Laren

Laren prachtig gelegen in een groene en ruime omgeving met een dorpskern waar het altijd gezellig is - Karakteristiek dorp | goed bereikbaar met de auto | gemoedelijk | zeer groene omgeving | knus en gezellig

GjaltInitiatiefnemer Gooiswonen
Laren
Laren
11.195 (2019)
Geen station
Laren een levendig
kunstenaarsdorp

Waarom wonen in Laren?

Bereikbaarheid: Met uitvalswegen naar de A1 en A27 zit je direct op de snelweg. Busverbinding met de omgeving.
Woongenot: Met een warm en gezellig centrum (dorpskern) is Laren een grote familie. Er is veel horeca en in de woonbuurten rust en ruimte.
Omgeving: Groene omgeving met veel ruimte voor buitenrecreatie. Deels gelegen aan heide en bos. Omliggende plaatsen op fietsafstand. Mooie boomrijke buurten en absoluut in de top 10 woonplaatsen van Nederland.
Voor de kids: Basisscholen aanwezig, veel speel- en sportmogelijkheden, speeltuin
Lees meer over Laren

Gezellig dorpskern met winkels, ateliers en terrassen

Huizen zoekopdracht Laren

Zet een zoekopdracht uit voor een woning bij de door ons aangesloten makelaar uit Laren.
Vraag aan

Rondom Laren heerst
een levendig buitenleven

Aanbod, verdeling en bereikbaarheid

Groen en natuur

60%

Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

Rust en ruimte

80%

Veel ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

Water en strand

40%

Nabijheid van recreatief water en strand.

Aanbod sport en recreatie

60%

Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

Meer

Bereikbaarheid met de auto

100%

Horeca en uitgaan

60%

Winkelaanbod

60%

Bereikbaarheid met OV

40%

Scholen en kinderopvang

40%

Wijken en buurten Laren

Bussum kent 1 wijk - 9 buurten

Meer zien van Laren?

Het wonen in Laren

Verbindt mens met omgeving
Het is onze missie

Gunstige ligging van Laren

Het authentieke Gooi vindt u in Laren, het oudste dorp van regio ’t Gooi. Laren is een rustig dorp, dat een gunstige ligging heeft dichtbij uitvalswegen en grote steden. Een ideale woonplaats voor als u rust zoekt maar toch genoeg activiteiten in de buurt wilt hebben. Laren heeft een inwonersaantal van iets meer dan 10.000 inwoners. Het dorp is geschikt voor families met kinderen; Laren heeft namelijk vijf basisscholen en twee middelbare scholen.

Laren is een dorp gunstig gelegen in Noord-Holland. Binnen een half uurtje bent u in het centrum van grote steden. Daarbij ligt Laren dichtbij de snelwegen A1 en A27, waardoor u gemakkelijk naar vele plekken in het land kunt rijden.
In nog geen 5 minuten zit je vanuit het centrum op de snelweg A1 en het aangrenzende dorp Blaricum. Ook rij je vanuit het kunstenaarsdorp Laren in nog geen 5 minuten naar Eemnes en Bussum.

Natuur rondom Laren

Laren wordt omringd door natuur: veel groen, heide en bossen. De Westerheide is een heidegebied bij Laren waar u veel wandelaars zult tegenkomen. Ditzelfde geldt voor het aangrenzende Zuiderheide, dat in beheer is van het Goois Natuurreservaat. Hier kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. Op deze heidegebieden zult u veel buurtgenoten tegenkomen die met de hond en/of het gezin een wandeling maken. Gebruiker is om aansluitend ergens een lekker kopje koffie te gaan drinken. Laren is namelijk rijk aan knusse eet- en drinktentjes.

Sport en cultuur

Ook al is Laren een dorp, toch heeft het een van de bekendste hockeyclubs van Nederland. Hockeyclub de Larensche Mixed Hockey Club speelt in de hoogste klasse. Ook andere sportverenigingen zijn er te vinden, zoals tennis, voetbal, volleybal en paardensport. Ook qua cultuur is er genoeg te doen in het Gooische dorp. Laren heeft een kunstenaarsverleden dat terug te vinden is in het bekende Singer museum, een aanrader voor kunstliefhebbers. Liefhebbers van theater kunnen terecht in het Singer theater, waar wekelijks theater-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen te bewonderen zijn.

Het centrum van Laren

Het centrum van Laren is een gezellige plek met winkels, terrasjes en restaurants. In de zomer zijn de terrasjes gezellig gevuld en er heerst een gemoedelijke sfeer. Laren heeft een Gooische sfeer, wat betekent dat er veel luxe boetiekjes en winkels zijn. Laren is een authentiek dorp met veel charme en zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en gezelligheid. Wonen in Laren zorgt voor optimaal leefgenot.

Bereikbaarheid Laren

Laren is zeer goed bereikbaar doormiddel van de snelweg A1 en de A27 en door verbindingswegen die vanuit de omliggende plaatsen rijken richting dit bekende dorp. Laren heeft geen treinstation en is wel te bereiken per bus vanuit de omliggende plaatsen uit het Gooi.

Werken in Laren

Laren is een prachtige omgeving om te werken. Van oudsher is Laren een kunstenaarsdorp. Dit vind je dan ook nog terug in het oude centrum van Laren door de aanwezige ateliers. In Laren zijn veel kantoren gevestigd in mooie vrijstaande panden waar de nodige kennis nodig is om verder te kunnen groeien als bedrijf. Laren is rijk voorzien van horeca en heeft dan ook geregeld mensen nodig voor de invulling van horeca vacatures. Een knusse plek om te werken, dat is Laren!

Winkelgebied

Het winkelgebied van Laren ligt rondom het middelpunt de Brink, waar de vijver met fontein is, en tijdens het seizoen de beruchte poffertjeskraam. Het winkelcentrum van Laren staat in het teken van fashion en mode.

Het altijd gezellig winkelgebied van Laren is rijkelijk gevuld met modezaken en dan vooral gericht op de vrouw. Naast de natuurlijk aanwezige winkels voor je dagelijks bestaan als een supermarkt, slager, bakker en drogist heeft het winkelgebied ook veel te beiden voor een gezellig onder onsje tijdens een kopje koffie, wijntje of verrukkelijke lunch.

Parkeren centrum Laren

In Laren kan je goed parkeren. Zo zijn er rondom het winkelgebied meerdere parkeerplaatsen aangelegd en is er ook nog de grote parkeerplaats bij het marktplein en het hertenkamp.

Kenmerken van Laren

De Brink Laren

De Brink van Laren is eigenlijk het middelpunt van het dorp. Alle wegen die naar Laren leiden komen uit op de Brink. De Brink is te herkennen als een open, maar wel ‘landelijk’, plein met bosschages en vijver met fontein. Rondom de Brink zijn aantal winkels, voornamelijk fashion en art, gesitueerd die hand in hand gaan met een aantal gezellig horecatenten, die zomers erg gezellig en druk zijn.

Singer Laren

Een bekend museum en theater voor Nederland en hiermee ook voor Laren waar voornamelijk exposities zijn van kunstenaars. Zo is er ook een grote expositie geweest over Nederlands bekendste (interieur)ontwerper Jan des Bouvrie.

Poffertjeskraam

De voor het Gooi bekende poffertjeskraam van Laren, poffertjeskraam ‘de Haan’, laat al ruim 100 jaar vele mensen smullen van de heerlijke poffertjes en wafels. Als inwoners van ‘t Gooi ben je hier zeker geweest en is het altijd weer smullen genieten. Geopend van eind maart tot eind september en altijd geplaatst op de Brink te Laren.

Kunst in Laren

Laren is van oudsher een kunstenaarsdorp. Dit is nog steeds terug te herkennen aan de vele ateliers en exposities die hier aanwezig zijn of worden gehouden. In het centrum van Laren zit op praktisch elke hoek van de straat wel een kunstatelier met oude of moderne kunst.

Smalle straatjes

Het oude dorp van Laren kent veel kleine straatje die kronkelend van of naar het centrum lopen. Dit zijn de straatjes waar vroeger de kunstenaars en de boeren woonde. De huizen, veelal lijkend op kleine boerderijen met rieten daken liggen met hun stuk grond gelegen aan deze straten of paden. Leuk om doorheen te wandelen maar nog leuker om er te wonen.

Kasten van huizen

In Laren en dan zeker buiten de oude dorpskern staan een flink aantal grote boerderijen en landelijke villa’s verscholen achter het groen of een lange oprijlaan. Veel bekende Nederlanders hebben hier ook hun stulpje gevonden en wonen met veel plezier en privacy in de prachtige lange rustige Larense lanen. Ben je groot bewonderaar van mooie huizen of wil je er graag in wonen is Laren de plek. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan want Laren staat al jaren in de top 10 van duurste gemeenten.

Goois Wonen

Contact

Stadsmarketing het Gooi

Fijn wonen is meer dan een dak boven je hoofd. De omgeving, de straat en de bewoners en faciliteiten hebben daar allemaal invloed op.

Verkennend | verruimend | verbeeldend
Plaatsen
7
Wijken
29
Buurten
140