Weesp
Weesp
19.334
1x station

Karakteristiek | vestingstad | gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam en het Gooi | gemoedelijk | waterrijke omgeving

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Weesp
Weesp, Noord-Holland
Wijken: 8
Buurten: 19
Wijken en buurten van Weesp

Waarom wonen in Weesp

Bereikbaarheid: Uitvalswegen naar de snelweg A1 en provinciale weg (N236) tussen het Gooi en Amsterdam, eigen NS-treinstation en een busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Historisch centrum, gelegen aan de rivier de Vecht. Warm en gezellig winkelgebied, rustige en ruime woonbuurten.
Omgeving: Groene omgeving voornamelijk omliggende weilanden. Gelegen aan de Vecht en per fiets zijn Muiden en Nederhorst den Berg. Fijne omgeving op steenworp afstand van de hoofdstad.
Voor de kids: Aanwezigheid van basisscholen, speeltuin, verschillende sportverenigingen en genoeg buitenspeelplezier.

Weesp in beeld

Goois wonen in Weesp

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Gelegen aan de Vecht

Het is officieel, Weesp gaat bij Amsterdam horen. Dit kleine vestingstadje aan de Vecht lag altijd al onder de rook van Amsterdam en is tegenwoordig flink aan het groeien in nieuwe wijken en buurten. Momenteel zeer geliefd onder stelletjes die onze hoofdstad verruilen voor het wat rustigere en landelijkere Weesp.

Wanneer je Weesp verkent kan je duidelijk zien dat het onderdeel is van de Hollandse Waterlinie. Hiermee is Weesp een van de veertien vestingsteden die Nederland rijk is. De verdedigingswerken en forten zijn nog duidelijk zichtbaar en geef karakter aan het stadje.

Informatie over Weesp

Proeven en genieten

Weesp kent de laatste tijd een groei in nieuwe knusse eettentjes en zonnige terrassen. Wie denkt dat Weesp saai en ongezellig is heeft het mis. Het oude stadsdeel, met monumentale panden en de kade aan het water (zijtak van de Vecht) laten zien dat Weesp uitstraling en charme heeft. Naast een eigen bierbrouwerij en velen eet- en borrelgelegenheden leeft Weesp en dat maar op 15 minuten reisafstand van het Gooi en Amsterdam.

Een warm hart

Het winkelgebied van Weesp is gezellig. De vele winkeltjes van lokale ondernemers vaak, geven een warme uitstraling aan het centrum van de oude stad. Naast vele samenwerkingen onder de winkels en horeca, wordt er in Weesp veel georganiseerd voor de bewoners en omwonende. Zo is er meermaals een jaarlijkse hardloopwedstrijd en is er in het centrum veel aandacht voor de jeugd.