Wonen in
Gooise Meren

Informatie over
Gooise Meren

57.715

2x

Gooise Meren

Noord-Holland

Waarom wonen in Gooise Meren?

Cijfers Gooise Meren per thema

 • Groen en natuur

  Nabijheid en kwaliteit van groen en natuur.

 • Rust en ruimte

  De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

 • Water en strand

  Nabijheid van recreatief water en strand.

 • Sport en recreatie

  Nabijheid van sport(clubs) en recreatie mogelijkheden.

 • Bereikbaarheid auto

  De mate van bereikbaarheid met de auto.

 • Bereikbaarheid OV

  De mate waarin de plaats met OV te bereiken is.

 • Winkelaanbod

  De mate van gemêleerd winkelaanbod.

 • Scholen en opvang

  Aanbod aan scholen en kinderopvang.

 • Horeca

  Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen.

Bewoner aan het woord

Wij wonen al onze hele leven in Naarden. Na de gemeentelijke fusie in 2016 zijn Bussum, Muiden en Muiderberg met Naarden samengevoegd tot gemeente Gooise Meren. Een omgeving wat voor ons alles heeft en centraal in het land met veel uitvalswegen naar vrienden en familie verspreid door Nederland.

38 jarig stelInwoners van Gooise Meren

Gooise Meren:

Dorps met karakter | veel ruimte en groen | gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen | gemoedelijk | kindvriendelijke omgeving met veel recreatie en water mogelijkheden

Gooise Meren in beeld

Buurten Gooise Meren

Alle buurten van Gooise Meren.

Makelaar Gooise Meren

De aangesloten makelaar voor Gooise Meren

Zoekopdracht

Zoekopdracht voor een woning.

Plaatsen Gooi

Bekijk de andere plaatsen van het Gooi.

Over Goois Wonen
en haar missie.

Wij zijn er voor jou om te informeren.

Het wonen in Gooise Meren

Gooise meren in Noord-Holland in de zuidoost hoek gelegen aan het Gooimeer en het IJ-meer, is een geliefde en gewilde woonomgeving. Onderdeel van de regio Gooi en Vechtstreek, centraal in het land, maakt Goois Meren een perfecte plek om als gezin neer te strijken. Gooise Meren is een fusie gemeente die in 2016 is samengeklonken tussen gemeente Naarden, Bussum en Muiden (met onderdeel Muiderberg).

De plaatsen Muiden, Muiderberg en Naarden hebben als grootste overeenstemming dat ze direct verbonden zijn met het water. Naarden aan het Gooimeer en natuurlijk de grachten rondom Naarden-Vesting, Muiden en Muiderberg aan het IJ-meer. Het IJ-meer en het Gooimeer staan met elkaar in verbinding.

Daarnaast zijn Muiden en Naarden beiden een vestingstad.

Het Gooi is een mooie, waterrijke omgeving waar het goed wonen is. Zeker als u van watersport houdt, is het een uitstekende plaats om te wonen. Er is in de regio heel veel gelegenheid om watersport te bedrijven of er lekker te wandelen en te fietsen. Het Naardermeer is een uitstekende locatie om te recreëren, maar er zijn ook een aantal randmeren die met elkaar verbonden zijn waar u terecht kunt. Er zijn meerdere jachthavens. Daarnaast zijn er een twee stranden, waar u heerlijk kunt zonnen en zwemmen met mooi weer. Bij het strand Naarderbos is een golfbaan, waar u een balletje kunt slaan. Het andere strand is een uitgestrekt zwemstrand. Bij beide stranden is geen professioneel toezicht aanwezig. Naast water is er ook veel bos, heide en groen aanwezig. Kortom, u kunt in de gemeente Gooise Meren uitstekend recreëren, wat dit tot een fijne omgeving maakt om te wonen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Het Gooi

Naarden en Muiden zijn van oorsprong historische vestingstadjes. Bussum en Muiderberg waren vanouds forensenplaatsen. Een stadswandeling door de oude dorpskern is leuk en leerzaam om een keer te doen. Er zijn meerdere bezienswaardigheden die de moeite van het bekijken waard zijn. Tijdens een stadswandeling wordt daar aandacht aan besteed. De vesting in Naarden en het vestingmuseum zijn de moeite van een bezichtiging zeker waard. Dit is ook leuk om de kinderen mee naartoe te nemen.

Het Muiderslot is een andere, indrukwekkende bezienswaardigheid. Alleen de schitterend aangelegde tuin is al een bezichtiging waard. Forteiland Pampus is met de veerboot of de eigen boot te bezoeken.
Voor kinderen is er genoeg te beleven in de omgeving. Er is een groot indoor speelparadijs dat ze zeker aan zal trekken. Fort Werk IV in Bussum is ook een bezoek waard. In de omgeving zijn mooie fiets- en wandelroutes. Voor een culturele avond uit kunt u terecht bij theater ’t Spant of bij theater Bussum. Tevens zijn er een paar musea die aardig zijn om te bezoeken, zoals het weegschaalmuseum. Aangezien er heel veel te zien, te doen en te beleven is, is wonen in gemeente Gooise Meren zeker het overwegen waard.

Wonen in een mooie en rustige gemeente

Er zijn behoorlijk veel woningen te koop die flink variëren in vraagprijs. Er is dus zeker een huis dat past bij uw budget en woonwensen. De diverse makelaars in de regio kunnen u hier alle informatie over geven die u wilt hebben. Uiteraard kunt u ook prima een huis huren, indien dat uw voorkeur heeft.
Het prettige van het wonen in deze mooie gemeente is dat het goed bereikbaar is met zowel openbaar vervoer als met de auto. Er zijn meerdere stations en prima busverbindingen. De snelweg A1 is dichtbij. Daarnaast zijn er veel verschillende scholen in de verschillende richtingen. Dit geldt voor zowel basisscholen, als middelbare scholen als speciaal onderwijs. Er zijn verschillende locaties waar gesport kan worden en zijn er meerdere maneges.

In Muiderberg is het nog zo rustig dat de kinderen daar op straat spelen. Er is geen doorgaand verkeer en er hangt een prettige sfeer. Mensen zorgen voor elkaar. In de zomermaanden is het er gezellig druk, omdat het een prettige omgeving is om te vertoeven. Het strandpaviljoen De Zeemeeuw is een van de oudste van Nederland. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje. De kleine jachthaven is hier vlakbij.
U wilt wonen in een omgeving waar veel te beleven is voor jong en oud? Dan is dit de ideale omgeving om vele jaren met plezier te wonen