Het Arsenaal van Jan Des Bouvrie in Naarden

Nederlands bekendste ontwerper Jan Des Bouvrie is met zijn woonwinkel gevestigd in Naarden-vesting. Een plek voor inspiratie, creatie en innovatie. Kom eens kijken in het Arsenaal te Naarden!

Het wit van de gevel is het van Jan Des Bouvrie. Hij introduceerde begin jaren zeventig het wit als kleur in de Nederlandse huiskamers, die tot dan die periode vooral donker (bruin) waren.
Jan het vrijwel alles wat je maar kan inbeelden in het interieur wel ontworpen, van stoelen tot tafels, banken, vazen en zelfs leesbrillen. Maar ook architectuur mag niet ontbreken. Een ontwerper met een ruime visie op het wonen.

Zijn ontwerpstudio vestigde hij in 1993 in het toen leegstaande Arsenaal wat tot toen die tijd dienst deed als militair complex.
Voor een symbolische gulden is het overgenomen op voorwaarde dat Jan het geheel zou opknappen en onderhouden. In de loop der jaren is het prachtige pand aan de Kooltjesbuurt 1 te Naarden-vesting omgetoverd tot een waar woon conceptstore. Met op de begane grond de ruime showroom van Jan Des Bouvrie en op de eerste etage naast showroom ook een aantal kleinere specialistische zaken als een houtenvloeren specialist, een keukenzaak, giftshop, etc.

In het klein Arsenaal, een uitbreiding aan het Arsenaal uit 1728, is het theaterstudio gevestigd. Wat tegenwoordig vooral wordt verhuurd voor feesten en partijen en voor speciale woondagen met of zonder een aantrekkelijke uitverkoop van Jan zijn (oudere) modellen.
Recht van het complex vind je in een aparte gebouw (eigenlijk bunker) een lampenzaak (Paardekooper-Hulst) en badkamerspecialist (Bad Arsenaal).
In het midden van het Arsenaal zelf, en dan wel achterin op de begane grond, vind je een leuke lunch mogelijkheid ter break van een dagje woon winkelen.

Naast het Arsenaal, te midden van de parkeerplaats, is het restaurant Paul Fagel te vinden.  De aanlegsteiger voor het Arsenaal is elk jaar de plaats van aankomst van Sinterklaas en zijn pieten. De vestingwallen zijn dan met fakkels verlicht, wat zorgt voor een sprookjesachtige sfeer en dit niet alleen voor de kinderen.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht