Skip to main content
Algemeen

Actief in Goois natuurgebied

By 14 december 2020januari 7th, 2021No Comments

Het is zonder twijfel het mooiste gebied van Nederland met schilderachtige bospaadjes, indrukwekkende zandvlaktes en prachtige heidevelden. In deze oase van rust ligt het Gooi als achtertuin van de randstad en is onlosmakelijk verbonden met de natuur.

Buiten de gebaande paden gaan

De uniek locatie van het Gooi biedt oneindig veel mogelijkheden om de natuur op een sportieve en ontspannen manier te beleven te voet, per fiets of per paard.

MTB routes

Weg van het asfalt is het Gooi te ontdekken met de mountainbike. Van mooie brede bospaden tot zandverstuivingen maakt het Gooi tot een uitdaging voor beginnende tot gevorderde fietser. Er zijn een aantal mooie mountainbikeroutes te volgen. Er is zelfs net buiten het Gooi een heus mountainbikeparcours bij Lage Vuursche.

Wandelen en fietsen

Het Gooi bestaat uit verschillende plaatsen. Deze zijn met elkaar verbonden door voornamelijk heide en bos. Over deze heidevelden en door het bos zijn talloze wandel- en fietspaden te bekennen. Leuk wanneer je in Bussum woont en je gaat per fiets via Blaricum en Laren richting Hilversum. Je komt dan veel variatie tegen en kunt in elke plaats een stop maken.


In galop over de hei

Met paard over zandpaden door het bos en heidevelden doorkruisen? Het Gooi heeft het allemaal te bieden. Met meerdere maneges per plaats zijn er verschillende startpunten en kan er flink gegaloppeerd worden. Leuk alleen of in groepsverband.

 

 

 

 

Gjalt

About Gjalt

Blogger en initiatiefnemer van GooisWonen en vanzelfsprekend wonend in het Gooi..