Wonen in een oude Vestingstad

De Vesting van Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. Daarnaast vanwege haar stervormige bouw met dubbele omwalling en bastions ook nog eens zeer uniek in zijn soort. Heb je de wens om hier te komen wonen kom dan eens dagje slenteren door de smalle beklinkerde straatjes. Ontdek de sfeer van het wonen in Naarden-Vesting en ontdek wat de buurt allemaal te bieden heeft.

Naast wonen ook veel te doen

Ontdek de musea, de iconische Grote Kerk en de gezellige winkeltjes en horeca. Ga naar buiten en ontdek Naarden-Vesting. Leer de geschiedenis kennen en kom erachter waarom de Vesting zo is zoals zij is geworden.

Hollandse Waterlinies en Unesco Werelderfgoed

Naarden is onderdeel van de Hollandse Waterlinies en staat hiermee op de lijst van Unesco Werelderfgoed. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam werd Naarden in de 17e eeuw een verdedigingsplek en onderdeel van de verdedigingslinie.

Bezoek en beklim de Grote Kerk

Het is een enorme kerk voor een kleine stad. Toch zag met dit vroeger anders. Naarden was namelijk de hoofdstad van het Gooi en de Grote Kerk, ook wel bekend als Sint Vituskerk, vormde destijds het bruisende hart en moest daarom van formaat zijn.

Bezoek Nederlands Vestingmuseum

Ervaar dit museum in Naarden-Vesting met haar donkere kazematten en kanonkelders. Wandel over de vestingwallen en zie hoe de soldaten vroeger de Vesting verdedigde. Ben je op de juiste dag dan wordt er nog een kanon afgeschoten ook.

Water, natuur en zoveel meer

De Vesting is omgeven door water, ga varen of suppen op de grachten of maak een wandeling of fietstocht door de omgeving.  Bezoek het naastgelegen Naardermeer. Dit is een groene oase aan rust en had ooit als doel om de afvalbelt te worden van Amsterdam. Gelukkig is toen hier de Natuurmonumenten ontstaan en hebben we in Naarden een prachtig beschermd stuk natuur wat een thuisbasis is voor vele vogels.

Naarden-Vesting is een enorm fijne woonomgeving voor mensen die kiezen voor gezelligheid, historie en met visite altijd wat kunnen zien of doen in de buurt.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht