Wonen in
Weesp

Informatie over
Weesp

19.334

1x

Weesp

Noord-Holland

Waarom wonen in Weesp?

Cijfers Weesp per thema

 • Groen en natuur

  Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

 • Rust en ruimte

  De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

 • Water en strand

  Nabijheid van recreatief water en strand.

 • Sport en recreatie

  Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

 • Bereikbaarheid auto

  De mate van bereikbaarheid met de auto.

 • Bereikbaarheid OV

  De mate waarin de plaats met OV te bereiken is.

 • Winkelaanbod

  De mate van gemêleerd winkelaanbod.

 • Scholen en opvang

  Aanbod aan scholen en kinderopvang.

 • Horeca

  Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Bewoner aan het woord

Ik ben hier geboren en getogen, mijn vriend komt uit het Utrecht. Wij werken beiden in de hoofdstad en deze is per trein zeer goed bereikbaar. In onze vrijetijd gaan wij graag naar omliggende plaatsen die centraal om Weesp heen liggen. Wij zijn zeer tevreden en kunnen iedereen deze plaats aanbevelen als woonplek.

Celine en MarkInwoners van Weesp

Weesp:

Karakteristiek | vestingstad | gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam en het Gooi | gemoedelijk | waterrijke omgeving | gelegen aan de Vecht

Weesp in beeld

Meer zien van het Gooi?

Buurten Gooi

Vind jouw buurt!.

Makelaar Weesp

De aangesloten makelaar voor Weesp.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Plaatsen Gooi

Bekijk de andere plaatsen van het Gooi.

Over Goois Wonen
en haar missie.

Wij zijn er voor jou om te informeren.

Het wonen in Weesp

Karakteristiek wonen in de buurt van Amsterdam en het Gooi

Heb je altijd al in de buurt van Amsterdam willen wonen zonder dat je direct in een drukke stad leeft? Wonen in Weesp is in dat geval perfect voor jou. Bijzonder genoeg betekent wonen in Weesp bijna wonen in Amsterdam want het is officieel: Weesp gaat bij Amsterdam horen.

Dit kleine vestingstadje aan de Vecht lag altijd al onder de rook van Amsterdam en is tegenwoordig flink aan het groeien in nieuwe wijken en buurten. Wonen in Weesp is zeer geliefd onder jonge stelletjes die de hoofdstad verruilen voor het rustigere en meer landelijke gelegen Weesp.

Woongenot in het groen: wonen in Weesp

Wonen in Weesp staat garant aan historisch wonen met de natuur binnen handbereik. Omdat Weesp de allure van een grote stad heeft, maar stiekem een heel knus klein stadje is vind je hier volop rust en ontspanning. Door de ligging aan het water en vlakbij de natuur is het hier heerlijk toeven. Vanuit het centrum van Weesp sta je zo met beide benen in het groen. Wat ook zo typerend is aan wonen is Weesp is dat je overal duidelijk kunt zien dat de stad onderdeel is van de Hollandse Waterlinie. Hiermee is Weesp een van de veertien vestingsteden die Nederland rijk is. De verdedigingswerken en forten zijn nog duidelijk zichtbaar en geven karakter aan het stadje.

De kans is groot dat je in Weesp in de buurt van water woont. Het stadje heeft ontzettend veel bruggen, waterkanten en uitzichtpunten. Dat is niet vreemd: Weesp is omgeven met water. Veel van de mensen die wonen in Weesp genieten volop van dat water met een eigen bootje of kano. Het is vooral in de zomer ontzettend gezellig op het water in en rondom de stad. Mensen komen in de laatste week van augustus uit alle hoeken van het land om naar het Sluis- en Bruggenfeest te komen; een waar feest voor lokale en landelijke bewoners.

Nieuwbouw in Weesp

Naast het historische centrum van Weesp kent de stad veel nieuwbouwwijken en -projecten. Zo vind je tegen Weesp aan de wijk Weespersluis – een nieuwbouwwijk waarvan slechts een derde wordt verbouwd. Het overige gebied is bedoeld voor natuur en water. Ook het redelijk nieuwe Leeuwenveld 3 is populair voor wonen in Weesp.

Hier vind je vooral moderne rijtjeswoningen, hoekwoningen, tweekappers en volledig vrijstaande huizen.

Ga je liever voor een historisch pand om te wonen in Weesp? In en rondom het centrum zijn diverse mogelijkheden voor zowel huur- als koopwoningen. Op het terrein van de Laurentiuskerk wordt het historische pand omgebouwd tot woongelegenheden. Hoe het wonen in Weesp op deze plek uiteindelijk gerealiseerd wordt is nog niet bekend, maar bijzonder wonen is het zeker! De karakteristieke toren blijft behouden en de nieuwe woningen komen op de plek van het schip van de kerk. Zo woon je op een historische plek die wel van alle moderne gemakken voorzien is.

Bereikbaarheid Weesp

Weesp is goed te bereiken via de A1 (afslag Weesp), evenals de A9 (afslag Weesp). Ook is de stad te bereiken via de provinciale weg tussen Hilversum en Amsterdam (N236) en de Oostkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Weesp. Weesp heeft een eigen treinstation waar de Oosterspoorweg, Flevolijn en Schiphollijn bij elkaar komen. Hiermee is Station Weesp een belangrijk overstapstation voor reizigers tussen Amsterdam/Schiphol en Almere/Hilversum.

Eten en drinken in Weesp

Weesp kent de laatste tijd een groei in nieuwe knusse eettentjes en zonnige terrassen. Je hoeft niet naar de grote stad om te genieten van gezelligheid en horeca. Het oude stadsdeel, met monumentale panden en de kade aan het water (zijtak van de Vecht), laat zien dat Weesp uitstraling en charme heeft. Naast een eigen bierbrouwerij en vele eet- en borrelgelegenheden leeft Weesp en dat op maar 15 minuten reisafstand van het Gooi en Amsterdam. Natuurlijk kun je hier ook ergens lekker aan de kade zitten met een hapje en een drankje om optimaal te genieten van wonen in Weesp.

Winkelen in Weesp

Het winkelgebied van Weesp beschikt over alle nodige winkels en supermarkten. Denk aan een bakker, een slager en een groenteboer. De vele winkeltjes van ondernemers geven een warme uitstraling aan het centrum van de oude stad. In Weesp vind je veel lokale bedrijven met heerlijke lokale producten. Naast vele samenwerkingen onder de winkels en horeca, wordt er in Weesp veel georganiseerd voor de bewoners. Zo is er een jaarlijkse hardloopwedstrijd en is er in het centrum veel aandacht voor de jeugd. Dit maakt wonen in Weesp aantrekkelijk voor verschillende leeftijdscategorieën.