Dit zijn voor 2023 de meest kinderrijke buurten van het Gooi

Het Gooi is als regio zeer geliefd onder gezinnen. Zeker ook voor jonge gezinnen die net hun woning in de stad hebben verkocht en zijn vertrokken naar het Gooi. Misschien heb je als gezin helemaal niet de behoefte om in een zeer kinderrijke buurt neer te strijken, in dat geval weet je waar je niet hoeft rond te kijken, en anders zijn dit de buurten waarbij het percentage kinderen (0-14 jaar) het hoogst is onder de bevolkingsopbouw van de buurt.

Voor komend jaar zijn dit de meest kinderrijke buurten van het Gooi (gebaseerd op cijfers van het CBS) :

De buurt: Waltherlaan – Bussum

Een compacte ingesloten buurt nabij de snelweg. Een buurt met het centrum en de natuur op fiets afstand. Wel een buurt die, door de hoeveelheid geparkeerde auto’s en krappere straten, soms wat vol kan overkomen.

Bezoek Waltherlaan – Bussum

De buurt: Rembrandtpark – Naarden

Een vrij grote buurt die tegen Bussum aanligt. Ruim opgezet met rustige straten en genoeg ruimte voor groen en spelende kinderen. De buurt heeft een grote vijver waar gespeeld, gevist en met geluk in de winter geschaatst kan worden. Perfect voor gezinnen met alles op fietsafstand.

Bezoek Rembrandtpark – Naarden

De buurt: Oranje Nassaupark Noord – Naarden

Een buurt die aan de prachtige Naarden Vesting grenst. Met de fiets of lopend naar de Vesting om daar bij de lokale winkels je boodschappen te doen. Enorm groen en door de naastgelegen Vesting en haar grachten een waar kinderspeelparadijs.

Bezoek Oranje Nassaupark Noord – Naarden

De buurt: Bos van Bredius-Zuid – Naarden

Een buurt met in verhouding een groot aandeel aan kinderen. Een buurt met zeer veel ruimte en vrijwel enkel vrijstaande woningen gelegen in een bosrijke omgeving. De natuur ligt hier aan je voordeur en kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de omgeving.

Bezoek Bos van Bredius-Zuid – Naarden

Benieuwd naar alle buurten van het Gooi? Bekijk ons overzicht aan buurten.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht