Haven van het Gooi, een Zuiderzee dorpje

Huizen, het dorp van het Gooi gelegen aan het Gooimeer met maar liefst vier jachthavens, daarom ook wel ‘Haven van het Gooi’ genaamd.

De havens zijn bereikbaar via het Gooimeer via een geul van gemiddeld 1,90m diep. Op het einde van de havendam staat een vast rood en een groen licht om de ingang ook met donkerweer te markeren. De vier havens, te weten de gemeentelijke jachthaven, jachthaven ’t Huizerhoofd, jachthaven Watersport Centrum en de Aanloophaven ten oosten van de haven van Huizen zijn altijd ruimschoots bezet en zomers altijd gezellig om te verblijven en te kijken naar in- en uitvarende boten en schepen.

Huizen heeft zich echt ontwikkeld tot een leuke en gezellige havenplaats met de nodige aanwezige horeca voor een leuke borrel, maaltijd en zelfs een hotelovernachting.


De gemeentehaven van Huizen biedt plaats aan 400 boten met alle mogelijke faciliteiten zoals elektra, water, wasautomaat en droger en WIFI voor in de haven. Naast het havenkantoor bevinden zich de toiletten en de douches.

De omgeving van de haven

Eenmaal aangemeerd in de Haven van het Gooi zijn er fietsen te huren om de omgeving te verkennen.  Het is zeker aan te bevelen om het naast liggende Nautisch Kwartier te bekijken. Leuke pittoreske geschilderde huisjes in de oude haven van Huizen.
Ook het naast gelegen sportterrein is een bezoek waard. Van tennis en fitness tot karten en skiën of snowboarden.
Er is op loopafstand van de haven een supermarkt aanwezig. Het oude dorp of winkelcentrum van Huizen is lopend te bereiken in ongeveer 15 minuten en per fiets in 5 minuten.


Nautisch Kwartier Huizen, een Zuiderzee dorpje

Het Nautisch Kwartier bij de haven van Huizen is als een oud Zuiderzee dorp. Met gekleurde oud ogende houten huizen maakt je een stap terug in de tijd.

Achter de Kalkovens in Huizen bevindt zich een juweel van een dorpje in authentieke Zuiderzeestijl. Het Nautisch Kwartier is er gekomen door een creativiteit en ondernemerszin van twee heren.
Beiden heren zijn liefhebber van historische gebouwen en wilden iets realiseren dat de sfeer en charme zou krijgen van vervlogen tijden. Huizen in van origine een vissersdorp, maar de daadwerkelijke verbondenheid met het water was allang verloren gegaan. De twee heren wilde dit herstellen en hebben hun plan/idee doorgezet.


Er kwamen 20 botenhuizen in authentieke stijl, de binnenhaven is uitgegraven en er werd gebouwd en gebouwd.  Wanneer je nu door het dorp loopt is het alsof je terug in de tijd bent. Veel hout en gekleurde huizen in oude stijl sieren hier nu het straatbeeld. Het Nautisch Kwartier in Huizen is een bezoek waard. Veel mensen uit het Gooi komen hier voor een loopje en aansluitend drankje en hapje bij één van de gezellige bars of restaurants.

Mag ik u binnenkort verwelkomen in dit moderne authentieke Zuiderzee dorp?

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht