De twee bekendste kroegen van het Gooi

Ga je in het Gooi wat drinken/borrelen dan kom je automatisch terecht in ’t Bonte Paard en/of Moeke Spijkstra. Authentieke cafés die de echte sfeer van het Gooi weerspiegelen.

Een goed café ademt de ziel van een gemeenschap. Er wordt gedronken, gepraat, gelachen, genoten. Er worden geheimen en verdriet gedeeld en er worden vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van het dorp; mensen voelen zich er thuis. ’t Bonte paard is zo’n plek, met en historie van liefst vierhonderd jaar. Ooit de pleisterplaats voor de postkoets van Amsterdam naar Amersfoort, maar nu een café voor de echte Larenaars.

Terras aan het leukste kruispunt van het Gooi

’t Bonte Paard is een echt klassiek café – robuust meubilair, zand op de houten vloer, een bont gezelschap rond de stamtafel en de waard achter de bar. De tosti’s en bitterballen worden wijd en zijd geroemd en het fraaie terras is een van de sfeervolste ontmoetingsplaatsen van de regio. Sluit je aan bij deze leuke plek in Laren?

Borrelen en sportiviteit

Moeke Spijkstra, twee kilometer verderop in Blaricum, behoort sinds jaar en dag tot de bekendste eetcafés van Nederland. De voormalige wachtruimte van de Gooische Stoomtram opende rond 1909 zijn deuren en dankt zijn naam aan gastvrouw Moeke Spijkstra, die hier destijds de scepter zwaaide.
In deze ‘woonkamer van het Gooi’ is door de jaren nauwelijks iets veranderd. U eet en drinkt onder de potten, pannen, muziekinstrumenten en andere relikwieën, stuk voor stuk geschonken door trouwe gasten. Er hangt zelfs een originele houten vliegtuigpropeller!
Proef van de uitgebreide menukaart en u weet dat de reputatie van dit eetcafé niet zomaar uit de lucht is komen vallen. In de kroegen van het Gooi worden regelmatig happenings georganiseerd met livemuziek. Jazz, soulmuziek, Bonte’s Crazy Piano’s en in Moeke Spijkstra ondermeer de beroemde Amsterdamse avonden met bekende artiesten.
Sinds enige tijd heeft Moeke zelfs een eigen wielerclub. Onder de inmiddels ruim 130 leden bevinden zich bekende en minder bekende inwoners van Blaricum en omgeving, ceo’s van grote bedrijven, ondernemers, managers, artiesten, kunstenaars en tal van andere bijzondere mensen.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht