Het leven om de Brink in Laren

De Brink in Laren kan je zien als het hart van het dorp, deze plek is een bron aan leven en activiteiten. Met de bekendste kroeg van Laren t’ Bonte Paard en het restaurant met groot terras Mauve is het een ontmoetingsplek voor de omgeving. Van borrel tot lunch van diner tot feestelijk optreden dat is de Brink van Laren.

Naar het begin

Ooit was de Brink een poel, waar het vee van de boeren, terugkerend van de hei of de enggronden, de dorst kon lessen. Nog steeds is dit idee van een poel aanwezig door de vijver met fontein. Het is de bron van waaruit het dorp vorm kreeg. Nu wordt vooral rond deze vijver op de Brink gedronken, binnen of op de terrassen.
Het Bonte Paard heeft de langste geschiedenis, zo’n vierhonderd jaar. De herberg komt op de oudste illustraties van het dorp al voor.
Het café dankt zijn oude en rijke klandizie aan de hoofdweg tussen Amsterdam en Amersfoort, die dwars door Laren liep.

Aan de overzijde van de (Naarder)straat ligt restaurant Mauve, vernoemd naar de schilder Anton Mauve. Zoals jullie weten is Laren een oud kunstenaarsdorp.
De oude Saksische boerderij is na een verwoestende brand in 2002 volledig gerestaureerd. Naast lunch en diner presenteert het restaurant ook een wisselende kunsttentoonstelling.
De vijver, genaamd Coeswaerde, heeft de naam gegeven aan het aan de overzijde gelegen Pannenkoekenhuis Coeswaerde, waar overigens meer is te vinden dan een pannenkoek.
Rechts ervan, richting restaurant Hamdorff, zit IJs aan de Brink, dat een ruime keuze biedt uit heerlijke smaken.

Op de Brink zelf staat in de zomermaanden, de toch wel te benoemen als beruchte, de poffertjeskraam De Haan. Een enorm begrip in het Gooi en altijd een bezoek waard!
Vanaf de Brink wandel je zo naar het marktplein (ook kermisterrein) waar onderweg verschillende terrassen en restaurant passeert om vervolgens bij restaurant Loetje uit te komen (TIP).

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht