Huizen verkoop het Gooi gaat goed

Het aantal verkochten/aangekochte huizen in het Gooi is flink gestegen dit jaar. In zeer geliefde en aantrekkelijke buurten is een huis, ongeacht de prijs, soms al binnen een week weer voorzien van nieuwe eigenaars en ver boven de vraagprijs.

Het mooiste verhaal wat ik hoorde kwam van een jong stel uit Hilversum die groter wilde gaan wonen in de zelfde gemeente. Er kwam via een makelaar een bericht over een twee onder een kap die per direct te koop stond. Nog geen twee uur later was er door het jonge stel al een bot uitgebracht en het huis haalde de vermelding op Funda niet eens. Dezelfde dag binnen een paar uur was de koop, op voorbehoud van financiering, al rond!

Met geld uit Amsterdam

Waar de verloop op het moment minder snel is is in de verkoop van appartementen uit een complex (flat). Zeker wanneer daar meerdere appartementen in te koop staan. Je zou bijna kunnen stellen dat huizen in het prijzensegment 300.000 EU – 500.000 EU als warme broodjes over de toonbank gaan.

In Bussum en Naarden komen de meeste aankopen van jonge gezinnen uit Amsterdam. In onze hoofdstad hebben ze voor een goed bedrag hun appartement of huis weten te verkopen om vervolgens met hun deel winst in het Gooi meer waar (tuin) voor hun geld te krijgen.

Gering aanbod

Er wordt zoveel en zeer snel gekocht dat er uit verschillende (makelaar) hoeken al een beklaag is over een klein aanbod wat de makelaars tegenwoordig hebben. Terwijl een makelaar eerst 15-20 objecten in de verkoop had is dat aantal terug gezakt naar soms onder de 10 voor kleinere partijen.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht