Deze buurten kwamen voorbij in de serie Gooische Vrouwen

Het Gooi is het decor geweest van de Nederlandse televisieserie Gooische Vrouwen. Het succes van de dramaserie over het wel en wee van vier vrouwen in het Gooi is vooral te danken aan het grijpbare en het luxe leven van deze dames. De filmlocaties van Gooische Vrouwen zijn misschien wel de mooiste van Nederland. Prachtige Gooise villa’s waar de opnames in en rondom het huis werden gemaakt en waar lief en leed uit de serie werd gedeeld.

We nemen je mee naar de opnamelocaties, de buurten waar vele opnames hebben plaatsgevonden. Deze locaties liggen verspreid door het Gooi.

Blaricum

In Blaricum staat het huis van Martin & Cheryl Morero. De markante riet gedekte villa met organische vormen in het dak, geeft een beetje de indruk van een Efteling-achtig huis.
De villa staat is de buurt Blaricum-Dorp en is gebruikt in seizoen 1 t/m 3. Ook in deze buurt staat de woning van Willemijn Lodewijkx.

Foto: Funda

In seizoen 4 en 5 is een andere villa in Blaricum het thuisfront van de familie Morero. Deze riante villa staat in de buurt Crailo-Blaricum. Niet te verwarren met Crailo (gemeente Huizen).

Ook Roelien Grootheeze, die meespeelt in seizoen 4 & 5, is woonachtig in de serie in Blaricum.

Het dorp Blaricum was ook het decor van Dokter Rossi (seizoen 1), Café Restaurant Rust Wat, ziekenhuis Tergooi en een begraafplaats.

Laren

Straatbeelden van oprijlanen zijn gefilmd in Laren in het groene laantje Raboes gelegen in de buurt Laren-Zwarte berg. Laren komt als dorp veel terug in de serie. Zo wonen hier Lucy en Barry Snijders.

Ook zijn er opnames gemaakt in de volgende horecagelegenheden: De Heeren van Aubere, Café ’t Bonte Paard, Restaurant Mauve, Hamdorff Eten & Drinken, de Poffertjeskraam Cornelis de Haan, Snackbar Beo, L’Elefante Bianco. Deze begeven zich in de buurt Laren-Centrum, ook shots in de winkelstraat komen hier vandaan.

Bussum

In Bussum staat het idyllische huis van Anouk Verschuur. Deze locatie werd gebruikt in alle seizoenen van de serie. Deze knusse villa staat in de villawijk Spiegel in de buurt Kom van Bieghel.

Foto: Funda

Naarden

Naast opnameshots in Naarden Vesting staat ook het huis van Claire van Kampen in Naarden. Deze riet gedekte villa wat als decor is gebruikt in seizoen 1 t/m 5 staat in de zeer groene buurt Bos van Bredius-Noord. Ook is er in seizoen 4 een shot opgenomen in de buurt Vierhoven waarbij Martin en Cheryl buiten lopen voor wat lokale winkels en waarbij ze worden aangehouden door een trouwe fan.

Foto: Funda

Wat is Gooische Vrouwen?


“Gooische Vrouwen” is een Nederlandse televisieserie die in première ging in 2006. De show volgt de levens van vier welvarende vrouwen die in de chique stad “Gooise Meren” in Nederland wonen. De serie verkent de relaties, carrières en persoonlijke levens van de personages en is goed ontvangen door het publiek in Nederland en België. De show is ook verfilmd, die in 2011 werd uitgebracht.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht