Hypotheekmarkt blijft groeien en NHG omhoog

Afgelopen kwartaal was er een groei van 15 procent meer hypotheekaanvragen. Bij een 5 procent hiervan waren het aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Huizenkopers die energiebesparende maatregelen nemen kunnen meer lenen met de verhoogde NHG-grens.

Hypotheekaanvragen

Het Hypotheek Data Netwerk (HDN) komt met het bericht dat afgelopen kwartaal de hypotheekaanvragen zijn gestegen met 15 procent ten opzichte de zelfde periode vorig jaar.
Opvallend is het aantal hypotheek aanvragen (41 procent meer) voor een verbouwing. Vijf procent van deze aanvragen gingen specifiek om energiebesparende maatregelen.
Ook steeg de gemiddelde woningwaarde van huizen met een energielabel A met bijna 8 procent naar 456.584 euro.


NHG-grens omhoog

Huizenkopers die energiebesparende maatregelen nemen, kunnen meer lenen, namelijk 344.500 euro. Deze verhoogde grens van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) geldt voor huizenkopers met een hypotheekofferte in 2021.

In 2020 ligt de algemene grens nog op 310.000 euro en wanneer er gebruikt wordt gemaakt van energiebesparende maatregelen 328.600 euro.

Met de hogere grens wordt de woningmarkt volgens NHG toegankelijker en bereikbaarder voor lagere inkomens.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht