Picknicken Soester Duinen

Wat ga je doen op een zonnige dag in het Gooi? Je kan zoals iedereen naar het strand gaan, ergens op het terras gaan zitten voor een drankje of gaan zonnebaden in je eigen tuin. Maar wat doe je niet zo snel wanneer je woonachtig bent in het Gooi…ik neem je mee en geef tips voor een leuke picknick op een bijzondere plek.

Op een mooie zonnige dag kan het zijn dat je in de zon wilt zijn of wanneer het erg warm is liever in de schaduw bivakkeert. Wanneer je een zonaanbidder bent zijn de Soester Duinen leuk om op te zoeken.

Picknicken op een heuvelachtige zandvlakte

De Soester Duinen zijn een natuurgebied, gaar daar dus ook zo mee om, in de gemeente Soest. Vanuit het Gooi is het maximaal 20-30 min rijden, dit afhankelijk waar je startpunt is.
Voor de sportievelingen is het met de fiets ook goed te doen en mooi aan te fietsen door een bosrijk gebied. Het gebied is te herkennen aan een grote zandverstuiving, met daarom heen bos en in de zandvlakte stukken heideterrein met wat losse bomen verspreid.


Tip: zoek een boom op en ga daar onder picknicken. Dit geeft de je mogelijkheid om in de schaduw te kunnen zitten/liggen.

Probeer in eerste instantie vanaf een hoger punt een plek uit te zoeken voor dat je direct naar de eerste beste boom toeloopt. De Soester Duinen zijn namelijk 500 ha groot.

Het is eigenlijk opgedeeld in twee delen: de Lange Duinen en de Korte Duinen. Deze twee duinen zijn het grootst en laatste open zandverstuivingen van de Utrechtse Heuvelrug. Hiermee zijn de Soester Duinen een zeldzame plek en beschermt.

Geniet van de prachtige ligging en neem vanzelfsprekend je rommel mee terug naar huis of deponeer het op weg naar de naast gelegen parkeerplek in een vuilnisbak.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht