Bijzonder genieten in Moud

Foodhall en brouwerij MOUT in Hilversum. Lekker borrelen en happen in een oud pand vol met verhalen en herinneringen. Een plek van samenkomen voor nieuwe herinneringen met vrienden, collega’s en familie. Een unieke bestemming en aanwinst voor Hilversum en haar omgeving.

Een mooi pand op een misschien nog wel mooiere locatie, gelegen op het marktplein aan het begin van de winkelstraat de Groest. Voordat ik teveel in ga op de charmes van het pand en de gezelligheid eerst naar de geschiedenis van het pand. Het is namelijk een gebouw dat al een aantal generaties bekend is en niet ongezien is gebleven voor vele Hilversummers.

Terug in de tijd voor MOUT

Meer dan honderd jaar geleden werd het pand gebouwd. Het was een locatie waar een autogarage met showroom zat. In die tijd vanzelfsprekend enkel voor de welgestelden uit de omgeving. Het gebouw wat in een Art Nouveau stijl is gebouwd werd een aantal jaar later alweer het onderpand van het Nederlandse Sein Fabriek om vervolgens nog een paar keer van huisvesting te wisselen.
De laatste jaren voordat MOUT er zijn betekenis in kreeg was het pand bekend als bioscoop van Hilversum (de Euro-bioscoop).
Nu is het gebouw weer prominent in het zicht, dit mede door de herinrichting van het marktplein en de nieuwe bioscoop er tegenover, en is het een zeer levendige plek geworden.

Gezelligheid en leven

De Foodhall van Hilversum is gezellig! De vrijdagavond vind ik persoonlijk het leukst. Uit het werk door met vrienden naar MOUT voor een hapje en aansluitend een geslaagde borrel. Op vrijdagavond kan er onder het genot van funky sounds mooie herinneringen geschreven worden.
Adresgegevens MOUT:
Marktplein 1
1211 DZ Hilversum

Ontbijten bij MOUT

En ook de zaterdagochtend wanneer de markt aanwezig is voor de deur, is het ontbijten bij MOUT een leuk ritueel. Althans voor mij is het een terugkerend ritueel geworden. Terwijl je aan de koffie en heerlijke ochtend versnaperingen zit kijk je door het glas van de serre hoe Hilversum ontwaakt. MOUT is van alle kanten leuk, niet alleen de serre heeft leuk uitzicht. Ook de kant aan het plein en de straat zijn voorzien van grote raampartijen.

Met mooi weer is ook het grote omliggende terras een aanrader na een middagje winkelen of gewoon zomaar..
Probeer dan maar eens af te blijven van de eigen gebrouwen biertjes van de tap van de Gooische Bierbrouwerij.

MOUT is vanaf 09:00 uur geopend.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht