Muiden
Gooise Meren
6.210
Geen station

Karakteristiek | vestingstad | gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam en het Gooi | gemoedelijk | waterrijke omgeving

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Muiden
Muiden, Noord-Holland
Wijken: 1
Buurten: 7
Wijken en buurten van Muiden

Waarom wonen in Muiden

Bereikbaarheid: Uitvalswegen naar de snelweg A1, Weesp en Muiderberg. Busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Een gezellig samenkomen rond de sluis. Warm stadshart met knusse straatjes. Rust en ruimte. Fijne woonomgeving nabij de hoofdstad.
Omgeving: Omgeving kent veel weilanden en water. Vanuit Muiden fietst je gemakkelijk naar Weesp en Muiderberg.
Voor de kids: Genoeg buiten speel- en sportmogelijkheden, strandje, speeltuin.

Muiden in beeld

Goois wonen in Muiden

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Rijke historie

Wonen aan het water, bij de sluis en een kasteel om de hoek. De plaats Muiden heeft naast plezier en vermaak ook veel woongenot. Met alles op korte afstand van elkaar in een rustige omgeving is Muiden het nieuwe wonen.

Muiden is al zeker duizend jaar oud en maakte deel uit van de Hollandse Waterlinie en later tot de Stelling van Amsterdam.
In Muiden is hedendaags nog veel te zien van de rijke geschiedenis. Zo zijn er de bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. De meest bekende is het middeleeuwse kasteel het Muiderslot, maar ook zeker de hervormde kerk, het Muizenfort en natuurlijk het forteneiland Pampus een eiland op 25 minuten varen vanuit de haven van Muiden.
Het eiland Pampus (1897) vormde samen met een anders eiland (Vuurtoreneiland) een strategisch verdedigingslijn.

Informatie over Muiden

Volop (woon)plezier in Muiden

Muiden is een plaats waar je kan slenteren door de straatjes en langs de waterkant. Het altijd levendige stukje bij de sluis, waar ook de nodige horeca met terras, omheen gevestigd is, is het hart van het dorp. Hier komen op zaterdagochtend de wielrenners langs die hun rondje maken tussen het Gooi en Amsterdam, hier komen de dagjes mensen en tegenwoordig zelfs buitenlandse toeristen.
Zomers komen er heel wat bootjes en imposante schepen de haven van Muiden in en uit. Ook de sluis staat op een goede zomerse dag niet stil.
De grootste attractie van Muiden blijft toch het Muiderslot.

Wonen aan het water

Kies je ervoor om te wonen in Muiden kies je hier heel bewust voor. Misschien bent u een enorm water fan en/of heeft een boot die u graag dichtbij uw woonadres wilt kunnen aanmeren. Muiden is een plaats waar rust en genot heerst. In nog geen 10 minuten met de auto rijdt u de hoofdstad binnen en wanneer u de andere kant op de snelweg bent op gegaan het Gooi. Muiden ligt naast zijn centrale ligging in het land ook nog eens centraal tussen Amsterdam en ‘t Gooi.
Sinds 1 januari 2016 is Muiden met Naarden en Bussum gefuseerd tot de gemeente Gooise Meren.