Wonen in
Laren

Informatie over
Laren

11.195

Geen

Laren

Noord-Holland

Waarom wonen in Laren?

Cijfers Laren per thema

 • Groen en natuur

  Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

 • Rust en ruimte

  De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

 • Water en strand

  Nabijheid van recreatief water en strand.

 • Sport en recreatie

  Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

 • Bereikbaarheid auto

  De mate van bereikbaarheid met de auto.

 • Bereikbaarheid OV

  De mate waarin de plaats met OV te bereiken is.

 • Winkelaanbod

  De mate van gemêleerd winkelaanbod.

 • Scholen en opvang

  Aanbod aan scholen en kinderopvang.

 • Horeca

  Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Bewoner aan het woord

Ik ben een echte Larenaar, mijn man komt uit Deventer. Al bijna 20 jaar wonen wij met heel veel plezier in dit dorp. Ons kind en vele vrienden zijn hier opgegroeid en nog veel ook wonend. Het inwonersbeeld van Laren is de laatste 10 jaar veranderd doordat er steeds meer nieuwe mensen van buitenaf komen. Het blijft fijn en dit geeft alleen maar aan hoe graag men naar Laren wilt komen verhuizen.

Echtpaar LarenInwoners van Laren

Laren:

Laren prachtig gelegen in een groene en ruime omgeving met een dorpskern waar het altijd gezellig is – Karakteristiek dorp | goed bereikbaar met de auto | gemoedelijk | zeer groene omgeving | knus en gezellig

Laren in Beeld

Zicht op wonen.

Meer zien van Laren?

Buurten Laren

Alle buurten van Laren.

Makelaar Laren

De aangesloten makelaar voor Laren.

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Plaatsen Gooi

Bekijk de andere plaatsen van het Gooi.

Over Goois Wonen
en haar missie.

Wij zijn er voor jou om te informeren.

Het wonen in Laren

Centraal wonen in het midden van het land

Wonen in Laren staat garant aan wonen in het authentieke Gooi. Dat betekent wonen in het groen en in alle rust, terwijl je wel diverse uitvalswegen en grote steden in de buurt hebt. Dat is een droom voor menig Nederlander. Laren is het oudste dorp van regio ’t Gooi en is de ideale woonplaats voor wanneer je rust zoekt, maar wel genoeg activiteiten in de buurt wilt hebben. Ook staat wonen in stijl voorop in dit bijzondere dorp in Noord-Holland. Kom je ook wonen in Laren?

Luxe wonen in Laren

Wonen in Laren biedt diversiteit voor een ieder die op zoek is naar ontspannend en luxe wonen. Aan de rand van het dorp vind je de mooiste landhuizen en villa’s omgeven door groen. Om nog maar niet te spreken over de vele oude Saksische boerderijen die je vandaag de dag nog steeds in Laren kunt vinden. Hierdoor heeft het dorp een historisch karakter, terwijl het wel meer dan voldoende biedt op het gebied van moderne faciliteiten. In Laren woonden veel kunstenaars die het aanzien van het dorp flink hebben laten groeien.

Je hebt de mogelijkheid om een huis te kopen in Laren of om voor een huurwoning in Laren te gaan. Laren heeft een inwonersaantal van iets meer dan 10.000 inwoners. Er wonen opvallend veel (jonge) gezinnen in Laren. Het dorp is hier dan ook zeer geschikt voor; in Laren vind je vijf basisscholen en twee middelbare scholen. Nog iets wat opvalt: Laren is een van de dorpen waar de meeste miljonairs van Nederland wonen. Dit is te zien aan de prachtige villa’s, de statige herenhuizen en andere grote woningen in Laren.

Natuur rondom Laren

Een van de grote voordelen van wonen in Laren is dat je hier omringd bent met natuur: er is veel groen, heide en bossen te vinden rondom het dorp. De Westerheide is een heidegebied bij Laren waar je heerlijk kunt wandelen. Ditzelfde geldt voor het aangrenzende Zuiderheide, dat in beheer is van het Goois Natuurreservaat. Na een wandeling door de natuur van Laren is het aan te raden om ergens een lekker kopje koffie te gaan drinken. Laren is namelijk rijk aan knusse eet- en drinktentjes.

Bereikbaarheid Laren

Laren is gunstig gelegen in Noord-Holland. Binnen een half uurtje ben je in het centrum van grote steden, zoals de stad Hilversum. Ook rij je vanuit het kunstenaarsdorp Laren in nog geen vijf minuten naar Eemnes en Bussum. Daarbij ligt Laren dichtbij de snelwegen A1 en A27, waardoor je gemakkelijk naar vele plekken in het land kunt rijden. Laren heeft geen treinstation, maar is wel te bereiken met de bus vanuit de omliggende plaatsen uit ‘t Gooi.

