Skip to main content
Bussum

Bussum blijft ontwikkelen en krijgt levendig centrum

By 7 januari 2021januari 19th, 2021No Comments

Bussum heeft een prachtige omgeving, moderne sportparken en veel leuke specifieke winkels. Bussum neemt stappen om het centrum nog levendiger en aantrekkelijker te maken.

De laatste jaren is de leegstand in Bussum al flink aangepakt en zijn er meerdere kleine winkels bijgekomen en weer weggegaan. Ook fleuren bloemen het dorp op en is een lokale biologische markt op het Julianaplein aanwezig. Het winkelgebied van Bussum is nog niet op het niveau gekomen waarop we het willen hebben, aldus lijsttrekker van GroenLinks en vele andere partijen.

Ontwikkeling Bussum

Doordat er in Bussum steeds meer gefietst wordt, wordt er gekeken naar een veiliger en beter verantwoord centrum. De situatie is dat de Brinklaan het centrum in tweeën splitst en dat hierdoor veel auto verkeer het centrum snijd. Veel mensen zien graag dat het centrum autoluw wordt. Het moet levendiger, aantrekkelijker en groener worden, dit zijn de uitganspunten van de gemeente Gooise Meren.
Het is nodig om actie te ondernemen, door de crisis en het online winkelen ontstaat er een toenemende leegstand. Deze leegstand wordt her en der tijdelijk ingevuld met een popup-store. Gemeente, lokale ondernemers en inwoners voegen hun gedachten en ideeën samen onder de naam ‘Centrummanagement Bussum’, van waaruit plannen worden ontwikkeld.

De ontwikkeling van Mariënburg en Bensdorp kunnen de aantrekkingskracht van Bussum vergroten. Deze twee panden behoren tot Bussums cultureel historisch erfgoed.

Klooster Mariënburg

Mariënburg

De zusters uit het oude pensionaat Mariënberg zijn verhuisd naar Amersfoort. Alles wat maar te maken had met de zorg is uit het complex en is in handen van Slokker vastgoed BV die het geheel gaat herontwikkelen. Uiteraard moet hierin het waardige karakter bewaart blijven.

Appartementen Bensdorp

Bensdorp

Voor de ontwikkeling van Bensdorp is er afgesproken dat het moet voldoen aan een combinatie van horeca, kunst en cultuur. Het terrein van Bensdorp was vroeger het leefgebied van de cacaofabriek Bensdorp. Inmiddels is het appartementen complex al in gebruik en hebben de eerste bewoners hun intrede gedaan. Door het faillissement van het bouwbedrijf wat gestart was met de ontwikkeling van het terrein is er een achterstand opgelopen. Het project is overgenomen en wordt verder ontwikkeld tot een multifunctionele ruimte voor cultuurinstellingen, horeca en appartementen. In Bussum is er onder starters veel vraag naar appartementen.

In maart 2014 is de campagne ‘Bussum, hart van ’t Gooi‘ van start gegaan. Hierbij wordt gestreefd om Bussum als regionaal centrum op de kaart te zetten. Hiermee is Bussum dan ook nog niet klaar, het hart van Bussum zal flink gepromoot blijven worden en hiermee blijft Bussum volop in ontwikkeling voor een (nog) beter leefgenot!

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..