Muiderberg

“Muiderberg doet aan als een vakantiedorp. Kenmerken Muiderberg: Zeer groen | veel ruimte | afgelegen | Amsterdam om de hoek | strand | surfen/varen”

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Muiderberg
Gooise Meren
3005 (2019)
Geen station
Het strand van
Muiderberg

Waarom wonen in Muiderberg?

Bereikbaarheid: Muiderberg is per auto en fiets goed bereikbaar. Wat betreft het openbaar vervoer komt er enkel een bus.
Woongenot: Het woongenot staat er erg hoog. Het is een knusse, gezellige en waakzame gemeenschap. Het dorp heeft wat winkels voor de eerste levensbehoeftes.
Omgeving: Een zeer groene en vrije omgeving. Muiderberg ligt iets wat afgezonderd en dit zorgt voor rust, ruimte en veel mogelijkheden.
Voor de kids: Strand, haventje, speeltuin en veel speel- en klimmogelijkheden in het bos. Sportvelden aanwezig voor voetbal, hockey en tennis.
Lees meer over Muiderberg

Huizen zoekopdracht Muiderberg

Zet een zoekopdracht uit voor een woning bij de door ons aangesloten makelaar uit Muiderberg.
Vraag aan
Muiderberg is idyllisch,
rustig en hartelijk

Aanbod, verdeling en bereikbaarheid

Groen en natuur

100%

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Rust en ruimte

80%

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Water en strand

100%

Nabijheid van recreatief water en strand.

Aanbod sport en recreatie

60%

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Meer

Bereikbaarheid met de auto

80%

Horeca en uitgaan

40%

Winkelaanbod

40%

Bereikbaarheid met OV

40%

Scholen en kinderopvang

40%

Wijken en buurten Muiderberg

Meer zien van van het Gooi?

Het wonen in Muiderberg

Rustig wonen in de buurt van Amsterdam en het Gooi

Wonen in Muiderberg is wonen in een rustig dorp in een bruisende omgeving. Het is de ideale locatie voor mensen die werken in Amsterdam, maar wel het liefst buiten de hoofdstad willen wonen. In dit rustige dorp vind je nog steeds het echte dorpsleven waarbij gezellige kleinschaligheid voorop staat. Het is niet voor niets zo dat je hier een bonte mix van leeftijden vindt.

Muiderberg is een kleine gemeenschap gelegen aan het IJmeer. Sinds 2016 hoort het samen met Muiden tot de fusiegemeente Gooise Meren, waar ook Naarden en Bussum onder vallen. Het leven in Muiderberg is goed: de inwoners van het dorp vinden het prettig wonen in deze plaats nabij Amsterdam. Hoe kan dat ook anders op zo’n fraaie locatie in het groen zonder drukte van de grote stad?

Een van de voordelen van een dorp als Muiderberg is het sociale karakter; men zorgt hier goed voor elkaar. Dat is wel even anders dan anoniem leven in een grote stad. In en rondom Muiderberg is van alles te beleven, te zien en te doen. Ga lekker de natuur in voor een wandeling of fietstocht, bezoek het nabijgelegen Muiderslot of pak de bus en trein naar Amsterdam voor een dagje shoppen in de hoofdstad. Op die manier is wonen in Muiderberg heel divers te noemen.

Wonen in Muiderberg: historisch dorp

Wonen in Muiderberg betekent wonen op hoogte. Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat Muiderberg in 1200 is ontstaan op een stuwwal. Vandaag de dag is het dorp een knusse en moderne plaats waar nog steeds sporen van historische bebouwing te vinden zijn. Er wonen iets meer dan 3000 mensen in Muiderberg, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit gezinnen met kinderen, ouderen en forenzen. Wat ouders met jonge kinderen zo fijn vinden aan wonen in Muiderberg is dat kinderen hier nog echt veilig op straat kunnen spelen. Ze kunnen hun kroost dus met een gerust hart naar buiten laten.

Muiderberg beschikt over verschillende soorten woningen op diverse plekken. Wat dacht je van een woning in de dorpskern, in het hart van Muiderberg? Hier vind je prachtige, historische gebouwen en woningen waar je in de buurt bent van alle winkels en horecagelegenheden. Ook kun je wonen in een van de omliggende buitendijken. Deze buitendijken zijn in de jaren 70 ontstaan en ontwikkeld tot de jaren 90. Daar vind je talloze nieuwere woningen: zowel vrijstaande huizen als rijtjeshuizen. Waar je ook woont in Muiderberg; overal ben je in de buurt van natuur.

Wat is er te doen in Muiderberg?

In Muiderberg is veel te doen; zowel in het dorp en als in de omgeving. Het is heerlijk toeven op het strandje van Muiderberg waar het hele jaar door gespeeld, gezwommen en gezeild, gesurft en gekitesurft kan worden. Ook vind je er volop mogelijkheden voor diverse sporten zoals voetbal en tennis. Er is een manege te vinden en er kan gewandeld worden over de dijk en in het naastgelegen Kocher- en Echobos. Net buiten het dorp heb je de golfbaan Naarderbos en aan de andere kant van Muiderberg het je het Muiderslot in Muiden. Je verveelt je hier dus geen moment.

Bereikbaarheid Muiderberg

Wonen in Muiderberg betekent wonen in alle rust én in de nabijheid van grotere dorpen en steden. Muiderberg ligt bijvoorbeeld op 5 minuten afstand van Naarden, 10 minuten van Bussum en Almere en slechts 15 minuten van de ring van Amsterdam. Veel inwoners uit Muiderberg werken dan ook in de hoofdstad en keren na een drukke dag terug in een rustige omgeving. Muiderberg ligt direct naast de snelweg A6 en A1 en bij knooppunt Muiderberg. Er is geen treinstation, daarvoor moet je naar Weesp of Naarden-Bussum. Vanuit Muiderberg kun je wel met de bus naar een locatie buiten het dorp. Omdat Muiderberg alleen bestemmingsverkeer kent, is het er heel rustig.

Eten en drinken in Muiderberg

Je hoeft Muiderberg niet uit om lekker te eten en te drinken. Omdat het dorp aan het IJmeer ligt, vind je hier diverse horecagelegenheden aan het water. Geniet van warme zomeravonden op de heerlijke terrassen of drink een kop koffie in het centrum. Voor een avondje uiteten is Muiderberg altijd wel een restaurant te vinden. Heb je toch liever wat meer keuze? Dan ben je binnen 20 minuten in het centrum van Amsterdam.

Winkelen in Muiderberg

Het winkelgebied van Muiderberg beschikt over alle nodige supermarkten en lokale winkels. Zoals ieder dorp vind je in het historische centrum enkele lokale shops zoals kledingboetieks en winkels met lokale etenswaren. Vers brood haal je bij de bakker, groente en fruit bij de groenteboer en leuke cadeaus bij cadeauwinkels. Ook hierbij geldt: voor meer keuze ben je snel in grotere steden zoals Naarden, Bussum en Amsterdam.

Goois Wonen

Contact

Stadsmarketing het Gooi

Fijn wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De omgeving, de straat en de bewoners en faciliteiten hebben daar allemaal invloed op.

Verkennend | verruimend | verbeeldend
Plaatsen
7
Wijken
29
Buurten
140