Wandelen door het Gooi

Het leukste van het wandelen door het Gooi is de onderlinge verbintenis van de plaatsen. Van waaruit je ook begint te wandelen je loopt altijd via de bossen of de heide naar een andere plaats. Alleen Naarden en Bussum lopen letterlijk met de straten in elkaar over. Vandaar ook het station ‘Naarden-Bussum’, een gedeeld treinstation voor de stad en het dorp.

Wandelen door het Goois Natuurreservaat

Het uitgestrekte gebied van het Goois Natuurreservaat bestaat uit prachtige stukken natuur. Van stukken bos en water, stukken cultuurgeschiedenis met grafheuvels op de Zuiderheide, landgoederen en oude verlaten weggetjes sieren het beeld. De natuurgebieden zijn uitermate geschikt voor activiteiten als fietsen, wandelen en paardrijden.

Volgen van wandelroutes en Geocachen – leuk voor kinderen

Je kunt via de geplaatste bordjesroutes lopen over heide en door bos. Ga je met kinderen een wandeling maken op een mooie zonnige dag dan is het lopen en volgen van een Geocaching route een leuk avontuur.
Zo kan je bij de Natuurmonumenten in ’s-Graveland het Geogame Park deelnemen. Tijdens de deelname leer je hoe geocaching werkt aan de hand van het gebruik van je smartphone of een GPS apparaat door op jacht naar schatten te gaan op de buitenplaatsen.

Afgelopen najaar

Tijdens een weekend in september ben ik van Bussum naar Naarden gelopen en ben bij Naarden na het oversteken van de A1 (richting Huizen) het bos ingelopen.
Een slingerend watertje, dat helder genoeg was om te kunnen zien dat de bodem volledig met bladeren bedekt was, bracht mij uiteindelijk bij een open weiland omringd door een dicht bos. Officieel ligt dit bosgebied tussen Bikbergen en Crailo in. Het meest sprekende van dit gebied vind ik dat het niet vlak is en dat er wat hoogte verschillen zichtbaar zijn met het bewandelen van het met takken en bladeren bezaaide zandpad. De resten van de harde wind van vorige week zijn als een litteken aan het bos nagelaten.

Rondje Gooi wandelen

Na het aan de andere kant weer verlaten van het bos ben ik via Crailo en vervolgens via Laren naar Hilversum gelopen. In Hilversum gestopt voor een kop koffie, om vervolgens de voeten te vervolgen naar de villa wijk, Trompenberg, van de Media Stad. Om van daaruit via het tussen liggende bos tussen Hilversum en Bussum mijn weg te vervolgen naar het Bantam Bos gelegen tussen Bussum en ’s-Graveland, van waaruit ik weer in Bussum ben beland.

Met een wandeling door het Gooi zijn er vele variaties mogelijk. Je hoeft nooit de zelfde route te bewandelen en zult altijd weer opkijken van de voor jou nog niet eerder ontdekte plekjes in het bos, heide of in een van de Gooise plaatsen.  Het Gooi en haar plaatsen zijn niet ‘groot’ maar toch nog wel zo groot om te blijven ontdekken.

Mijn mooiste stukje heide

Aan de kant van Hilversum-Laren (Noordoost) wordt het gebied tussen de twee plaatsen geuit in prachtige heide velden met stuken bos (tot aan de snelweg de A1).

Misschien is dit wel het mooiste stuk heide te vinden in het Gooi. Een prachtig dieperliggende vallei met stukken zandvlakte waar schapen en vele andere beesten hun woongebied hebben geëigend. Dit deel heide heeft de naam Zuiderheide en is groot genoeg om te bezoeken met fiets of voeten.

Trek de wandelschoenen aan en loop door het verrassende Gooi.

Deel het met een ander

Dit vind je misschien ook leuk

Laat deze buurt weten dat je interesse hebt om er te komen wonen

Dit kunt u verwachten:

  • wij versturen een kaartje naar elk huishouden in de buurt;
  • wij proberen met social media deze bewonersgroep zo goed mogelijk te bereiken;
  • Oproep via social media
  • Uw oproep krijgt een vermelding op onze website.

Aan deze service zijn kosten gebonden. Kosten variëren per buurt. Het aantal huishoudens is hierin bepalend. Wij mailen u terug met daarin een passend voorstel.

Zoekopdracht