Sport en cultuur in Laren

Laren beschikt over een van de meest bekende hockeyclubs van Nederland. Hockeyclub de Larensche Mixed Hockey Club speelt in de hoogste klasse van het land. Ook andere sporten en mogelijkheden vind je volop in Laren, zoals tennis, voetbal, volleybal en paardensport. Het kunstenaarsverleden van Laren is terug te vinden in het Singer museum, een aanrader voor kunstliefhebbers. Liefhebbers van theater kunnen terecht in het Singer theater, waar wekelijks theater-, toneel-, cabaret- en muziekvoorstellingen te bewonderen zijn.

Werken in Laren

Werken in Laren biedt diverse kansen. Omdat Laren oorspronkelijk een kunstenaarsdorp was, vind je in het oude centrum van het dorp nog veel ateliers terug. In Laren zijn veel kantoren gevestigd in mooie vrijstaande panden en in die kleurrijke ateliers. Ook kent het dorp volop werkmogelijkheden in de horeca en winkels. Kortom: werken en wonen in Laren is zonder meer knus en aan te raden te noemen. Ook zijn er inwoners van Laren die genieten van de rust in het dorp, maar werken in een andere stad zoals Hilversum of Amsterdam. Wonen in Laren zorgt ook op die manier voor optimaal leefgenot.

Winkelen in Laren

Het centrum van Laren is een knusse plek met winkels, terrasjes en restaurants. In de zomer zijn de terrasjes gezellig gevuld en heerst er een gemoedelijke sfeer. Laren heeft een Gooische sfeer, wat betekent dat er veel luxe boetiekjes en winkels zijn. Het is een authentiek dorp met veel charme en zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en gezelligheid.

Het winkelgebied van Laren ligt rondom het middelpunt de Brink, waar de vijver met fontein is, en tijdens het seizoen de bekende poffertjeskraam. Het winkelcentrum van Laren staat in het teken van fashion en mode met winkels die voornamelijk gericht zijn op vrouwen. Ook ben je in Laren aan het juiste adres voor het aanschaffen van dagelijkse boodschappen en benodigdheden.

Kenmerken van Laren

De Brink Laren

De Brink van Laren is eigenlijk het middelpunt van het dorp. Alle wegen die naar Laren leiden komen uit op de Brink. De Brink is te herkennen als een open, maar wel ‘landelijk’, plein met bosschages en vijver met fontein. Rondom de Brink zijn aantal winkels, voornamelijk fashion en art, gesitueerd die hand in hand gaan met een aantal gezellig horecatenten, die zomers erg gezellig en druk zijn.

Singer Laren

Een bekend museum en theater voor Nederland en hiermee ook voor Laren waar voornamelijk exposities zijn van kunstenaars. Zo is er ook een grote expositie geweest over Nederlands bekendste (interieur)ontwerper Jan des Bouvrie.

Poffertjeskraam

De voor het Gooi bekende poffertjeskraam van Laren, poffertjeskraam ‘de Haan’, laat al ruim 100 jaar vele mensen smullen van de heerlijke poffertjes en wafels. Als inwoners van ’t Gooi ben je hier zeker geweest en is het altijd weer smullen genieten. Geopend van eind maart tot eind september en altijd geplaatst op de Brink te Laren.

Kunst in Laren

Laren is van oudsher een kunstenaarsdorp. Dit is nog steeds terug te herkennen aan de vele ateliers en exposities die hier aanwezig zijn of worden gehouden. In het centrum van Laren zit op praktisch elke hoek van de straat wel een kunstatelier met oude of moderne kunst.

Smalle straatjes

Het oude dorp van Laren kent veel kleine straatje die kronkelend van of naar het centrum lopen. Dit zijn de straatjes waar vroeger de kunstenaars en de boeren woonde. De huizen, veelal lijkend op kleine boerderijen met rieten daken liggen met hun stuk grond gelegen aan deze straten of paden. Leuk om doorheen te wandelen maar nog leuker om er te wonen.

Kasten van huizen

In Laren en dan zeker buiten de oude dorpskern staan een flink aantal grote boerderijen en landelijke villa’s verscholen achter het groen of een lange oprijlaan. Veel bekende Nederlanders hebben hier ook hun stulpje gevonden en wonen met veel plezier en privacy in de prachtige lange rustige Larense lanen. Ben je groot bewonderaar van mooie huizen of wil je er graag in wonen is Laren de plek. Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan want Laren staat al jaren in de top 10 van duurste gemeenten.