Wonen in
‘s-Graveland

Informatie over
's-Graveland

1245

Geen

Wijdemeren

Noord-Holland

Waarom wonen in 's-Graveland?

Cijfers 's-Graveland per thema

 • Groen en natuur

  Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

 • Rust en ruimte

  De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

 • Water en strand

  Nabijheid van recreatief water en strand.

 • Sport en recreatie

  Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

 • Bereikbaarheid auto

  De mate van bereikbaarheid met de auto.

 • Bereikbaarheid OV

  De mate waarin de plaats met OV te bereiken is.

 • Winkelaanbod

  De mate van gemêleerd winkelaanbod.

 • Scholen en opvang

  Aanbod aan scholen en kinderopvang.

 • Horeca

  Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Bewoner aan het woord

Ik vind de omgeving zalig. De nabijheid van bos en indrukwekkende landgoederen geven mij de mogelijkheid met familie en vrienden te kunnen wandelen. Hilversum en Bussum zijn met auto en fiets snel en goed bereikbaar en bieden mogelijkheid tot winkelen.

S. DoelenInwoner van 's-Graveland

's-Graveland:

Karakteristiek | gunstig gelegen ten opzichte van het Gooi | gemoedelijk | bosrijke omgeving | wandelen en genieten van de omgeving staat centraal

's-Graveland in beeld

Meer zien van het Gooi?

Buurten Gooi

Vind jouw buurt!

Makelaar ‘s-Graveland

De aangesloten makelaar voor ‘s-Graveland.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Plaatsen Gooi

Bekijk de andere plaatsen van het Gooi.

Over Goois Wonen
en haar missie.

Wij zijn er voor jou om te informeren.

Het wonen in ‘s-Graveland

Gemoedelijk en bosrijk wonen nabij het Gooi

Het dorp ‘s-Graveland, gelegen in de provincie Noord-Holland, ligt net buiten het Gooi en behoort tot de gemeente Wijdemeren. Het bosrijke dorp ligt tegen Bussum en Hilversum aan en wordt gescheiden met deze twee plaatsen door een ruig en zeer groen bos. Hier bewonder je hele oude bomen in een kleurrijk bos; een uniek natuurverschijnsel in Nederland.

Wanneer je ‘s-Graveland van bovenaf bekijkt is het een soort langgerekte strook van 4 kilometer lang en ruim een kilometer breed. Dit is de basis voor een bruisend dorp waar genoeg te beleven en te ontdekken valt zonder dat het te druk is. Precies dát is wonen in ‘s-Graveland: wonen en leven in het hart van de natuur met welverdiende rust, maar met steden in de buurt. Dat gun je jezelf toch ook?

Wonen in ‘s-Graveland: groen wonen

Wonen in ‘s-Graveland betekent wonen in het groen. Steeds meer mensen in verschillende leeftijdscategorieën verruilen de grote stad voor een woning in of nabij de natuur. Wil je het beste van beide werelden? Dan zit je in dit dorp op de juiste plek. ‘s-Graveland ligt namelijk in de buurt van grotere steden zoals Hilversum en Bussum. Ook de natuur is om de hoek: het beschermde oude bos van de omgeving ligt hier letterlijk voor de deur. Je staat vanaf je woning zo in de natuur, waar het heerlijk wandelen en fietsen is. In ‘s-Graveland vind je voornamelijk inwoners die op zoek zijn naar een rustige omgeving om te wonen.

Het dorp is heel klein en bestaat uit een zeer lange straat die in twee delen is opgesplitst: het Noorder- en het Zuidereinde. Waar de twee straten elkaar tegenkomen, vind je een kruispunt van waaruit je naar Hilversum en Kortenhoef kunt gaan. Parallel aan het Noorder- en het Zuidereinde loopt achter de huizenrij de ‘s-Gravelandse Vaart, een stuk water van gemiddeld 6 tot 8 meter breed. Deze vaart was vroeger de verbindingsroute tussen Hilversum en Amsterdam; tegenwoordig vind je er veel watersportrecreatie. Het zal je niet verbazen dat veel inwoners van ‘s-Graveland over een eigen bootje beschikken.

Genoeg te doen in ‘s-Graveland

De inwoners van ‘s-Graveland zijn een unieke mix van jong en oud. Waar jonge en rijke Amsterdammers in de vroege 17e eeuw naar het dorp trokken om te wonen in de natuur nabij de hoofdstad vind je er nu veel jonge gezinnen en senioren die in alle rust van hun oude dag willen genieten.

Geef ze eens ongelijk! Ook wonen er forenzen en zelfstandige ondernemers die vanuit ‘s-Graveland snel in Amsterdam kunnen zijn. Daarvoor leent het dorp zich uitstekend.

In ‘s-Graveland is veel te doen; zowel in het dorp als in de omgeving. Het is heerlijk toeven op het strandje van ‘s-Graveland waar het hele jaar door gespeeld, gezwommen, gezeild, gesurft en gekitesurft kan worden. Ook vind je er volop mogelijkheden voor diverse sporten zoals voetbal en tennis. Er is een manege te vinden en er kan gewandeld worden over de dijk en in het naastgelegen Kocher- en Echobos. Net buiten het dorp heb je de golfbaan Naarderbos en aan de andere kant van ‘s-Graveland het je het Muiderslot in Muiden. Je verveelt je hier dus geen moment.

Bereikbaarheid ‘s-Graveland

‘s-Graveland is niet direct te bereiken vanaf de snelweg. Wel zijn er uitvalswegen naar Hilversum, Bussum en Weesp aanwezig. Ook is er een busverbinding in het dorp te vinden waarmee je naar bestemmingen buiten ‘s-Graveland kunt gaan. Het dorp en de omgeving kent daarnaast veel fiets- en wandelpaden; met de fiets zit je zo in Hilversum, Bussum of zelfs Utrecht.

Eten en drinken in ‘s-Graveland

Je kunt lekker in ‘s-Graveland blijven voor een avondje luxe dineren. In het dorp vind je een aantal knusse restaurants, gezellige cafés en sfeervolle terrassen. Ook rondom het dorp, in de vele buitenplaatsen, is diverse horeca te vinden. Bij een lange wandeling of fietstocht in het groen in en rondom ‘s-Graveland passeer je meerdere gelegenheden voor een lekkere lunch, kop koffie en een taartje of een heerlijk diner.

Winkelen in ‘s-Graveland

Het winkelgebied van ‘s-Graveland is klein; je gaat hier niet naartoe om uitgebreid te shoppen. Voor je dagelijkse boodschappen hoef je het dorp in ieder geval niet uit. Er is een supermarkt te vinden, evenals lokale winkels zoals een cadeaushop, een kledingwinkel en een kunstgalerie. Zin om een dagje te winkelen? In dat geval zit je in Hilversum, Utrecht of Amsterdam aan het juiste adres, om vervolgens na een lange dag weer terug te komen in je rustige woning in ‘s-Graveland. Dat is precies wat er zo fijn is aan wonen in ‘s-Graveland.