Het Gooi lijkt Amsterdam wel

Het Gooi wordt aan de toeristen in Amsterdam verkocht als groene tuin van Amsterdam. Ik snap dat Amsterdam het toenemende toerisme wil verspreiden over een groter gebied, maar moeten wij hier blij mee zijn?

‘Amsterdam Castles and Gardens’

Met bovenstaande wordt geduid op het Gooi. Het staat letterlijk zo vermeld in de toeristische gidsen. Medewerkers van de afdeling Toerisme Marketing Amsterdam proberen Amsterdam groter te maken en betrekken het mooie Gooi erbij.

Amsterdammers vluchten naar Het Gooi

Amsterdam heeft er alles voor over om de toeristenbranche te stimuleren, desnoods ten koste van de stad, haar bewoners en haar zeden. Als gevolg vluchten Amsterdammers massaal de stad uit, om nog maar niet te beginnen over de verhuren van AIRBNB in onze hoofdstad, en kopen in het Gooi een vredig en rustig nieuw onderkomen. In 2016 was 70% van de nieuwe aankopen in Bussum gedaan door mensen uit Amsterdam!

Het Gooi scoort slecht voor Amsterdamse toeristen

Het blijkt uit onderzoek dat het Gooi niet (goed genoeg) aanslaat om het toerisme buiten Amsterdam te krijgen. Ik zeg niet zo gek ook: wij hebben hier voor de toeristen ook geen hoogstandjes, geen massale pubs en een hoerenbuurt waar geblowd mag worden.
Het enige wat als attractie redelijk optreed is het Muiderslot in Muiden. Niet ver van de hoofdstad en wordt overigens verkocht als ‘Castle of Amsterdam’ aan het toerisme.

Ik zou zeggen laten we als Gooi slecht blijven scoren voor het toerisme wat op Amsterdam afkomt en stuur ze lekker naar de Zaanse huisjes of de polder bij Almere…laat het Gooi authentiek en zoals het is!

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht