Jachthavens in het Gooi

Het Gooi en haar omgeving is waterrijk, dit zorgt ervoor dat er de nodige jachthavens aanwezig zijn. Een flink aantal inwoners van het Gooi heeft een eigen boot vergeleken met landelijk gemiddelde. De plaatsen Naarden, Huizen, Hilversum en Eemnes bieden uitkomst voor liefhebbers van boten met hun jachthavens. Naast water en varen bieden deze plaatsen nog veel meer recreatieve mogelijkheden.

Jachthaven Naarden

De jachthaven van Naarden ligt aan het Gooimeer en biedt ligplaathebbers direct toegang tot het grotere IJsselmeer en mogelijkheden tot het betreden van Amsterdamse wateren.
De twee na grootste jachthaven van het Gooi en biedt plaats aan 1100 luxe ligplaatsen waaronder een boothuis. In het boothuis, letterlijk een drijvend overdekt geheel liggen de luxe boten tot een bepaalde grootte. Naast ligplaatsen is er restaurant PorterHouse waar in het seizoen veel geborreld en gegeten wordt. Zelf mensen van buitenaf weten deze hotspot te vinden.
Er is ook zeker aan de kinderen gedacht met de speeltuin en natuurlijk zwembad. Ook overnachten op een van de woonboten behoort tot de mogelijkheden.

Jachthaven Naarden is gelegen aan de IJsselmeerweg 6 in de buurt Naarderwoonbos. In deze omgeving zijn veel (vrijstaande) woningen te vinden met eigen aanlegplek voor de deur of grenzend aan de tuin.


Jachthaven Naarden

Jachthavens van Huizen

Huizen ligt met veel buurten gegrensd aan het Gooimeer en heeft veel vertier mogelijkheden tot waterrecreatie.  Huizen heeft maar liefst vier jachthavens en is hiermee de winnaar van het Gooi als het gaat om ligplaatsen. De gemeentelijke jachthaven, jachthaven ’t Huizerhoofd, jachthaven Watersport Centrum en de Gemeentelijke Aanloophaven.
Ze maakt haar naam waar, Haven van ’t Gooi, met het indrukwekkende Nautisch Kwartier en de vele ligplaatsen. De verbinding vanaf de haven naar het oude dorp van Huizen, wat tevens het winkelgebied is, is goed. Drie van de vier jachthavens van Huizen liggen in de wijk Havengebied.

Gemeentelijke jachthaven

Deze haven is opgedeeld uit twee delen: het deel bij de historische Botterwerf, de gemeentelijke Binnen Haven (Oude Haven) en het deel bij de ingang van de haven gezien vanaf het Gooimeer dat heet gemeentelijke Buiten Haven (ook wel bekend als Nieuwe Haven). Plek voor ongeveer 400 ligplaatsen. Gelegen bij de buurten Wolfskamer en ’t Plaveen.

Jachthaven ’t Huizerhoofd

Vanaf het Gooimeer gezien ligt deze haven aan de linkerkant als je binnenvaart bij Huizen. De haven is groot en toch rustig en een ware oase voor watersportliefhebbers. Compleet met alles wat je mag verwachten van een moderne en veilige jachthaven. Gelegen in Gooierhoofd.

Jachthaven Watersport Centrum

De haven beschikt over 60 ligplaatsen en ligt centraal en direct bij de toegangsweg naar het Gooimeer. Deze haven is de verbinding tussen de Gemeentelijke jachthaven en Jachthaven ’t Huizerhoofd.

Gemeentelijke Aanloophaven

De haven die los ligt van de drie bovenstaande havens. Vanaf het Gooimeer is er een inkeping en leidt naar een ophaalbrug van drie meter hoog. Na het passeren van de ophaalbrug betreed je direct de Aanloophaven. Een klein havengebied direct gelegen naast/aan de buurt Huizermaat Noord. Leuk als je in deze woonbuurt woont en je kan snel op je boot springen voor een tochtje.


Jachthaven(s) Huizen

Jachthavens Eemnes

Eemnes dat als plaats niet direct aan het water ligt heeft, buiten het bewoonde gebied een aantal jachthavens. Jachthaven Kroeze, ’t Raboes, Jachthaven de Watermolen en Jachthaven Fransen. Deze liggen aan de rivier de Eem die uitkomt op het Eemmeer.

Jachthaven Hilversum

De jachthaven van mediastad Hilversum begeeft zich aan het einde van een kanaal dat in verbinding staat met de Loosdrechtse Plassen. De Hilversumse Watersport Vereniging ‘De Sporthaven’ biedt plek aan vele tientallen ligplekken. In Hilversum zelf kan verder niet worden gevaren. De mensen uit Hilversum met een boot hebben ook vaak in een jachthaven van Loosdrecht hun boot liggen. De haven ligt aan het uiteinde van Hilversum in de buurt Kerkelanden.

De jachthaven van Hilversum is te vinden op het volgende adres: Vreelandseweg 54


De Loosdrechtse Plassen

Jachthaven Muiderberg

Aan de rand van het Gooi ligt het liefelijke dorpje Muiderberg (valt officieel onder Muiden). Gelegen aan het IJmeer met een strandje, dat populair is onder gezinnen met jonge kinderen vanwege het ondiepe water, en naastgelegen Watersportcentrum Muiderberg. Dit kleine haventje doet voornamelijk dient aan kleine zeilbootjes van de lokale jeugd.


Jachthaven van Muiderberg

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht