bezoek aan het museum eens rond door de Vesting en/of rondom de Vesting over het vestingpad. Leuk voor je totale beeldvorming.
Wil je tijdens je bezoek garantie hebben op een enorme knal van de aanwezige kannonen? Reserveer dan van te voren (online) je eigen kanonschot en knal! Dan ben je zeker van je spectaculaire afsluiting.
Het Vestingmuseum is het hele jaar door geopend, uitsluitend van bepaalde feestdagen.

Het Vestingmuseum
Westwalstraat 6, Naarden

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht