Muiderberg
Gooise Meren
3005 (2019)
Geen station

Muiderberg doet aan als een vakantiedorp. Kenmerken Muiderberg: Zeer groen | veel ruimte | Amsterdam om de hoek | strand | surfen/varen

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Muiderberg
Muiderberg, Noord-Holland
Wijken: 1
Buurten: 2
Wijken en buurten van het Gooi

Waarom wonen in Muiderberg

Bereikbaarheid: Muiderberg is per auto en fiets goed bereikbaar. Wat betreft het openbaar vervoer komt er enkel een bus.
Woongenot: Het woongenot staat er erg hoog. Het is een knusse, gezellige en waakzame gemeenschap. Het dorp heeft wat winkels voor de eerste levensbehoeftes.
Omgeving: Een zeer groene en vrije omgeving. Muiderberg ligt iets wat afgezonderd en dit zorgt voor rust, ruimte en veel mogelijkheden.
Voor de kids: Strand, haventje, speeltuin en veel speel- en klimmogelijkheden in het bos. Sportvelden aanwezig voor voetbal, hockey en tennis.

Muiderberg in beeld

Goois wonen in Muiderberg

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Muiderberg is een kleine gemeenschap gelegen aan IJmeer. Sinds 2016 hoort het samen met Muiden tot de fusie gemeente Gooise Meren, waar ook Naarden en Bussum onder vallen.

Wonen in Muiderberg

In dit rustige dorp kan je wonen in de dorpskern, het hart van Muiderberg, of je woont in de omliggende Buitendijken. Deze buitenrand is ontstaan in de periode jaren ‘70 – ‘90 en is in etappes ontwikkeld.

Informatie over Muiderberg

De samenleving

Muiderberg is een warm en sociaal dorp. Het leven is er erg goed en gemoedelijk, dit zie je direct als je er rondloopt, men zorgt voor elkaar. Naast de warme band is het dorp ook sportief, er wordt veel gewandeld en gefietst en de naast gelegen sportvelden worden volop gebruikt.
In het dorp spelen de kinderen op straat en er zijn verder geen drukke doorgaande straten. Dit doordat Muiderberg aan het water in een klein uithoekje ligt vanuit Naarden en Muiden gezien. Er komt enkel bestemmingsverkeer.

Bereikbaarheid

Muiderberg ligt 5 minuten van Naarden, 10 minuten van Bussum en Almere en 15 minuten van Amsterdam vandaan. Veel inwoners uit Muiderberg werken dan ook in de hoofdstad.
Muiderberg ligt naast de snelweg A6 en A1 en hierdoor ben je snel op weg naar je bestemming. Er is geen treinstation, daarvoor moet je naar Weesp of Naarden-Bussum. Verder is er een busverbinding met de omgeving.

Te doen

Er is veel te doen in het dorp en haar omgeving. Naast natuurlijk het strandje van Muiderberg waar gespeeld, gezwommen en gezeild, gesurft en gekited kan worden, zijn er de sportvelden voor voetbal, hockey en tennis.
Er is een manage en er kan gewandeld worden over de dijk en het naastgelegen Kocher- en Echobos. Net buiten het dorp heb je de golfbaan Naarderbos en aan de andere kant van Muiderberg het je het Muiderslot in Muiden.

Zomerdorp

In de zomermaanden is Muiderberg een levendige omgeving. Het zandstrand en het ondiepe water zijn magneet voor gezinnen, niet alleen gezinnen uit Muiderberg maar uit de omgeving. De kleine jachthaven, gelegen bij het strand biedt op zonnige dagen vertier voor iedereen met een boot. Strandpaviljoen De Zeemeeuw biedt uitkomst voor een drankje en/of hapje. Wist je dat dit strandpaviljoen een van de oudste is van Nederland?!