‘s-Graveland
Wijdemeren
1245
Geen station

Karakteristiek | gunstig gelegen ten opzichte van het Gooi | gemoedelijk | bosrijke omgeving

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
's-Graveland
‘s-Graveland, Noord-Holland
Wijken: 1
Buurten: 1
Wijken en buurten van 's-Graveland

Waarom wonen in ‘s-Graveland

Bereikbaarheid: ‘s-Graveland is niet direct bereikbaar vanaf de snelweg. Uitvalswegen naar Hilversum, Bussum en Weesp zijn aanwezig. Ook is er een busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Voor natuur- en rustliefhebbers is dit dorp ideaal. Het beschermde oude bos ligt letterlijk voor de deur. Klein winkelgebied met supermarkt aanwezig. Het dorp kent statige oude panden.
Omgeving: Enorm groene is de omgeving met veel ruimte voor buitenrecreatie. Hoofdkantoor van Natuurmonumenten zit dan ook niet voor niets in dit dorp gevestigd. Omliggende plaatsen zijn per fiets (en auto) bereikbaar.
Voor de kids: Basisschool en sportverenigingen zijn aanwezig. Veel buitenspeelmogelijkheden door het aanwezige bos en water.

‘s-Graveland in beeld

Goois wonen in ‘s-Graveland

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Opbouw woongebied ‘s-Graveland

Het dorp ‘s-Graveland gelegen in de provincie Noord-Holland ligt net buiten het Gooi en behoort tot de gemeente Wijdemeren. Het bosrijke dorp ligt tegen Bussum en Hilversum aan en wordt gescheiden met deze twee plaatsen door een ruig en zeer groen bos. Zeer oude en grote bomen zijn hier volop te bewonderen.

‘s-Graveland bestaat voornamelijk uit een zeer lange straat die in twee delen is opgesplitst, het Noorder- en het Zuidereinde. Dit is het oude gedeelte van het dorp. Waar de twee straten elkaar tegenkomen is een kruispunt van waaruit je naar Hilversum en Kortenhoef kunt gaan. De weg richting Kortenhoef heeft aan weerszijde nog een bebouwd gedeelte met een woonbuurt.

Informatie over ‘s-Graveland

Wanneer je ‘s-Graveland van bovenaf bekijkt is het eigen een soort langgerekte strook van 4 kilometer lang en ruim een kilometer breed.
Parallel aan het Noorder- en het Zuidereinde loopt achter de huizenrij de ‘s-Gravelandse Vaart, een stuk water van gemiddeld 6-8 meter breed. Deze vaart was vroeger de verbindingsroute tussen Hilversum en Amsterdam.

Landgoederen en buitenplaatsen

‘s-Graveland kent meerdere landgoederen en buitenplaatsen, een aantal daarvan zijn in handen en beheer van Natuurmonumenten. De bekendste hiervan zijn Bantam, Boekesteyn, Gooilust en Schaep en Burgh.