Gezelligste straat van Bussum

Ik durf met zekerheid te zeggen dat op het moment de Kapelstraat in Bussum de gezelligste straat is van Bussum met meerdere leuke restaurants, een kroeg en nog ander vertier voor overdag en ’s avonds.

Wat vroeger een nietszeggend straatjes was met wat winkels en geen sfeer is dat tegenwoordig veranderd in een bruisend straatje. Ik heb het dan vooral over het deel van de straat tussen de Havenstraat en de Kerkstraat in. Het andere deel van de Kapelstraat heeft nog zijn tijd nodig denk ik om ook wat te worden.
Handig om te weten: vanaf 18uur (m.u.v. vrijdag) gratis parkeren in de straat.

Restaurants in de Kapelstraat

De straat heeft meerdere leuke en ook verschillende restaurants. Het stukje van de Kapelstraat in Bussum dat leuk en sfeervol is hooguit 400 meter lang dus even langs de verschillende restaurants struinen en de menukaarten bekijken behoort tot de opties.

Bistro La Cave
Kapelstraat 11, geopend dinsdag t/m zondag
Een sfeervol restaurant met een smakelijke kaart. Een avond uiteten in Bussum? Dan is La Cave een juiste keus. Ook voor lunch kan je hier terecht in hun gezellige ambiance.

Restaurant Soigné
Kapelstraat 16, geopend dinsdag t/m zaterdag
Het sterrenrestaurant van Bussum en zelfs de enige van het Gooi. Klein maar zeer verfijnt restaurant met de hoogste zorg voor alle details en de beste wijnen. Iets te vieren? Soigné legt je in de watten met een uiteenloop aan smaakexplosies!

Restaurant 15a
Kapelstraat 15a, geopend dinsdag t/m zondag
Een restaurant wat het beste omgeschreven kan worden als ‘een totaalbeleving’. Leuke en smaakvolle gerechten, gezellige sfeer en vriendelijke service. Niet gek geprijsd en absoluut een restaurant om (vaak) terug te komen.

Trev’s Soep & Smullokaal
Kapelstraat 17a, geopend dinsdag t/m zondag
Uniek in Bussum een echte Soepbar! Dagelijks wordt hier met veel passie en liefde verschillende maaltijdsoepen bereid. Natuurlijke producten maken de hierin de smaak.
Naast de verrukkelijke soepen ook taarten, koeken en eenvoudige broodjes. Zowel take away als ter plekke smullen.

Restaurant Nobel
Kapelstraat 22-24, geopend dinsdag t/m zondag
De nieuwste aanwinst van de straat met een eigentijdse wisselende kaart. Een restaurant met een warme en uitnodigende uitstraling voor ontbijt, lunch en diner of gewoon een borrel.

Restaurant LEUK
Kapelstraat 32-34, geopend woensdag t/m zondag
Wellicht het leukste kinderrestaurant van Nederland en dan ook nog eens in Bussum en op de Kapelstraat! Eén grote verwennerij is het hier. Op vrijdagavond is het Magic Friday en loopt er een goochelaar door het restaurant om aan de kinderen de leukste trucs voor te schotelen. Ook heeft het restaurant nog een ware speelkelder van maar liefst 100m2. Een speelpaleis met toezicht!

Restaurant Thai Isaan
Kapelstraat 51, geopend dinsdag t/m zondag
Restaurant ligt gelegen aan het andere deel van de Kapelstraat, de Kerkstraat overgestoken en heeft een heerlijke kaart van zoet tot zeer pittig. Niet heel sfeervol van binnen en primitief ingericht geven je wel het idee weg te zijn uit Nederland, bijvoorbeeld ergens in het Verre Oosten..

Dé kroeg van de Kapelstraat en misschien wel van Bussum

Er zit één kroeg in de Kapelstraat, Café Goesting, te omschrijven als ronduit gezellig en enorm sfeervol. Het heeft iets weg van een bruin café en een Belgisch café vind ik. Regelmatig leuke live optredens en veel verschillende biertjes en pilsjes. Een mooie afsluiter na een bezoek aan één van de restaurants uit de straat, maar ook voor een gezellige middagborrel met vrienden.

Overdag in de Kapelstraat

Overdag kan je naast lunchen, kopje koffie of borrelen ook terecht voor de kapper, het bekijken van kunst, kleding en gif away’s als cadeau.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht